Hur man köper Ethereum: din Steg-för-Steg-Guide

köpa ethereum

Den näst största kryptovalutan efter Bitcoin är Ethereum. Ethereum är en unik kryptovaluta som riktar sig till utvecklare, det vill säga att den inte finns till endast för att köpa och sälja. Valutan har mycket potential, så om du är intresserad av hur man köper Ethereum och varför du borde köpa, så har du kommit till rätt ställe!0

Hur man köper Ethereum: Snabb översikt

Precis som alla kryptovalutor, så krävs det lite förberedelser innan du vet hur man köper Ethereum och kan lagra dina Ethereum-mynt.

Du kommer behöva:

hur man köper Ethereum

Skapa en Ethereum-plånbok

köpa ethereum

Välja en inköpsplattform som du vill använda: direkthandel, en mäklare för kryptovalutor eller en handelsplattform som Kraken

hur man köper Ethereum

Verifiera din identitet på din valfria plattform

köpa ethereum sverige

Välja och sätta upp din betalningsmetod, till exempel VISA, betalkort eller PayPal

köpa ethereum

Köpa dina Ethereum-mynt!

Vi kommer att ge dig en snabb bakgrund till kryptovalutan och sedan gå igenom ovanstående steg i detalj så att du vet exakt vad du behöver göra.

Vad är Ethereum?

hur man köper Ethereum

Ethereum lanserades i juli 2015 som ett operativsystem och distribuerad dataplattform. Baserat på samma blockchain-modell som Bitcoin använder Ethereum denna teknik för att skapa smarta avtal som underlättar trovärdiga transaktioner utan inblandning av tredje part. En av grundarna, Vitalik Buterin, beskrev sitt mål för att bygga decentraliserade appar genom blockkedjeteknik.

Ether (ETH), kryptovalutan Ethereum, fungerar som den offentliga inspelningen av transaktionerna permanent i dess blockchain. Så när du lär dig hur man köper Ethereum köper du dess förkortade kryptovaluta, Ether (ETH). Här är en snabb sammanfattande tabell om funktionerna hos Ethereum:

LanseradesJuli 2015
ValutaToken
LeveransstilInflationärt (ingen fastställd mängd)
Coin Cap Limit18 miljoner ETH / år
Ny Token Utgivning – TidVarje 10-20 sekunder
Möjliga att brytaJa
Blockbelöningsinformation5 ETH / nytt block
Initial belöning5 ETH
Nuvarande Blockbelöning5 ETH
Fiat pris värde1 ETH = 400 USD (juli 2018)
VerktygDesignad för att skapa “d-appar” (decentraliserade appar) på Ethereum blockchain.
MålEn token skapad för att underlätta skapandet av Smarta Kontrakt.

Vad som gör Ethereum annorlunda jämfört med andra kryptovalutor är att den fungerar unikt i en inflationär skala som liknar vanliga valutor. Så om du tittar på hur man köper Ethereum och är intresserad av att generera eller bryta mynt, kan det vara en bra möjlighet.

Skaffa en online-plånbok för att köpa Ethereum-mynt

För alla typer av online-arbete, oavsett om någon utför uppgifter för ett företag eller om det handlar om investeringar i kryptovalutor, så behöver du kunna vara trygg när pengar byter ägare. Den första du bör göra innan du börjar handla med Ethereum är att skapa en online-plånbok dit du kan flytta dina Ethereum-mynt för förvaring och säker lagring.

Coinbase och MyEtherWallet är populära nätbaserade plånböcker. Men du kan även registrera dig för en online-plånbok via Ethereums hemsida! När du väl skaffat din online-plånbok och lärt dig hur man köper Ethereum, kan du flytta dina inköp till plånboken för lagring.

köpa ethereum

Det rekommenderas att du förutom att registrera dig för en online-plånbok även investerar i en plånbok baserad på offline-mjukvara eller en hårdvaruplånbok för säker lagring av dina Ethereum-mynt. Även om online-plånböcker i allmänhet är säkra, skyddar du dig från eventuella hackers genom att även ha en plånbok som inte finns exponerad på Internet.

Så när du använder din online-plånbok för att lära dig hur man köper Ethereum, behåll bara vad du behöver för att köpa och sälja i den här typen av plånbok. Du kan sedan flytta huvuddelen av din Ethereum-investering till en offline- eller hårdvarubaserad plånbok (fysisk plånbok) för säker förvaring.

Populära plånböcker för sätt att lagra Ethereum-mynt offline är exempelvis Exodus eller hårdvaruplånboken (fysisk plånbok) Ledger Nano S. Du kan läsa vår fullständiga guide om hur du lagrar kryptovalutor av olika slag online, offline eller via hårdvarubaserade plånböcker på bästa sätt för dina behov.

Hur man väljer en handelsplattform för Ethereum

Efter att du har skaffat din plånbok är nästa steg för att lära dig hur man köper Ethereum att registrera dig för handel. Även om det finns många internationella handelsplattformar på marknaden, beroende på vilket land du befinner dig i, kanske det finns en plattform som är att föredra när det gäller just Ethereum. Var noga med att undersöka detta eftersom det kan finnas en plattform som är mer kompatibel än andra, när det gäller dina behov. Annars finns det några alternativ när det gäller hur man köper Ethereum:

hur man köper Ethereum

Direkthandel
(peer-to-peer)

Det här alternativet inkluderar vanligtvis att du köper Ethereum från en säljare direkt och helt utan mellanhand (till exempel en handelsplattform). I det här fallet säljer säljaren Ethereum till en växelkurs som han själv bestämmer och du måste vara överens om (eller oense) om priset. Därefter kommer säljaren att överföra de angivna Ethereum-mynten direkt till din plånbok.

Vanligtvis känner man den man köper av, om man väljer detta alternativ. I vissa länder kan det finnas lagar som reglerar köp och försäljning av kryptovalutor, vilket gör direkthandel till den mest lönsamma medan nackdelen med direkthandel är att köparen inte har lika mycket kontroll över växelkursen för Ethereum. Samtidigt finns det heller ingen transaktionsavgift från en mellanhand vilket gör processen enkel.

hur man köper Ethereum

Mäklare för kryptovalutor

For de som dig som lär dig hur man köper Ethereum men som vill börja lite försiktigt, ger mäklarna för kryptovalutor tillgång till ett enkelt verktyg för att komma igång.

Till skillnad från en handelsplattform där köpare och säljare listar sina bud, listar mäklarna en uppsättning växelkurser baserat på vad köparna och säljarna är överens om till. Tänk på att mäklare tar ut en premie på mellan 5% och 10% av en transaktion, så du måste väga in denna kostnad mot de andra alternativen.

Även om mäklare inte ger lika mycket prisflexibilitet som handelsplattformar, så har de den fördelen att de plockar bort några av komplikationerna ur processen. Det är det du betalar för med premien. Eftersom det är ett enklare alternativ, kan du lära dig hur man köper Ethereum på detta sätt. Många registrerar sig hos populära mäklare som till exempel Coinbase för att komma igång.

köpa ethereum sverige

Handelsplattformar

Handelsplattformar som Kraken är etablerade marknadsplatser för att köpa, sälja och tjäna pengar på kryptovalutor. Här kan köpare och säljare lägga bud på önskat handelspris. Det kan handla om ett specifikt pris eller en rad priser beroende på marknadsvärdet på valutor som Ethereum.

Det kan verka förvirrande till en början hur man köper Ethereum men många tycker också att det är spännande att upptäcka och lära sig mer. Du kan behöva vänta från några sekunder upp till flera minuter för att någon ska matcha ditt budpris för att göra försäljningen. Genom att använda handelsplattformar kan du få en känsla av hur mycket människor är villiga att betala för kryptovalutor som Ethereum.

Hos både mäklare och på handelsplattformar kan du köpa Ethereum genom handel med andra kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin eller Ripple. Du kan också använda betalkort, bankkonto eller ett PayPal-konto så att du kan köpa Ethereum direkt från en vanlig valuta.

En sak som är värd att notera angående hur man köper Ethereum är transaktionsavgifterna. På handelsplattformar listas avgiften vanligtvis listad i en kryptovaluta. Se till att du jämför kryptovalutans värde med ett vanligt valutavärde så att du kan avgöra om godkänner avgiften. Du vill inte handla Ethereum för 800 kr med en transaktionsavgift på 300 kr!

Detta är ett extremt exempel, men det är viktigt att alltid kolla upp handelsplattformens transaktionsavgifter innan du fortsätter.

Tips för inköp av Ethereum

Det finns några säkerhetsanvisningar och knep som är bra att känna till när du lär dig hur man köper Ethereum. När du tjänar pengar online genom att du köper, säljer och handlar med olika kryptovalutor och Ethereum så vill du inte att dina konton äventyras eller att du förlorar dina investeringar i kryptovalutor!

köpa ethereum sverige

A. Byt lösenord regelbundet

Öka säkerheten i dina plånböcker och byt konton

När du först ställer in dina konton, lägg till några säkerhetsalternativ som är tillgängliga för dig så att du kan hålla ditt konto säkert när du tittar närmare på hur man köper Ethereum.

Detta inkluderar regelbundet byte av ditt lösenord. Det rekommenderas att göra det gärna var sjätte månad eller minst en gång om året. Det rekommenderas också att du bara får tillgång till dina plånböcker och handelsplattformar i en privat miljö. Även om det här kan låta som överdrivet, är det faktiskt några viktiga och relativt enkla steg som du kan vidta för att säkerställa säkerheten för dina investeringar!

Många online-plånböcker, offline-plånböcker, hårdvaru-plånböcker och konton har ett alternativ med 2-faktorsautentisering. Aktivera detta som en extra säkerhet vid inloggningen så att alla som kanske försöker komma åt ditt konto fortfarande behöver verifiering från din mobil eller annan dator för att bekräfta ett inloggningsförsök.

B. Kontrollera endast din plånbok och handelsplattform privat

Säkerhetskopiera alla dina plånböcker och aktivera återställningsalternativ

Förutom att lägga aktivera säkerhetsåtgärder när så är möjligt, se också till att säkerhetskopiera alla plånböcker och aktivera återställningsalternativ för offline- eller hårdvaru-plånböcker. Även om alla plånböcker och utbyten försöker uppnå högsta möjliga säkerhet, finns det en del du kan göra om din dator eller hårdvaru-plånbok påverkas av skadlig kod, blir skadad, stulen eller borttappad.

Genom att göra säkerhetskopior av din plånbok och aktivera återställningsalternativ kan du få tillgång till dem även om olyckan skulle vara framme. Trots att scenarier som dessa låter osannolika och kanske till och med nästan omöjliga, så bör du göra vad du kan för att hålla dina Ethereum-investeringar säkra. Du vill inte att tiden du har lagt ner på att lära dig hur man köper Ethereum ska vara bortkastad!

C. Använd alla tillgängliga säkerhetsåtgärder

Bekräfta din identitet med börserna

De flesta handelsplattformar och mäklare låter dig registrera ett konto gratis. Men du kommer inte att kunna köpa och sälja Ethereum eller någon annan kryptovaluta förrän du bekräftar din identitet.

Det finns några anledningar till att detta är ett måste: Den första är för säkerheten för varje konto. Den andra är så att man i handeln kan bekräfta att varje användare är en faktiskt enskild fysisk person och inte en bot eller någon som skapar falska konton.

De flesta utbyten kräver två saker för att bekräfta din identitet: Den första är en kopia av ett nuvarande ID och det andra är ett foto på dig. Det kan också krävas att du till exempel har namnet skrivet på ett papper bredvid dig. Hur som helst, efter att du skickat in din identitetsbekräftelse för granskning och ansökan är godkänd, har du full tillgång till handelsplattformen. Du kan sedan lägga till ett betalningsalternativ och lära dig hur man köper Ethereum genom att själv prova!

Slutsats

hur man köper EthereumEthereum är den näst största kryptovalutan som handlas på marknaden idag. Med sin struktur baserad på app-utveckling finns det stort utrymme för Ethereum att växa. Att lär sig hur man köper Ethereum skapar nya investeringsmöjligheter. Så vad väntar du på? Köp några Ethereum idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen