Att Investera i Bitcoin [Guide för att gå med vinst]

Vid det här laget har du förmodligen hört någon säga “Jag borde ha köpt bitcoin förra året!” eller “Jag tänker investera i bitcoin!” Om du är intresserad av bitcoin och undrar, “Är det för sent att investera i bitcoin?” är svaret nej, det är inte för sent! Men det finns några saker att tänka på innan du lär dig hur man investerar i bitcoin.

I den här artikeln kommer vi förklara dina alternativ, vad du behöver veta och olika investeringsstrategier du kan använda i denna metod för att tjäna pengar online.

investera bitcoin

Vad är bitcoin och varför är det så populärt?

Om du inte vet vad det är än så kan bitcoin (BTC) beskrivas som en form av digital kryptovaluta som skapades för att genomföra transaktioner, i syfte att förhoppningsvis ersätta fiatvalutor, såsom dollarn och euron, i framtiden.

Den lanserades 2009 av Satoshi Nakamoto, och har väckt intresse hos personer över hela världen som en ny form av investering såväl som framtiden för pengar.

När den först lanserades under 2009 värderades 1,45446 BTC till runt 10 kronor. I takt med att det blev mer populärt så multiplicerades värdet, och i december 2017 nådde valutavärdet sin kulmen, då 1 BTC var värd cirka 180,000 kronor. Sedan July 2019 är 1 BTC i värd ca 100 000 kronor.

Topparna och dalarna i bitcoins värde har definitivt varit en sann berg-och-dalbana. Möjligheterna att investera i bitcoins och tjäna pengar på andra kryptovalutor är både spännande och riskabla. Deras värde kan skjuta i höjden en dag, för att i nästa minut krascha.

Du kanske ångrar att du inte investerade innan värdet sköt i höjden, men det betyder inte att det är för sent eller att dess värde aldrig kommer bli lika högt igen. Bör du investera i bitcoin? Det är upp till dig, du måste utvärdera för- och nackdelarna. Men framtiden för kryptovalutor ser mycket ljus ut.

Om du bestämmer dig för att investera, så kommer vi lära dig göra just det.

Hur man investerar i bitcoin: strategin för din framgång

investera bitcoin

Vad är det bästa sättet att investera i bitcoin? Innan du kastar dig in och börjar investera till höger och vänster i hopp om att dubbla, tredubbla, fyrdubbla eller öka din investering ännu mer för att tjäna extrapengar, måste du göra några vitala saker:

tjäna pengar snabbt

Observera, studera och gör efterforskningar om bitcoin och bitcoin-trende

Innan du tar steget att göra en investering och försöker tjäna pengar med dina bitcoins, bör du ta dig tid att säkerställa att du vet vad bitcoin är.

Hur fungerar det? Varför fungerar det? Varför är folk intresserade av bitcoin?

Du bör även se till att läsa om bitcoins historia och marknadsutveckling, samt följa nyheter om bitcoin och vilka nuvarande händelser som påverkar bitcoins värde.

Detta kommer ta tid och kräva mycket självutbildning, men om du vill se dina investeringar växa, är detta absolut nödvändigt. Att hålla dig informerad hjälper dig göra välinformerade uppskattningar på när du bör sälja av eller behålla dina bitcoin investeringar.

tjäna snabba pengar

Se på bitcoin-investering på samma sätt som aktiemarknaden

Ja, bitcoin är nya, spännande och kan bli framtiden för pengar. Men vet du vad de har gemensamt med aktiemarknaden? Marknadscykler.

Den enda skillnaden mellan en aktiemarknad och bitcoin är att bitcoins marknadscykler är kortare och mycker mer volatila. Så om du inte har några kunskaper om investeringar, ta dig tid att lära dig om aktiemarknadens cykler och hur dessa tecken kan appliceras på bitcoin.

snabba pengar

Lär dig tecknen på marknadscykler

Marknadscykler har vissa kännetecken som kan hjälpa investerare att veta hur de ska sätta sina investeringsstrategier för att maximera sina investeringar och minimera förlusterna när situationen kräver det. Än viktigare är det faktum att detta kan hjälpa dig att studera samt lära dig hur man börjar investera i bitcoin, och när den bästa tidpunkten att kliva in på marknaden är.

Det finns flera olika typer av handelsstrategier folk använder, inklusive dagshandel samt kortsiktiga eller långsiktiga investeringar. Vilken strategi du använder är helt upp till dig och vad du är bekväm med att göra, vare sig du gillar investeringar med hög eller låg risk.

Det finns inte någon idiotsäker strategi som passar alla när det gäller att investera i bitcoin men att lära dig om marknadscykler och trender kan hjälpa dig att skapa en strategi som fungerar för dig.

tjäna pengar snabbt

Låt inte känslor grumla din bedömningsförmåga

En av de hårdaste lärdomarna i hur man investerar i bitcoin, och andra investeringar för den delen, är att inte blir för emotionellt bunden till dem. Det är lätt för vem som helst att svepas iväg av ruschen av att KÖPA KÖPA KÖPA, och en investering som inte presterar bra resulterar ofta i panik.

Problemet med att låta känslor styra när du köper, säljer eller avvaktar är att du i slutänden kommer förlora din investering. Det bästa du kan göra för att förebygga detta är att hitta en investeringsstrategi som fungera för dig och sedan hålla dig till den. Det kommer kräva disciplin, men i slutändan kommer det löna sig när du investerar i bitcoin.

Att komma igång på vägen mot finansiell frihet

Så du har beslutat dig för att köpa bitcoin och måste veta var du ska börja. Du behöver bara 2 saker:

investera bitcoin

Bitcoin-plånbok

En av de första och viktigaste sakerna du behöver när du börjar köpa bitcoins är att skaffan Bitcoin-plånbok:  eEn online- eller offline-metod för att förvara dina bitcoins när du väl har köpt dem.

Det finns flera alternativ tillgängliga på marknaden, inklusive online-konton, offline-mjukvara, offline-diskar (dvs., fysiska hårddiskar eller USB-minnen) och pappersplånböcker.

investera i bitcoin

Handelsplattform

Det finns flera handelsplattformar online där du kan köpa, sälja och handla med bitcoins och andra kryptovalutor. De flesta är ganska enkla att använda och växlar din fiatvaluta till bitcoins eller andra kryptovalutor du vill ha.

Beroende på var du bor kan det finns specifika handelsplattformar som fungerar bäst för just din fiatvaluta när det kommer till att växla till bitcoins. Därifrån kan du lära dig att investera i bitcoin, bevaka marknaden och tjäna pengar med bitcoin.

Dagshandel eller långsiktig handel?

Med den tillväxt som bitcoins sett under de senaste månaderna, kan man fråga sig om dagshandel eller långsiktig handel är bättre. Svaret är: det är helt upp till dig.

Här kommer flera frågor som du kan tänka över innan du beslutar dig för hur du ska investera i bitcoin.

Tänk noga igenom dina svar, eftersom de kan hjälpa dig att besluta vilken strategi du vill använda för att investera i bitcoin.

Investeringar över lång tid:

bitcoin investera

Långsiktiga investeringar kan vara i månader upp till år. Du investerar långsiktigt så du är redor att vänta på din investering.

bitcoin investera

Investerare behöver inte hålla lika bra koll på marknaden. Det innebär inte att du inte ska hålla koll alls, men små ökningar och minskningar kommer inte påverka dig lika mycket.

investera i bitcoin

Som investerare kanske du har hittat en kryptovaluta som du kan stå bakom eller har en stark tro på att en viss kryptovaluta kommer spela en större roll i framtiden. Det gör det mer tillfredsställande om dina kryptovaluta presterar väl.

Om någon av dessa anledningar lockar dig så kan en långsiktig strategi vara det bästa alternativet för dig. Många nybörjare inom generell investering och handel med bitcoin föredrar denna rutt eftersom den är mindre riskabel.

Investeringar med dagshandel:

investera bitcoin

Kortsiktiga investeringar kan innebär handel inom allt från några sekunder till några dagar, beroende på marknaden. Det är mer spänning i den här sortens handel än den långsiktiga.

investera i bitcoin

Investerare måste hålla noggrann koll på marknadspriserna eftersom nästa köp eller försäljning kan bero på huruvida din investering uppnått en viss vinst eller om du måste minimera en förlust.

bitcoin investera

Det är mer riskabelt och förluster är vanligare, men du kan även få högre vinster än långsiktiga investeringar om du gör det rätt.

Dagshandel kanske inte låter lika lockande, men det är definitivt en fråga om hög risk och hög utdelning. Om du är bekväm med handel och att handla inom kryptovalutamarknaden kan detta vara mer lockande för dig.

Du bör även dubbelkolla med den investeringsplattform eller metod du använder  om de Accepterar bitcoins. Dessa riktlinjer bör hjälpa dig besluta var du ska investera i bitcoin.

Bitcoin-brytning

investera i bitcoin

En annan metod för att investera i bitcoins är att bli börja med bitcoin-brytning, eller “bitcoin-mining” som det även kallas. Det är processen som bekräftar och säkrar transaktioner genom att använda datorprogram. När en transaktion bekräftas och läggs till i blockkedjan, själva ryggraden hos bitcoin, kommer den “mining pool” (en samlad grupp med bitcoin-brytare) som genomförde bekräftelsen att belönas med en bitcoin.

Det kräver dedikerade datorer med hög beräkningskraft och stabil elektricitet. Idag går de flesta personer med i mining pools, där man kombinerar allas resurser för att genomföra brytningsprocessen.

Är det värt att använda bitcoin-brytning som ett sätt att investera i bitcoins? Det beror på. Om du kan och vill bidra med resurser till brytning som en form av investering, då är det rekommenderat att använda en bitcoin-kalkylator för att se huruvida bryning är ett bra alternativ för dig.

Angående skatt och staten

bitcoin investera

Att lära sig att investera i bitcoin kan vara både spännande och skrämmande. Du kan trots allt tjäna mycket på dina investeringar men se till att du vet hur man investerar i bitcoin lagligt.

Ditt land kanske inte har några lagar eller skatter när det kommer till vinster från bitcoin-investeringar, men det innebär inte att du inte bör kolla först. Om det finns regler angående hur du ska deklarera dina inkomster, restriktioner eller lagstiftning angående hur man får investera i bitcoin i ditt land, måste du känna till detta innan du börjar!

Slutsats

Det kanske fortfarande verkar förvirrande, riskabelt och utmanande att investera i bitcoin, men det finns flera sätt att investera smart och gå med vinst. Hemligheten är att se till att lära dig så mycket du kan innan du sätter igång!

Vi har nu gett dig en summering av hur du kommer igång men om du fortfarande är osäker på hur man går tillväga för att  investera i bitcoin, kan du läsa våra andra artiklar om bitcoins och kryptovalutor.

Lycka till med dina investeringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen