Så lyckas du med Bitcoin-investeringar

Så lyckas du med Bitcoin-investeringar

Bitcoin har blivit väldigt populärt bland investerare bara de senaste åren. Samtidigt har Bitcoin- och andra kryptoinvesteringar blivit ett väldigt kontroversiellt ämne. Några hävdar att dessa investeringar är fördelaktiga för investerare tack vare deras volatilitet, medan andra menar att detta innebära allt för stora risker.

I följande artikel kommer vi kika närmre på Bitcoin, kryptovalutor, investeringar i dessa samt hur man lyckas med sådana investeringar.

Bitcoin är en digital valuta som fungerar utan någon kontroll av banker eller regeringar. Istället är valutan beroende av peer-to-peer-programvaror och så kallad kryptografi. En offentlig huvudbok registrerar alla Bitcoin-transaktioner och kopior lagras på servrar runt om i världen.

Varje transaktion sänds offentligt till nätverket och delas från punkt till punkt. Var tionde minut samlas dessa transaktioner ihop av “miners” till ett block och läggs permanent till blockkedjan. Blockkedjan är ett system för registrering av information på ett sätt som gör det svårt eller omöjligt att ändra, hacka eller fuska systemet.

På samma sätt som man behåller traditionella mynt i en fysisk plånbok, lagras virtuella valutor i en digital plånbok.

Förstå att Bitcoin är en högriskinvestering

Bitcoin är en högriskinvestering på grund av det faktum att det är en väldigt volatil tillgång. Det betyder att värdet på denna digitala valuta kan stiga eller sjunka markant i värde under en mycket kort period. Det är viktigt att känna till detta innan man bestämmer sig för att köpa eller investera i Bitcoin. Liksom alla kryptovalutor har Bitcoin inget egenvärde. Det stöds inte av någon fysisk tillgång, som guld eller silver, och det finns ingen central regulator för att säkerställa att värdet förblir stabilt.

Börja investera med mindre summor

Innan du kommer igång på riktigt med kryptoinvesteringar är det bra att börja smått. Det vill säga att handla med mindre summor pengar. Att göra för stora investeringar kan resultera i en enorm förlust, varav mindre investeringar tenderar att resultera i att resten av dina tillgångar inte kommer att fluktuera alltför mycket. Dessutom möjliggör det för dig att testa hur du upplever denna volatilitet innan du vågar gå “all in”.

Stressas du inte av börsens konstanta upp- och nedgångar kan du eventuellt öka dina investeringar något. Å andra sidan, om du tycker att volatiliteten är skrämmande kan du hålla dig till din försiktiga investeringsstrategi.

Håll koll på hur det går för dina investeringar

Ju mer komplicerad din investeringsstrategi blir, desto mer bör du hålla koll på den. Alla investeringar kräver att man lyckas tajma marknaden, vilket är otroligt svårt och tidskrävande. Om man vill lyckas måste man kontinuerligt spåra sin portfölj och hålla koll på sina investeringar. Detta gäller inte minst för kryptoinvesteringar då värdet på dessa konstant fluktuerar. En god idé är att ha en investeringsapp nedladdad och ställa in notifikationer på denna så du får meddelande när det är en bra tidpunkt att köpa eller sälja.

Rulla till toppen