Hur köper man Bitcoin på ett säkert sätt?

Om du är ny på kryptomarknaden är det ganska lätt att köpa Bitcoin .Det finns marknadsplatser och börser där du enkelt kan köpa, sälja och handla kryptovalutor. De flesta av dessa har en tydlig layout och är användarvänliga för både nybörjare och experter. I den här artikeln lär du dig alla steg så att du får svaret på frågan: hur köper man bitcoin.

hur köper man bitcoin

Vi ska svara på frågan “hur köper man Bitcoin”

Bitcoin är en digital valuta som kan köpas, säljas och handlas precis som de pengar vi för närvarande har i våra plånböcker. Men vad som skiljer sig från Fiat-valutan är att det är decentraliserat och fungerar med peer-to-peer-teknik (P2P-teknik) med blockkedjeteknik .

Fiat-valuta drivs av en central myndighet, som en statskassa, som reglerar transaktioner och skapar pengar. Peer-to-peer-teknik gör att alla kan delta i att säkerställa och bekräfta transaktioner. Därför är ingen person eller organisation den ultimata myndigheten över Bitcoin.

Här är ett sammanfattningsvist svar till frågan: hur köper man Bitcoin:

hur köper man bitcoin

Skapa en Bitcoin-plånbok

köpa bitcoin

Välj en marknad eller flera som du vill handla på. Några populära alternativ är Coinbase, Bitfinex och Kraken

köp bitcoin

Välj din betalningsmetod, till exempel VISA, betalkort eller PayPal

köp bitcoins

Välj ditt köpalternativ som antingen ”Marknadspris” eller ”Limit Order”. Med Marknadspris kommer du att köpa Bitcoin till bästa möjliga prisnivå när du lägger din beställning. Om du väljer “Limit Order” får du välja ett maximalt pris du är villig att betala, och din order kommer inte att slutföras förrän ett erbjudande matchar önskad kurs.

Nu när du vet grunderna för vad Bitcoin är och överblicken över köpprocessen, här är detaljerna för vad du behöver veta om frågan hur köper man Bitcoin:

tjäna pengar snabbt

Skapa en Bitcoin Plånbok

hur köper man bitcoin

Om du vill tjäna pengar online med Bitcoin behöver du en Bitcoin plånbok. Vad är det? En plånbok är där du lagrar Bitcoins du köpt och äger precis som den fysiska plånboken du förmodligen har i fickan eller handväskan. Men istället för att krångla med papperskvitton innehar en Bitcoin plånbok privata nycklar som tillåter transaktioner. Det är en viktig faktor till svaret på frågan hur köper man Bitcoin.

Privata nycklar är kodsträngar som överensstämmer med offentliga nycklar som tillåter godkännandet av transaktioner med de Bitcoin du äger. Självklart måste dina privata nycklar skyddas, så att ha en säker Bitcoin plånbok är viktig.

Det finns flera typer av plånböcker man kan ha, från online, offline, hårdvarubaserade (dvs., fysiska) och pappersplånböcker. Alla av dem lagrar Bitcoin i olika säkerhetsnivåer som kan vara lämpliga för olika behov. Samma regler gäller som när man tittar på att tjäna pengar med andra kryptovalutor.

En bra tumregel är att om du planerar att köpa eller tjäna mycket Bitcoin, kommer du sannolikt att behöva en säkrare plånbok för att lagra majoriteten av dina intäkter och inneha ett par online plånböcker för att köpa, sälja eller handla med dina Bitcoin.

Nästan alla som vill svaret på frågan hur köper man Bitcoin kommer att behöva börja med en online plånbok som låter dig köpa från marknaden eller byta och förvärva sina första Bitcoins. Därifrån kan du bestämma om du vill ha en annan säkrare plånbok eller online plånbok.

Kom ihåg att en del av svaret till frågan hur köper man Bitcoin är att vissa Bitcoin plånböcker kan fungera på din dator, mobil eller helt offline på speciella enheter eller till och med i form av en pappersplånbok. Med tanke på detta kan du behöva ladda ner en programvara eller en app för din plånbok. Oroa dig inte! De mest välrenommerade plånböckerna är inte bara kompatibla på alla operativsystem men också mycket säkra. Var noga med att göra din forskning om vilken typ av plånbok som passar dig.

Vill du lära dig mer om vilken typ av Bitcoin plånbok som passar dig? Kolla in våra artiklar om Bitcoin plånböcker för en fullständig uppdelning.

tjäna snabba pengar

Välj en marknadsplats eller 2 ... eller 3 ...

köp bitcoin

När du har ställt in din Bitcoin plånbok måste du välja en Bitcoin marknad som nästa steg i svaret på frågan hur köper man Bitcoin. Här kan du köpa Bitcoin med SEK, EUROS, eller din favorit Fiat-valuta. Vi rekommenderar att du köper Bitcoin med din lokala valuta. Det finns flera populära Bitcoin-marknader som är internationella.

Här är 3 av de mest populära plattformarna och bra ställen att börja om du håller på att lära dig och vill få frågan hur köper man bitcoin besvarad:

köpa bitcoins
Coinbase
hur köper man bitcoin
Bitfinex
bitcoin köpa
Kraken

Det finns flera olika plattformar med olika nyckelfunktioner. Tänk på att inte alla kryptomarknader listar alla tillgängliga altcoins (alternativa kryptovalutor som Litecoin och Ethereum) på marknaden, eftersom det helt enkelt finns för många av dem. De som listas måste vanligtvis röstas in efter populär efterfrågan. Det är inte ovanligt att man har några olika konton när man är intresserad av att handla Bitcoin med mindre populära altcoins med stark potential.

Om du enbart vill börja med att byta Bitcoin, tillåter alla av de listade webbplatserna ovan användare köpa Bitcoin. Det finns inget krav att köpa Bitcoin plus någon annan kryptovaluta när man precis lärt sig en del av svaret till frågan: hur köper man Bitcoin. Men om du vill hitta en av de mest populära plattformarna i ditt land är den här webbplatsen en utmärkt resurs att börja med!

När du väl valt dina marknader och plattformar, gå genom registreringsprocessen. Vissa kommer också att kräva en identifieringsprocess av säkerhetsskäl. Om det erbjuds, rekommenderar vi att du lägger till tvåfaktorsautentisering för ett extra säkerhetslager

snabba pengar

Köpa Bitcoin

köpa bitcoins

Nu är nästa steg att köpa Bitcoin från marknaden med din valuta. Vissa marknader låter dig bara göra detta när din identitet har bekräftats av säkerhetsskäl. Därefter får du många alternativ som ett sätt att besvara frågan hur köper man Bitcoin eftersom detta kan göras via banköverföring, kontanter, kreditkort eller PayPal. Allt du behöver göra är att ansluta ditt bankkonto till Bitcoin-marknaden efter eget val och sedan kan du börja köpa!

Hur du gör det här är att titta på hur mycket du vill investera och jämföra vad marknadsvärdet är för den investeringen. De flesta större börser har ett handelsschema med regelbundna uppdateringar.

Därifrån har du 2 alternativ:

hur köpa bitcoin

Handla med marknadspriset:

Det innebär att börsen kommer att köpa dina Bitcoin till den bästa marknadsräntan som finns tillgänglig vid den tiden.

köpa bitcoin

Handla med manuellt värde:

Här anger ett pris du villig att betala för en viss mängd Bitcoin och väntar tills det finns en handel listad till din önskade gräns. Det kan ta lite tid beroende på hur högt eller lågt du ställer in dina gränser.

När dina beställningar är inköpta kommer Bitcoin-beloppet automatiskt att överföras till din online plånbok där du antingen kan lagra, sälja, handla med dem! Och det är det kompletta svaret till den ursprungliga frågan hur köper man Bitcoin! Att det är så lätt att komma igång är anledningen att vi pratar så mycket om Bitcoin på vår pengar-blogg.

P.S: Du kan också tjäna Bitcoin genom andra vägar, till exempel att fylla i uppgifter som till exempel fylla i betalda undersökningar .Detta är en alternativ sätt som du kan utforska om du inte vill fördjupa dig något mer i frågan: hur köper man Bitcoin.

Så, varför är Bitcoin den nya trenden?

Nu när Bitcoin tagit den moderna världen med storm, som det nya och lovande sättet att använda kryptovalutor, så undrar många vem som accepterar Bitcoin? Den som är intresserad av att förvärva Bitcoin eller någon annan kryptovaluta kommer att landa på den här första frågan om hur köper man Bitcoin, och sedan upptäcka mer om tekniken bakom det.

Låt oss bryta ner hur Bitcoin kom till:

Vad är blockkedjeteknik

Allt som diskuterats i den här artikeln är möjligt tack vare blockkedjeteknik som fungerar som en offentlig huvudbok. Vad det innebär är att alla transaktioner som gjorts med Bitcoin är synliga för alla att se i koder som inte kan ändras eller modifieras. Genom att använda pe er-to-peer-teknik arbetar flera personer i grupp för att bekräfta att blockkedjetransaktionerna matchar, vilket skapar en unik typ av säkerhet som bygger på förtroende. Detta är ryggraden till svaret på frågan: hur köper man Bitcoin.

Om du undrar om detta gör systemet mer sårbart för hackattacker, är det faktiskt ganska säkert. Det decentraliserade systemet innebär att det finns miljontals människor runt om i världen som arbetar med blockkedjans säkerhet och det skulle krävas mycket för att verkligen skada tekniken.

bitcoin köpa

Hur skapas Bitcoins?

Blockkedjetekniken är som tidigare nämnts säkerställd genom ett decentraliserat system som hanteras av peer-to-peer-teknik. Hur detta fungerar i verkligheten är genom en process som heter Bitcoin-mining där en dedikerad dator eller flera datorer används för att bekräfta transaktioner. Många onlinejobb har faktiskt skapats av behovet av att människor ska utföra Bitcoin mining!

Eftersom det alltid är flera Bitcoin miners som arbetar för att jämföra och bekräfta transaktioner, är det faktiskt en tävling om vem som kan verifiera en transaktion först. Den första Bitcoin-miner som verifierar en transaktion kommer att skapa ett nytt ”block” som läggs till permanent i blockkedjan, vilket leder till en kod som kommer att belöna en ny Bitcoin.

Om du är intresserad av Bitcoin-mining, hur det fungerar, eller om du kanske är intresserad att börja, har vi en komplett guide redo för dig om hur du gör för att mina Bitcoin.

Snabbfakta om Bitcoin, kryptovalutor och myndigheter

Trots att Bitcoin och andra kryptovalutor är ett decentraliserat system utan central styrelse från regeringar, betyder det inte att det är befriat från reglering. Av olika anledningar finns det fler och fler länder som antingen har någon form av reglering av Bitcoin och andra kryptovalutor eller rent av förbjuder dem alla.

Tänk inte på detta som en bra eller dålig sak.

Eftersom Bitcoin och kryptovalutor snabbt klättrat till berömmelse, finns det stora risker för de som börjar handla på kryptomarknaden utan att utföra lite forskning innan. Det är viktigt att inte agera för fort, vara upphetsad och försöka tjäna snabba pengar och investera allt du har. Faktum är att alla nya regler som kommer ut kan vara till för att skydda medborgarna från att bli lurade. Det kan också vara olika regeringars sätt att få en viss reglering till ett system som inte har några alls för tillfället.

Oavsett detta bör du kontrollera ditt lands ståndpunkt angående Bitcoin och kryptovalutor för att se till att du vet hur man investerar i Bitcoin på sätt som inte ger upphov till några problem.

Nu när vi har lärt oss grunderna till vad Bitcoin är, låt oss titta på en del av svaret till den ständiga frågan: hur köper man bitcoin?

OBS!

köp bitcoins

En varning att ta hänsyn till innan du lär dig en del av det komplexa svaret till frågan, hur köper man bitcoin, är att alltid titta på marknaden. Värdet av Bitcoin jämfört med Fiat-valutor har fluktuerat dramatiskt under det gångna året, och antingen gjort människor till miljonärer över natten eller fått dem att gå i konkurs. Naturligtvis är tanken alltid att tjäna pengar från att investera i Bitcoin men det kräver uppmärksamhet på marknaden och Bitcoins aktuella värde.

I början bör du bara köpa en liten fraktion av en Bitcoin om du inte har några tiotusentals kronor att bränna på 1 hel Bitcoin. Men om priset faller i morgon, skulle du ha förlorat värde i din Bitcoin jämfört med din ursprungliga fiat-valuta. Så lär dig svaret till hur köper man bitcoin med allra största försiktighet och forska om marknadernas upp- och nedgångar.

Så, hur köper man bitcoin? Det är ganska enkelt när du väl skaffat din Bitcoin plånbok och hittat din Bitcoin marknad. Det finns några saker att tänka på när du navigerar dig genom att genomföra din handel som säkerhet, se också till att forska ordentligt kring frågeställningen, hur köper man bitcoin, innan du börjar.

Här är några tips och tankar för att komma igång:

Slutliga saker att tänka på när du köper Bitcoin

hur köper man bitcoin

Tänk på handelsavgifter

När du lär dig det komplexa svaret på den simpla frågeställningen: hur köper man bitcoin och undersöker vilka Bitcoin-marknader du vill använda, är det en sak att tänka på att det nästan alltid finns en växlingsavgift. Du bör se till att de avgifter som debiteras inte är löjligt höga. Vem skulle vilja betala 1,000 kronor i avgift för ett inköp av Bitcoin för på 4,000 kronor. Vanligtvis kommer växelkursen att listas i Bitcoin så det kan ta lite tid att konvertera den för att se till att Bitcoin-marknaden tar ut ett rimligt pris.

För det andra, se till att du är medveten om alla avgifter som börsen tar ut när du lär dig en del av svaret till funderingen: hur köper man bitcoin. Det kan också innebära transaktionsavgifter, överföringsavgifter eller mer. Om en handelsmarknad inte ger dig alla dessa detaljer är det ett varningstecken att det inte är en pålitlig plattform att arbeta med .

hur köper man bitcoin

Leta efter löpande bokföring

Efter att ha letat efter en pålitlig marknadsplattform i processen om svaret till frågan hur köper man bitcoin, så är det bra att se om plattformen är pålitlig genom att se hur transparent de sköter sin löpande. Vad det innebär är att plattformen efter eget val publicerar sin löpande för att bekräfta sina Bitcoin-reserver. På så sätt kan de bevisa att deras plattform är legitim och pålitlig för Bitcoin handel.

hur köper man bitcoin

Tänk på din säkerhet

Oavsett hur mycket en plattform investerar i säkerheten för sina affärer och transaktioner, riskerar de alltid att hackas eller helt enkelt för att de är en online-verksamhet. När du lär dig svaret på frågan, hur köper man bitcoin, gäller detta också för dig när du bifogar din Bitcoin-plånboksinformation till din handelsplattform, samt din bankinformation för att köpa Bitcoin eller ens konvertera de till en fiat-valuta.

Så var noga med att ta extra försiktighetsåtgärder om vilken finansiell information du bifogar till dina Bitcoin-plånböcker och marknadsplattformar. Ändra dina lösenord regelbundet och införskaffa en 2-faktor autentisering. Håll en offline Bitcoin plånbok av något slag och säkerhetskopiera den regelbundet.

Lär dig om Bitcoins värld och de olika svaren till frågan: hur köper man bitcoin då detta medför ett nytt och spännande äventyr. Världen börjar acceptera Bitcoin, så det kan bli en del av ditt vardagsliv i framtiden att ta reda på svaret till frågan: hur du kan köpa Bitcoin! Att skaffa en Bitcoin plånbok är lätt och även att köpa Bitcoin från en marknadsplattform. Det krävs bara lite forskning och tålamod.

Nu har du har lärt dig allt som du behöver känna till angående frågeställningen: hur köper man bitcoin? Nu är det dags för dig att bege dig ut och utforska vad du kan göra med din nyfunna kryptovaluta! Vi rekommenderar att du fortsätter att lära dig om hur du kan generera en inkomst med Bitcoin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen