Bitcoin Wallet: Så här öppnar du en och en genomgång av dina 4 Alternativ

bitcoin wallet

Alla som vill köpa Bitcoin , eller kanske sälja eller investera, måste först starta en Bitcoin Wallet .Vad är en Bitcoin Wallet? Det är exakt vad det låter som. En plats där du lagrar digitala kryptovalutor precis som hur du lagrar vanliga pengar i din plånbok just nu. Men varför behöver du en och hur fungerar det? Och viktigast av allt, vilka alternativ finns där ute och vilka är de bästa?

Dina olika Bitcoin Wallet alternativ:

bitcoin plånbok

Programvaru
plånböcker

bitcoin wallet

Online plånböcker

bitcoin wallet

Offline programvaru
plånböcker

bitcoin plånbok

Pappersplånböcker

I den här artikeln kommer vi att gå över dina alternativ för din Bitcoin Wallet, fördelar och nackdelar med var och en, och de som vi rekommenderar. I slutet av artikeln kommer du veta hur man håller sina dyrbara pengar säkra och alla dina olika Bitcoin Wallet alternativ.

Varför behöver du en Bitcoin Wallet?

Låt oss börja med grunderna: Bitcoin är precis som pengarna i din fysiska plånbok. Bitcoin en valuta, men i motsats till fiat-pengar är det inte en bit papper som hanteras fysiskt. Bitcoin är en linje med digital kod som kallas blockchain som representerar dess värde, så du kan inte fysiskt hålla en Bitcoin trots vad alla fina bilder visar.

Du kan börja tjäna pengar snabbt online när du förstår hur Bitcoin fungerar. Bitcoin-koden du måste lagra och skydda kallas en privat nyckel : Privata nycklar är koder med motsvarande offentliga nycklar. Du måste hålla dina privata nycklar skyddade för att skydda de Bitcoin du äger. Inte bara hjälper en Bitcoin Wallet att skydda din privata nyckel, utan plånboken kommer du inte att kunna köpa, sälja eller byta Bitcoin eller andra kryptovalutor. Det är faktiskt en av de första sakerna du måste köpa när du börjar handla med kryptovalutor.

Det finns flera olika typer av Bitcoin plånböcker tillgängliga. Var och en har olika nivåer av säkerhet, fördelar och nackdelar och i vissa fall olika syften.

bitcoin plånbok

Hur man håller sig säker när man handlar med Bitcoin

Innan du börjar gräva i vilka typer av Bitcoin Wallet alternativ det finns och lär dig hur man tjänar pengar med altcoins (altcoins är andra kryptovalutor än Bitcoin), låt oss först prata om den största oro som alla har om digitala plånböcker: hur säkerställer du din säkerhet ?

Medan Bitcoin är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på distans måste du vara försiktig: Plånbokstyperna spelar en stor roll i säkerhetsgrad. Online plånböcker och offline programvaruplånböcker som är värd för ett webbkonto, dator eller mobil kan och riskerar att bli utsatta och hackade. Å andra sidan kan programvarubaserade plånböcker skadas, förloras eller stjälas om de inte är säkrade. Pappersplånböcker är inte slitstarka och kan också bli stulna eller förloras.

Om du planerar att investera i Bitcoin eller öka dina intäkter är säkerhet den viktigaste faktorn. Här är några tips att tänka på:

bitcoin plånbok

Diversifiera

Ha inte bara en Bitcoin Wallet: Ha en (eller två) online plånböcker med en begränsad mängd Bitcoin tillgängliga, vilket kan vara Bitcoin du använder för att köpa eller handla med. Investera sedan i säkrare Bitcoin Wallet för att lagra majoriteten av dina Bitcoins. På så sätt, om en plånbok hackas, har du inte lagt alla Bitcoins på ett enda ställe och förlorat dem alla.

bitcoin wallet

Kryptera

Glöm inte att kryptera dina plånböcker för att lägga till ett ytterligare säkerhetslager, du kan välja en online plånbok som har viss krypteringssäkerhet, eller kryptera din dator med en brandvägg och kryptera dina plånböcker. Tvåfaktorsautentisering hjälper också till att lägga till ett extra lager av säkerhet till dina plånböcker!

bitcoin wallet sverige

Säkerhetskopiera

Säkerhetskopiera dina plånböcker. Specifikt skydda dina privata nycklar och gör det regelbundet! På det här sättet om något händer med någon eller alla dina plånböcker, har du säkerhetskopior för att hjälpa dig att återställa din plånbok. Du kan göra detta genom att ha flera digitala kopior av dina nycklar eller till och med ha dem nedskrivna.

bitcoin plånbok

Begränsad åtkomst

Visa inte upp dina plånböcker utomhus för alla att se. Begränsa när du har dina plånböcker synliga till när du är i fred. Även om det är osannolikt att någon kommer att kika över din axel och memorera alla dina privata nycklar, hjälper den här metoden också till att minimera risken att du förlorar dina hårt förvärvade Bitcoins.

delare

I slutändan finns det alltid en chans att du kan förlora Bitcoin på ett eller annat sätt, men detsamma kan hända med dina vanliga pengar också. Grunden i att hålla din Bitcoin Wallet säker är att välja rätt plånbok som du tror att du kommer att använda för dina Bitcoins för och vidta åtgärder för att skydda dina data så mycket som möjligt.

Olika Bitcoin Wallet alternativ

Vi går vidare och prata om de olika Bitcoin Wallet alternativ! Vi kommer att igenom varje typ av plånbok, fördelarna och nackdelarna och några rekommendationer av de bästa plånböckerna för dig att använda. Dessa kommer att vara nödvändiga för att skapa extra inkomst med dina säkrade Bitcoins.

Online plånböcker

När du först börjar med Bitcoin, etablerar du först en online plånbok för att komma igång. Dessa lagrar dina Bitcoin online och används vanligtvis för att utföra transaktioner. Vissa online-plånböcker kan användas på flera plattformar (PC och mobil) och de flesta ger en viss säkerhetsnivå som 2-faktor-autentisering.

Det rekommenderas inte att du lagrar alla dina Bitcoin i en online plånbok eftersom det är den plånbokstyp som är mest utsatt för hackningsförsök och stölder. Men den är perfekt för vanliga transaktioner.

Det bästa tipset om du har en online plånbok är att använda den som du skulle om den var full med riktiga pengar. Du skulle inte ha dina besparingar i plånboken du bär i din ficka eller väska, eller hur? Men du skulle ha tillräckligt med pengar på dig så att du kan köpa mat och annat du behöver. Samma princip gäller för en online Bitcoin Wallet. Se bara till att lagra dina Bitcoin som du tänker spendera i en typ av plånbok och resten i en säkrare plånbok .

Våra rekommendationer:

bitcoin wallet sverige

För dem som specifikt vill investera i Bitcoin är Bitcoin Wallet det mest uppenbara valet. Det är direkt kopplat till Bitcoin-nätverket vilket gör det till ett säkrare alternativ jämfört med att använda ett annat tredjeparts alternativ. Den är också lätt att använda vilket är perfekt för alla som precis börjat med Bitcoin. De har också en mobil Bitcoin Wallet om du letar efter enklare tillgång till din Bitcoin Plånbok.

bitcoin wallet

Coinbase är en mycket populär Bitcoin Wallet på marknaden. Medan detta inte är en popularitetstävling är Coinbase populär av några legitima anledningar. En är att den är lätt att använda och också säker. Den stöder också mer än bara Bitcoin och har tillgång till olika marknader. Så om du vill köpa Bitcoin eller andra altcoins och komma igång med kryptovalutor i allmänhet, är Coinbase en bra plattform att börja med.

bästa bitcoin plånbok

Blockchain.info är också en bra Bitcoin Wallet för nybörjare. Den har en lättförståelig plattform och stöder flera kryptovalutor. En säkerhetsrisk är att den inte kräver identifiering (men det uppmuntras) men om du precis börjat och utforskar kryptovärlden och Bitcoin, är det här ett bra ställe att lära sig och experimentera.

Offline programvaruplånböcker

Offline-plånböcker (dvs., fysiska plånböcker) är en typ av Bitcoin Wallet som lagras direkt på din dator. Det finns inget behov av att vara ansluten till internet för att komma åt din plånbok. Det är ett program som måste installeras men det gör dig oberoende av en internetuppkoppling.

Det är mycket säkrare eftersom din identitet, data och privata nycklar lagras direkt på din dator. Du är också mindre mottaglig för att bli hackad. Vissa stationära plånböcker har också mobila applikationer där du också kan ha en till åtkomstkanal. Slutligen kan offline plånböcker erbjuda återhämtningssystem om något går fel.

Detta betyder inte att det här är det perfekta alternativet. Även om den här plånboken är tillgänglig offline är det fortfarande en programvara. Om din dator är infekterad med skadlig kod eller specifikt hackad, kan du, förlora dina Bitcoins. Dessutom, om din dator är skadad eller trasig bortom reparation, kan du förlora din plånbok.

Våra rekommendationer:

bitcoin plånbok

Electrum är en stationär plånbok som är kompatibel med Linux, Mac och Windows operativsystem. Den är privat, såväl som snabb och enkel att använda för både nybörjare och avancerade användare.  Men det mest attraktiva är att den också ger stöd för hårdvaruplånböcker så att du kan säkerhetskopiera din plånbok. Slutligen, om något skulle hända med din dator har den också en återställningsprocess för nödsituationer.

bitcoin wallet

Exodus är ett bra alternativ för flera kryptovalutor och har flera säkerhetsåtgärder och sekretessfunktioner. Den är också gratis. Du kan inte bara hantera din portfölj med den enkla layouten, du kan också handla med dina kryptovalutor.

bästa bitcoin plånbok

Mycelium är en mobilplånbok som för närvarande bara stöder Bitcoin. Det kanske inte är så attraktivt eftersom det inte finns någon stationär funktion och layouten kanske inte är lika användarvänlig för nybörjare. Den har dock flera attraktiva funktioner och alternativ för dem som är mer säkra på att hantera sin Bitcoin-portfölj från en mobil enhet.

Hårdvaruplånböcker

bitcoin plånbok

Om du har eller planerar att ha en betydande Bitcoin portfölj, är det bäst att investera i en hårdvaruplånbok för att säkerställa säkerheten för dina Bitcoins. Hårdvaruplånböcker är specifika externa enheter som lagrar dina Bitcoins helt offline. Denna metod kallas “kall-förvaring”.

Precis som med en USB-enhet eller en extern hårddisk, för att kunna komma åt din plånbok måste den vara ansluten till din dator eller mobila enhet. Därifrån kan du överföra dina pengar till en online plånbok när och om det behövs, och sedan kopplar du bort den från datorn.

En hårdvaruplånbok kan vara en extern hårddisk, men det finns specifika hårdvaruplånböcker som tillgodoses bara för Bitcoin och kryptovaluta lagring. Dessa kan kosta runt 900 kronor per plånbok men om du letar efter säkerhet är det värt priset.

Den största fördelen är att det i själva verket är ett av de säkraste valen för din Bitcoin Plånbok. Den enda faran är att den kan bli utsatt för slitage, kan tappas bort eller bli stulen. Så ta hand om din hårdvaruplånbok!

Våra rekommendationer:

bitcoin plånbok

Populär bland Bitcoin Wallet-användare är detta ett säkert och prisvärt alternativ med mycket att erbjuda. Den liknar en USB-enhet med en display som används för att bekräfta en transaktion, och har tvåfaktorsautentisering och ett PIN-kodslåsalternativ. Dess interna hårdvara är också manipulationssäker. Ledger Nano är ett utmärkt och säkert val för alla som söker en säker och diskret bärbar hårdvaru- Bitcoin Wallet.

bästa bitcoin plånbok

Trezor är ett annat populärt och säkert alternativ för hårdvaruplånböcker. Trezor är dyrare än Ledger Nano-plånboken, vilket gör den till lite av en besvikelse men inte så mycket. Den är också kompatibel med vissa stationära- eller offline-plånböcker om du letar efter ett säkert alternativ för säkerhetskopior.

bitcoin plånbok

KeepKey lanserades lite senare än Ledger Nano och Trezor, men det är också ett mycket säkert alternativ. Apparaten själv kommer också med en skärm som är större än Ledger Nano. På grund av detta erbjuder den några olika säkerhetsfunktioner som de andra två inte har.

Pappersplånböcker

Ett annat säkert och helt offline Bitcoin Wallet alternativ är att ha en pappersplånbok. En pappersplånbok är bokstavligen en utskrift av din plånbok. Är det säkert? Tja, det är komplicerat att konfigurera men det är ett mycket diskret sätt att lagra din plånbok, det är filer kan inte skadas, och det kan inte hackas.

Men självklart är en papper Bitcoin Wallet gjorda av papper så att de kan vara bräckliga. Om du väljer att gå denna väg, se till att vattentäta och brandskydda din plånbok. Slutligen, se till att du inte tappar bort din papper Bitcoin Wallet ! Om någon får tag i din plånbok kan de enkelt komma åt dina Bitcoins!

Våra rekommendationer:

bitcoin plånbok

BitcoinPaperWallet

Denna är upprättat för att vara mer användarvänlig för dem som väljer pappersplånbok. Det kostar inte att skapa en bas pappersplånbok men det finns andra säkerhets- och manipuleringskontroller som du kan lägga till för en extra kostnad om du vill. Deras kundservice kan hjälpa dig om du stöter på problem med att konfigurera din pappersplånbok.

bitcoin wallet

BitAddress

BitAddress är lite mer komplicerat att använda om du aldrig tidigare har skapat en pappersplånbok. Den är inte lika intuitivt som BitcoinPaperWallet, men det ger dig självständigheten att skapa din egen pappersplånbok. Innan du börjar skapa din Bitcoin Wallet hos dem är det viktigt att du noggrant utbildar dig själv om hur du använder en plånbok.

Slutsats: Vår #1 rekommendation till dig

Och där har du det hela! En översikt över vad en Bitcoin Wallet är och hur man använder den. Visserligen finns det flera Bitcoin Wallet alternativ och det kan vara förvirrande vilken som är bäst att använda.

bitcoin wallet sverige

För att skydda dina tillgångar och investeringar är vår bästa rekommendation att köpa en offline plånbok som Ledger Nano. Du kommer senare behöva en online Bitcoin Wallet av något slag för att kunna göra transaktioner men det rekommenderas inte att använda dem för långvarig lagring. Ännu viktigare, om du ska använda kryptovalutor som Bitcoin som din nästa investering, var på den säkra sidan och köp det säkraste lagringsalternativet tillgängligt!

Vårt tips: Om du letar efter ett sätt att fylla din plånbok och vill ha ett alternativ till att köpa Bitcoin rekommenderar vi att du lär dig slutföra små uppgifter i utbyte mot Bitcoin. Några exempel är: testa appar, fylla i online-undersökningar och utvärdera webbsidor.

I slutändan handlar det om vad du ska göra med dina Bitcoins och dina behov så det finns inget felaktigt svar. Glöm inte att du måste skydda dina Bitcoin och din Bitcoin Wallet oavsett om den är online, offline, en hårdvaruplånbok eller pappersplånbok! Detta kan inte betonas nog. Det är upp till dig att undersöka vilka plånböcker som passar dina behov och vilken säkerhetsmetod du vill använda för att skydda din plånbok med kryptovalutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen