Sälj dina Foton Online

Sälj dina foton online

CashNinja är en oberoende granskningssida och är varken licensierad eller behörig att ge professionella råd för någon typ av investering. Användaren bär fullt ansvar för att känna till alla typer av risker som är förknippade med handel av kryptovalutor och andra liknande aktiviteter. Som med alla tillgångar, investera endast pengar du har råd att förlora.”

Är du en av dem som har en kamera som lojal följeslagare och vill hitta motiv överallt?

Varför inte tjäna lite extra fickpengar på dina foton? CashNinja.se har hittat några webbsidor där du kan sälja dina bilder utan en massa jobb när du har redigerat och laddat upp dem.

Ninja ikon
Svårighet
svårighet medium
Medel
Tid
tid medium
Medel
Inkomst
inkomst medel
Medel

Om du tjänar redigt med pengar på dina foton listar du såklart ut hur du skattar för det men då har du också möjlighet att dra av kostnader för utrustning, redigeringsprogram och resor (till olika platser där du kan fotografera). Det kan vara en bra idé att be om tips från proffs om du vill undvika att hamna i trubbel med skattningen.

Här är 5 sajter där du kan sälja dina foton:

Enligt webbsidan själv finns det 5 miljoner fotografer som säljer sina foton här. På denna sajt får du 70% av vinsten för varje licens du säljer (standardpriset är $250) och dina bilder är därefter tillgängliga för användning i stora reklamkampanjer eller annat (i alla fall om du säljer kommersiell licens).

För att gå med i 500px Prime måste du skapa en profil på 500px. Här lägger du upp dina bilder och fyller i de nödvändiga detaljerna om varje foto, som modell, plats och rättigheter.

Du har valet att antingen sälja dina foton som exklusiva eller icke-exklusiva. Du kommer tjäna mer genom att sälja exklusivt men å andra sidan kan du bara sälja bilden en gång.

Med Smugmug Pro får du hela 85% av vinsten på dina bilder men å andra sidan är det inte gratis att ha en profil där. Om du vill gå med på sajten måste du köpa en prenumeration för ett minimum av $12,5/månad.

Om du väljer att bli medlem laddar du upp dina bilder, väljer vilka produkter du vill sälja och för vilket pris du vill sälja det.
En bra sajt för dig som har kunskap om försäljning och företagande då du har mer frihet att omforma dina produkter.

På denna sajt kan du tjäna upp till $120 per bild. Deras betalningsstruktur är ganska komplicerad men du tjänar mer per bild desto mer du säljer.

Totalt har sajtens medlemmar tjänat 300 miljoner dollar på mer än 500 miljoner nedladdningar så det är utan tvekan en bra sajt att sälja på. På sajten hittar du också videos och vektorer.

Du kan också referera till andra bilder och tjäna lite varje gång bilden blir såld.

Sälj dina foton online

Denna sajt har funnits sedan 2001 och har därför byggt upp ett stort nätverk för både säljare och köpare. Av den anledningen kan du inte bara skapa en profil och ladda upp dina foton utan du måste ansöka om medlemskap.

För att söka måste du ha valt den mest passande kategorin (bilder, illustration, video eller ljud) och fylla i ansökan. Efter det kommer iStockphoto att bedöma dina kvalifikationer och du kommer att få göra ett liten frågesport. Sista steget är att skicka in lite av ditt material vilket helst ska vara fläckfritt!

Om du bli accepterad kommer du att som minimum få 15% av det du säljer. Du kan dock jobba dig upp för att få nära 45%. På webbsidan kan du hitta ett hjälpmedel som hjälper dig räkna ut din inkomst.

senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar

Etsy är inte bara platsen för bröllopsdekoration, halloweenkostymer och presentidéer. Du kan faktiskt också sälja dina foton.

Dina försäljningsvillkor är ganska bra, Etsy tar bara 20 cent per försäljning + 3,5% av försäljningspriset. Istället får du jobba lite extra hemifrån för att få sålt dina foton.

Etsy är inte stället du kollar upp först om du letar efter foton att köpa men med tanke på att Etsy tar en sådan liten del av vinsten kan det vara värt det ändå.

utom erbjuder Etsy en väldigt hjälpfull handbok där det står om märkning, reklam etc. Som Etsysäljare kan du också välja dina egna priser så dina möjligheter är nästan obegränsade.

Varje sajt har sina för- och nackdelar då det är bara till att kika in dem och hitta den som passar just dig och dina behov.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen