5 sätt att tjäna pengar medan du sover

De flesta av oss har vuxit upp med lärdomen att man inte uppnår någonting genom att sova. Men det FINNS faktiskt sätt att tjäna lite extra fickpengar medan du sover. Här finns några bra tips och tricks för dig att öka din inkomst utan några större ansträngningar.

Dessvärre finns det inte många lagliga sätt att tjäna pengar utan att göra någonting och detta är inte en guide som gör dig rik över natten heller. Vad vi guidar dig mot här är en såkallad passiv inkomst där du inte är bunden till tilldelade arbetstimmar. Även om du väljer att sälja saker online, vill starta en YouTube-kanal eller vill lära dig allt om Bitcoin-handel så får du inte glömma arbetet bakom.

Passiv inkomst är lite som när du fick fickpengar för att göra lite hushållssysslor: desto mer du lägger ner på det desto mer tjänar du. Det som är så bra med detta arrangemanget är att det kan aldrig vara en verksamhet som går minus, du bestämmer helt och hållet själv över hur mycket tid du vill lägga ner på projektet och dessutom hur mycket pengar du vill tjäna.

CashNinja.se har här valt ut 5 sätt som du kan tjäna lite extra på. Antingen för projektets skull eller som starten på din egen verksamhet.

5 sätt att tjäna pengar medan du sover

1. Sälj accessoarer

Webbsidor, appar, you name it! Alla behöver lite extra accessoarer för deras projekt oavsett om det är i form av foton, musik, grafik eller annat. Så om du har talang för att fotografera, sjunga, dubba, sätta upp webbsidor, skriva roliga bloggar som kan tjäna in pengar, grafisk design eller någonting annat, lägg ut det på marknaden!

Hur du går tillväga: Det finns massvis av webbsidor som kan lägga upp dina tjänster så nöj dig inte med endast en annons. Då vinsten dessutom är ganska liten på dessa sajter är det viktigt att du har så många som möjligt om du vill tjäna så mycket som möjligt. Det kan vara en bra idé att hålla koll på vad som är mest populärt på just dessa sajter just nu så att du vet inom vilket område du får jobb.

Du måste inte vara ett proffs för att erbjuda dina tjänster, du måste bara vara lite kreativ och serviceinriktad. Ditt sortiment kan innehålla allt från loggor, ljud, ikoner eller banderoller: endast fantasin sätter gränser!

Du kan testa dina kunskaper på någon av följande sajter:

Om du är lite mer avancerad än accessoarsajter som dessa kan du också testa på iTunes, soundcloud eller skapa en egen sajt.

Ha dock i åtanke att vissa sajter kräver att du skickar in material som de sedan använder för att bedöma om de kan acceptera dig som säljare på deras sajt eller inte. Låt det dock inte slå ner dig om du bli nekad: det finns massvis av andra sajter där ute.

2. Skriv en e-bog

5 sätt att tjäna pengar medan du sover

eBöcker är förutspådda att utklassa fysiska böcker år 2018 så om du är duktig på litteratur är det digitala tillvägagångssättet värt att överväga.

Du kan börja med dina kortare berättelser men om du vill ge dig efter pengarna bör du kolla upp de olika områdena och se vad som säljer bäst och prova där. Kom ihåg att det inte nödvändigtvis måste vara skönlitteratur utan det kan också vara icke-skönlitterärt om allt från politik till poker. Så ruska om i hjärnan, kanske finns det ett område där just DU är superskarp.

Du behöver inte vara något litterärt geni för att publicera litteratur, alla som känner till 50 shades of Grey vet det. Dessutom blir du bara bättre av att öva. Kanske blir inte din debut en bästsäljare men det bör definitivt inte stoppa dig.

De flesta publiceringssajter tar emot .doc dokument men om du vill vara med i skapandet av designen för din bok, så kan du använda dig av sajten http://sigil-ebook.com. På Amazon kan du hitta verktyg för serietidningar och barnböcker.

När du har utarbetat en del material måste du skapa dig en platform som ger dig tillgång till distributörsajter. För att gå med i Amazon måste du använda dig av sajten http://kdp.amazon.com men för de flesta andra distrubutörer kan du använda dig av sajten http://www.smashwords.com. Optimera din försäljning genom att använda dig av båda sajterna och på det sättet når du ut till så många köpare som möjligt.

Det är lätt att få ut din eBok på marknaden. Vad som dock är svårare är att få personer att upptäcka din bok så det är här som det ger utdelning att anstränga sig. Även om de flesta känner till uttrycket “man ska inte döma boken efter omslaget” är det tyvärr ofta så det fungerar på internet. Därför är det bra att investera både tid och pengar på att ge din bok ett fint och professionellt omslag. Sammanfattningen är också viktig att lägga ner tid på; du kan så småningom göra en cliffhanger som lockar fram läsarnas nyfikenhet.

Vad som såklart är oerhört viktigt för din bok är bra recensioner. Tveka inte att i slutet av boken be läsarna att lämna en recension för kommande läsare.

3. Skapa din egen app

5 sätt att tjäna pengar medan du sover

Som i de två första fallen behöver du inte vara ett proffs på området. Det finns massvis av hjälp att få.

Om du vill göra en app som på något sätt “gör någonting” behöver du med största sannolikhet gå ihop med någon som har kunskapen om programmering och dela dina intäkter med hen. Du kan också få hjälp från webbsidan http://appinventor.mit.edu/explore/, där du bara kan “bygga” din app istället för att programmera den.

Om spel är ditt område är det möjligt att skapa professionella appar nästan helt utan programmering. Även där finns det massvis av sajter där ute som kan hjälpa dig designa och utveckla din app. (Infoga webbsida) rekommenderar http://unity3d.com/unity som är gratis och ganska användarvänlig. När du har utvecklat din app där är det också möjligt att publicera den på IOS, Andriod och PC på samma gång som är en klar fördel om du vill nå en sådan bred publik som möjligt.

Det finns fler än ett sätt att tjäna pengar på appar: antingen kan du ta en direkt betalning för appen eller genom extraköp inne i appen (extra liv, hjälp eller nivåer) eller genom att ha reklam. Kom ihåg att du behöver betala avgifter för olika sajter så allting går inte direkt till fickan.

Även om du inte måste vara den största appnörden så hjälper det om du har en bra plattform av enheter att arbeta ifrån så att du kan testa dina appar hela tiden. Om du önskar en större inkomst från appvärlden behöver du förmodligen lägga ut ett antal appar på marknaden.

4. Affiliate marketing

5 sätt att tjäna pengar medan du sover

Vill du ha en webbutik men har ingenting att sälja? Då kan du tjäna lite pengar som mellanhand mellan konsument och säljare istället.

Hur du går tillväga: Du lägger upp speciella länkar till antingen din webbsida eller genom sociala medier. Varje gång någon går in på din länk och köper något på den exakta sajten får du en liten del av vinsten. På detta sätt slipper du tänka på förvaring och frakt – allt det tar sajten hand om. Ditt jobb är att marknadsföra sajten.

Detta kan bli en bra verksamhet om du har en sajt med en hel del besökare och om du har möjligheten att sammankoppla sajterna med dina inlägg utan att det blir en uppenbar marknadsföring. På detta sätt har du faktiskt möjligheten att tjäna mer än bara lite extra fickpengar men det kräver också att du lägger en del tid på projektet.

Det finns många sajter som använder sig av affiliate marknadsföring. En väldigt bra idé är att bli medlem på ett nätverk som kopplar ihop sajter och assisterande säljare så det är lätt för både dig och dem att komma i kontakt. Ett bra ställe att börja på är Affiliator.se.

Det mest “eleganta” sättet att utföra affiliate marknadsföring är genom att recensera allting du köper online och lägga till “köp nu”-länkar i slutet.

Se även:

5. Tryck

Sitter du på några bra idéer på illustrationer eller roliga små citat? Då finns det massvis av möjligheter för dig att tjäna pengar på tryck. Allting från t-shirts, hoodies, sparkdräkter till småbarn eller kökshanddukar.

Ett bra ställe att börja på är sajten http://www.cafepress.co.uk, som trycker på näst intill allting som har en blank yta. Det finns också många andra bra sajter och det enda du måste göra är att skapa en säljarprofil (där du säljer genom den exakta sajten) eller en butiksprofil (där du säljer genom din egen webbsida).

Vad som gäller för båda är att det enda du behöver oroa dig för är att göra några häftiga illustrationer medan sajten hanterar tryck, lager och frakt. Varje gång någon väljer en utav dina designer får du en liten del av intäkterna.

Ett tips är att göra söta eller roliga bilder eller citat, det kan användas på ett stort antal olika produkter. På detta sätt får du ut mest av varje design.

De flesta av idéerna här ovan är gratis i början men du bör förvänta dig att du ofta får betala sajterna du använder dig av en liten summa, eller att du bara får en liten vinst per köp. Ta din tid att kolla igenom de olika sajterna så du hittar den som fungerar bäst för dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top