14 sätt att tjäna pengar på en webbplats

14 sätt att tjäna pengar på en webbplats

Om du utforskar sätt att tjäna pengar på nätet kommer du ofta läsa om människor som gör pengar från webbplatser, men att upptäcka hur du faktiskt kan förvandla en webbplats till en inkomstkälla kan vara svårt. När allt kommer helt enkelt att skapa en webbplats och hosting det på en webbserver inte bara ta in pengar.

Sanningen är att det finns ett antal sätt som du kan tjäna pengar på en webbplats, vilket ger dig en mängd olika alternativ för att göra en bra sida inkomster. Med flera webbplatser alla rätt penning kan du så småningom börja tjäna tillräckliga inkomster för att bli ekonomiskt oberoende, men det hela börjar med att välja rätt monetarisering alternativ. Läs vidare för att upptäcka 14 av de bästa sätten att tjäna pengar på en webbplats, så att du kan få på väg till tjäna pengar på nätet.

1. E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är kanske den mest effektiva metoden för tjäna pengar snabbt. Med en bra lista e-distribution kan du generera intäkter, främja ditt varumärke och hålla flödet av trafik till din webbplats stadigt hela tiden.

Du kan använda e-postmarknadsföring till:

 • Direkt marknadsföra produkter och tjänster till nuvarande och potentiella kunder
 • Ge rapporter som penningmässiga till abonnenter
 • Öka trafiken till en penning webbplats för att tjäna pengar

Naturligtvis framgång e-postmarknadsföring beror på att sätta ihop den högra listan. Ett av de bästa sätten att göra det är med en ljus pop-up. Dessa pop-ups visa sig över toppen av en webbsida i stället för att lansera en helt ny fönster, så de är diskreta, och de är mycket lätt att lägga märke till. De verkar inte som spam till besökaren. Rutan normalt kommer att säga något i stil med “registrera dig för vårt nyhetsbrev” eller “få tillgång till exklusiva erbjudanden genom att gå vår sändlista.” Besökare har möjlighet att stänga rutan om de inte vill ge sin e-post, men de flesta kommer att gå vidare och ange deras e-postadresser när de ser dem i syfte att eliminera fönstret.

Applikationen PopUp Domination är en av de bästa ljus pop ups på marknaden och kan arbeta med en webbplats. Appen har ett antal olika mönster och färgscheman, så att du kan välja en som blandar bäst med din webbplats.

Om du inte vill lägga till en ljus pop up på webbsidan kan du använda en klämma sida för att uppmuntra människor att gå din e-postlista. En klämma sida är en landningssida som är gjord speciellt för att samla e-postadresser.

Sidan ska ge information om fördelarna med att ansluta din lista. Hitta ett sätt för din sida för att lösa ett problem, lovar att svara på en viktig fråga eller gnista läsarens intresse på annat sätt. Snabbt beskriva hur lägga deras namn på sändlistan kommer att hjälpa dem på något sätt. Gör sidan så attraktiv och professionellt som möjligt. En sida som ser ut som spam kommer inte att konvertera besökare till abonnemang. Du kommer också vill se till att sidan är sökmotoroptimerad, så att människor kommer att finna det när de surfar på nätet.

Förutom att skapa en ljus dyka upp eller en klämma sida, måste du också ha en tjänst för att hantera din e-postlista och hjälpa dig att starta och spåra dina e-postkampanjer. AWeber är ett av de bästa programmen som ska användas för detta ändamål.

Fördelarna med e-postmarknadsföring:

 • Gör det möjligt att marknadsföra direkt till dina kunder
 • En enda e-post kan ta in en stor mängd intäkter
 • Lätt för någon att göra
 • Visat sig vara ett mycket effektivt sätt att konsekvent tjäna pengar på nätet

Nackdelar med E-postmarknadsföring:

 • Du måste vara ständigt lägga till din e-distributionslista och att hitta nya namn att lägga kan bli en utmaning
 • Email kvalitet är viktigt, eftersom abonnenterna kan välja bort din e-postlista om de inte gillar innehållet

2. Sälja annonser

Varje webbplats har några tomrum, och det finns företag där ute som är villiga att betala pengar för att få sina annonser som visas i dessa områden. Det finns ett antal olika sätt att sälja annonser på en webbplats kan betala, inklusive:

 • Betalas per klick, där du får intäkter när någon klickar på en länk
 • Betalas per 1000 visningar, där du får intäkter varje gång en annons visas 1000 gånger
 • Betalas per tidsram, där du får återkommande intäkter för att hålla en annons visas på din webbplats under en viss tidsperiod

Du kan inkludera annonser på din webbplats på ett av två sätt. Först kan du söka potentiella annonsörer på egen hand. Detta kan vara tidskrävande, men om du lyckas sälja några annonser, kommer du att kunna hålla alla de pengar som du gör. Om du inte har tid att söka annonsörer eller inte vet hur man kan du använda en tredje part tjänst som en Internet-marknadsföring företag eller en tjänst som Google AdWords. Med en mellanhand, kommer en del av de intäkter som genereras från annonser går att betala den tredje parten.

Fördelarna med e-postmarknadsföring:

 • Med rätt betalningsstruktur, kan annonser garanteras inkomster
 • Mycket lätt att göra
 • Gör att du kan nätverk och bygga relationer med andra företag

Nackdelar med att sälja annonser:

 • Annonser kan förringa innehållet
 • Omsättningen annonsörer är vanligt, vilket innebär att du har att spendera tid att uppdatera din webbplats med nya annonser ofta
 • För att få garanterad intäkter kan du behöva begränsa hur mycket du kan göra. Till exempel med en betald per tidsram arrangemang vet du att du får pengar för att visa annonsen, men mängden kan vara betydligt mindre än vad du skulle få med en 1000 visningar eller betala per klick struktur.

3. Gör en Jobblista

14 sätt att tjäna pengar på en webbplats

Ett jobb ombord är en del av en webbplats där det finns en lista över lediga jobb inom ett specifikt område visas. Avsnittet produceras automatiskt av en webbplats plug-in, och de jobb som visas är anpassade utvalda att relatera till ditt innehåll. Du tjäna pengar när någon klickar på en av platsannonser för att lära sig mer om arbetsmöjlighet.

För att denna typ av monetarisering för att vara effektiv måste den plugin visas i ett lätt plats område på en webbplats. Du behöver också en hel del besökare att generera intäkter från denna typ av installation. Om du vill ge det ett försök, kanske du vill provköra Jobpress för WordPress, En av de bästa jobb styrelser plug-ins.

Fördelarna med att göra en jobblista:

 • Absolut inget arbete är inblandade för dig
 • Kan göra din webbplats verkar mer trovärdig och professionell

Nackdelar med att göra en jobblista:

 • Passar inte alla typer av webbplatser
 • Endast lönsamt för webbplatser med hög trafikvolymer
 • Kan vara mycket konkurrenskraftig

4. Sälja Tjänster

Blogg läsare besöker din webbplats eftersom de värdesätter den information som du tillhandahåller. De litar på dig och ser dig som en expert inom ditt område. Att sälja tjänster gör det möjligt att utnyttja detta förtroende och värdet på ditt varumärke och tjäna pengar på din blogg.

Tänk på hur du kan hjälpa dina läsare än bara ge dem information. Till exempel, om du kör en näring blogg, kan du ge näring rådgivning eller måltidsplaneringstjänster. För att göra detta, skulle du lägga till en sida på din webbplats som förklarar vad dina tjänster är och sedan antingen direkt läsarna att kontakta dig för mer information eller har en kundvagn på själva hotellet som tillåter dem att omedelbart köpa tjänsten.

Fördelarna med att sälja tjänster:

 • Många människor kommer att dra nytta av tjänster om de gillar din blogg innehåll
 • Kan ge stora mängder intäkter
 • Mycket lätt att leverera till dina kunder
 • Låg bidragssatsen

Nackdelar med att sälja tjänster:

 • Du måste aktivt investera tid för att tjäna pengar
 • Du kommer att behöva lämna kundservice, vilket kan vara stressande
 • Antalet försäljningar är oftast inte stadig, så inkomster kommer att fluktuera

5. Bli en Medspelare och Skriv Recensioner

Recensioner av produkter kan göra stora blogginnehåll och ger bra pengar för din webbplats. Oavsett vad din nisch är, kan du hitta affiliates som är relevanta för din blogg, och det finns många företag där ute som är angelägna om att ge gratisprover av sina varor i utbyte mot gratis publicitet. När någon köper en produkt genom att klicka på länken som du lämnar får du en del av försäljningen.

Fördelar med Skriva Medspelarrecensioner:

 • Mycket effektivt sätt att tjäna pengar
 • Högre omvandlingsfrekvens än annonser och e-postmarknadsföring
 • Du får gratis varor till test och översyn
 • Gör att du kan ansluta med ledande varumärken
 • Kan hjälpa dig att bygga ditt varumärke

Nackdelar med skrivande Medspelarrecensioner:

 • Du måste vara ärlig med dina recensioner att upprätthålla läsare förtroende, så ibland måste du säga negativa saker, men det kan hamna kostar dig en medspelare. Som ett resultat, måste du välja de produkter som du granskar klokt
 • Resultat kan bara komma in strax efter blogginlägget publiceras, så att du inte kommer att få kontinuerlig intäkter från varje recension

6. Bli en Medspelare och Marknadsför Produkter

14 sätt att tjäna pengar på en webbplatsFrämja produkter som medspelare liknar granska produkter som du tillhandahåller värde för läsaren genom att rekommendera saker som du vet är bra för människor som är intresserade av din nisch. Skillnaden är att istället för att skriva en översyn av den aktuella produkten, du marknadsför det på ett annat sätt.

Till exempel, om du skriver en blogg om webbdesign, kan du ge en lista med fem olika teman som görs av utvecklare som du har ett medspelar-avtal med. Du kan också nämna en viss produkt eller tjänst i texten ett inlägg. Som ett exempel, om du hade ett gym blogg och talade om vikten av att vistas hydrerad, kan du nämna en viss sport vattenflaska som du har visat sig vara praktiskt att ta till gymmet.

När de produkter som du marknadsför säljer får du en provision från medspelare. Om din webbplats får stadig trafik och läsare tenderar att komma tillbaka för att läsa dina blogginlägg över tid, kan du generera en hel del passiva inkomster genom produkt kampanjer.

Du kan också läsa vår guide om tjäna pengar som medspelare här.

Fördelar med Skriva Medspelarrecensioner:

 • Stor potential för att tjäna en stor mängd intäkter
 • Hög omvandlingsfrekvens möjlig
 • Gör det möjligt att generera intäkter passivt löpande

Nackdelar med att främja medspelarprodukter:

 • Belopp som du tjänar kan fluktuera
 • Konvertering kan vara oberäkneligt; Vissa produkter kommer att konvertera bättre än andra, och det kan vara svårt att förutsäga vilka som kommer att göra bra.

7. Tillhanda Medlemskap eller Premium-innehåll

Denna metod för att tjäna pengar en webbplats ökar i popularitet eftersom det kan vara otroligt populärt. I grund och botten, med plats medlemskap och premiuminnehåll, producerar du extra innehåll som är av stort värde för din målgrupp och sedan ta ut en avgift för att få tillgång till den.

Medlemsskap tillåter läsarna att få tillgång till alla dina exklusivt innehåll för en viss tid i utbyte mot en avgift som är automatiskt åter faktureras tills de avbryter sitt medlemskap. Med premiuminnehåll, läsarna köper tillgång till varje blogginlägg, video, e-bok eller annan typ av innehåll på efterfrågan.

Du kan stänga alla möjliga saker i premiuminnehåll. Till exempel kan det här inlägget har länkar till premiuminnehåll med video eller skriftliga handledning om hur man ställer in var och en av metoderna för att tjäna pengar på din hemsida. Det viktigaste är att erbjuda innehåll som människor kommer att vara villiga att betala för och att fortsätta att ge bra innehåll för att hålla medlemmar från att avbryta sina abonnemang.

Fördelar med Medlemskap och Premium-innehåll:

 • Kan ge en kontinuerlig ström av intäkter
 • Med tiden frigör uppställningar, kan du skapa en mycket innehåll på en gång och sedan distribuera det under en lång tid
 • Medspelare kan ge dig trafik
 • Potential att tjäna en stor mängd intäkter

Nackdelar med medlemskap och Premium-innehåll:

 • Första installationen kan vara tidskrävande
 • Du kommer att behöva fortsätta att arbeta regelbundet för att producera premiuminnehåll

8. Sälja en digital produkt

När du har en etablerad läsare bas för din blogg kan du generera intäkter genom att sälja en digital produkt som relaterar till innehållet och ger värde för din målgrupp. Till exempel kan du sälja en e-bok eller en uppsättning instruktionsfilmer om ett ämne med anknytning till din nisch.

Den svåraste delen är att utveckla innehållet. När det är producerat, kan du marknadsföra det sätt som du gör dina blogginlägg via sociala medier marknadsföring, relationer med andra bloggar och genom medspelar-marknadsföring. En enda digital produkt kan ta in en stor summa inkomsten för en lång tid, under förutsättning att innehållet är vintergröna, vilket innebär att det fortfarande är värdefull för läsaren även som tiden går och inte blir föråldrade snabbt.

Fördelarna med att sälja en digital produkt:

 • Affiliates kan öka din webbplats trafik och ger en passiv ström av inkomster
 • Bygger ditt varumärke och gör dig en myndighet i din nisch
 • Mycket hög intäktspotential

Nackdelar att sälja en digital produkt:

 • En hel del tid krävs för att skapa en produkt och bygga ett affiliatenätverk

9. Sälja Kataloglistningar

Inte mycket bloggare använder kataloglistningar för att tjäna pengar på sina webbplatser. Å ena sidan, det är synd eftersom det kan vara ett mycket lönsamt sätt att generera intäkter från webben, men å andra sidan kan det vara goda nyheter för dig, eftersom du skulle kunna vara den enda person i din nisch som erbjuder detta tjänster där läsarna.

En katalog är en lista med länkar till webbplatser som är relevanta för ditt område. Varje webbplats som är noterat betalar en avgift för att visas i katalogen för en viss tid, och du kan ställa in saker så att de automatiskt faktureras förnya i slutet av perioden, såvida de inte avbryta. Det kommer att finnas en hel del arbete först hitta platser som vill vara i din katalog, men när det är redo igång, kan du tjäna en kontinuerlig ström av intäkter utan att behöva göra mycket mer än emellanåt att uppdatera listan.

Kataloger är bra alternativ till annonser om du är orolig för hur reklam påverkar utseendet på din webbplats och användarupplevelsen. För att hålla dina lyssnare förnya, kommer de behöver för att få trafik från din katalog, vilket gör det viktigt att du placerar katalogen på en framträdande område av din webbplats och ständigt hänvisar läsarna till den.

Fördelarna med att sälja en digital produkt:

 • Kan vara mycket lönsamt
 • Fördelaktigt för läsarna
 • Inte vanligt förekommande, så det sätter din webbplats isär
 • Kan garanteras inkomster

Nackdelar att sälja en digital produkt:

 • Setup kan bli dyrt
 • Det krävs hög webbtrafik för att locka listers

10. Erbjud Webbklasser

14 sätt att tjäna pengar på en webbplats

Webbklasser är online-seminarier om ett specifikt ämne som är tillgängliga via en länk som du tillhandahåller. Du kan tjäna pengar på webbseminarier på ett av två sätt. Det första alternativet är att ta ut pengar för webbklass själv. I det här fallet måste du komma med ett ämne som kommer att locka läsarna att registrera dig.

Det andra alternativet är att sälja en produkt under din webbklass. Du kan främja en medspelarprodukt, din egen digital produkt eller en tjänst med det här alternativet. Se bara till att det webbklass har ett värde i sig och är inte bara en annons för vad du säljer.

Du måste investera i en bra webbklassprogram innan du börjar. GoToWebinar är ett bra alternativ, eftersom det är gratis och lätt att använda. Du kanske vill göra din första webbklass gratis för att få kläm på hur man gör det. Om dina deltagare njuta av upplevelsen, kommer de att vara villiga att betala för ett kommande möte.

Fördelarna med att erbjuda Webbklasser:

 • Gör att du kan bygga relationer med dina läsare
 • Ger en hel del av värde för köpare

Nackdelar erbjuda Webbklasser:

 • Kräver en investering i tid
 • Programvara för webbseminarier kan bli kostsamt
 • Kan vara svårt att välja en lämplig tid för många användare

11. Sälj Något med Genomgångar

Genomgångar lästa eftersom många människor går på nätet letar efter steg-för-steg-instruktioner för att fylla olika uppgifter. Lägga genongång till din blogg är nästan ett garanterat sätt att få webbtrafik, och när du arbetar en kampanj för en produkt i handledningen kan du generera intäkter genom att konvertera läsare. Du kan välja att sälja din digitala produkt eller tjänst med handledning eller tillhandahålla länkar till medspelarprodukter som kan användas för att slutföra guiden. Du kan också se vår artikel om att tjäna pengar som en handledare.

Fördelarna med att sälja med Genomgångar:

 • Ger en mycket hög kvalitet innehåll till läsarna
 • Kan rankas högt på sökmotorer
 • Producerar vintergröna innehåll som kan ge pengar under en lång tid
 • Lätt att sätta ihop

Nackdelar att sälja med Genomgångar:

 • Välja produkter kan vara tidskrävande

12. Sälj en E-Book

Fler och fler människor beslutar att läsa e-böcker istället för att köpa pocketbok och inbundna böcker. Genom att producera en bok som folk kan läsa på en mobil enhet, har du möjlighet att nå en ny publik bortom din blogg eller att ge dina bloggläsare med ytterligare innehåll till ett pris.

Det finns två sätt som du kan sälja en e-bok. Först kan du erbjuda din bok via en webbplats som Amazon eller den Apple iBook Store. För det andra kan du sälja e-bok på din webbplats. Med det första alternativet, kan du sammanställa blogginlägg i en bok. För det andra alternativet, måste du skapa nytt innehåll antingen själv eller med hjälp av en spökskrivare.

Att ha en själv publicerade e-bok på marknaden kan göra dig mer av en myndighet i ditt område, inrättande av dig som en expert i din nisch. Detta kan hjälpa dig att tjäna pengar på en rad andra sätt i framtiden, även om försäljningen från din bok att inte producera en hel del intäkter på egen hand.

Om du är intresserad av att tjäna pengar på en e-bok, bör du kontrollera vår guide på hur man kan tjäna pengar på en e-bok.

Fördelarna med att sälja en e-bok:

 • Ökar auktoritet på din webbplats
 • Kan ge intäkter under en längre tid
 • Öppnar dörren för att tala åtaganden och annan rådgivning

Nackdelar att sälja en e-bok:

 • Kan vara mycket tidskrävande om du skriver själv boken
 • Kan bli dyrt om du hyra en spökskrivare
 • Får inte vara lönsam på egen hand

13. Ge Råd och Workshops

Dina läsare besöka din webbplats, eftersom de värdesätter den information som de tillhandahåller, och många av dem skulle förmodligen vara villiga att betala pengar för att lära sig mer om din nisch från dig direkt.

Utbildningar och workshops ger dem möjlighet att göra just detta, och om du marknads- och pris dem på rätt sätt, kan vara mycket lönsamt för dig. Tricket är att komma med rätt ämnen för läsarna. Du kan hålla utbildningar och workshops lever för ett pris och låta sedan läsare som inte kunde närvara köpa inspelningar eller videoklipp från händelserna till ett reducerat pris, vilket ger dig två olika sätt att tjäna pengar. Du kan också börja tjäna pengar som en online coach.

Fördelar med Utbildning och Workshops:

 • Stor potential intäkter
 • Kan bli en möjlighet för att tala åtaganden
 • Hjälper stelna dig som en expert inom ditt område

Nackdelar med Utbildning och Workshops:

 • Kräver en stor investering i tid
 • Marknadsföring dina utbildningar och workshops kan vara svårt
 • Kan vara stressande

14. Sälj din webbplats

14 sätt att tjäna pengar på en webbplatsOm du tjäna pengar med din webbplats, sälja det kan tillåta dig att dra stor nytta av allt arbete som du har lagt ned på det så här långt. Medan idén att sälja din webbplats kan göra dig nervös i början, kan den summa pengar som du skulle kunna göra så stor att nerverna snabbt kommer att lugnas. Det har förekommit fall av framgångsrika bloggar som säljer så mycket att deras ägare inte behöver arbeta för år efter försäljningen är klar.

Att sälja din webbplats kan du gå igenom en online-verksamhet mäklare eller via en webbplats tjänst som Flippa. Båda dessa metoder kommer att kräva att du betalar en avgift vare sig mäklare eller till webbplatsen tjänst som hjälper dig slutföra försäljningen, och det är en bra idé att kolla in några alternativ innan du samtycker till att använda någon tjänst eller mäklare.

Fördelarna med att sälja din webbplats:

 • Ger dig en stor summa pengar på en gång
 • Processen kan slutföras på bara en månad

Nackdelar med att sälja din webbplats:

 • När din webbplats säljs kommer du att förlora tillgången helt.
 • Du kommer inte längre att kunna tjäna pengar med webbplatsen direkt; Men om du har en annan webbplats, kanske du kan fortsätta att göra passiva inkomster genom att vara en affiliate för din gamla webbplats.

Andra sätt att tjäna pengar på Internet

Att äga en webbplats, och sedan tjäna pengar på det, är inte det enda sättet att tjäna pengar på internet. Det finns flera olika andra sätt som du kan skapa en extra inkomst på internet, och det mesta av stoet lika bra som tjäna pengar en webbplats.

Om du är intresserad av att lära fler sätt att tjäna pengar på nätet, gå kolla vår sida som visar de bästa sätten att tjäna pengar på internet.

Om du har några frågor angående att tjäna pengar på din blogg eller hemsida, eller i allmänhet att tjäna pengar på internet, är du välkommen att skriva en kommentar, eller skriva till oss på vår kontaktsida.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *