Så här kan du Tjäna Extra Pengar

Du har utan tvekan vid något tillfälle upplevt – eller kommer att uppleva – att du behöver extra pengar. Du är definitivt inte ensam!

Även om det finns massor med olika sätt för att tjäna extra pengar känner många att det är överväldigande och tar mycket tid att skapa en extrainkomst.

Du kanske redan har övervägt att skaffa ett extrajobb, men innan du kör igång kan det vara bra att du tar dig tid att läsa vår guide!

I följande guide hittar du svar på hur du kan tjäna extra pengar och vilka de bästa sätten är för att skaffa en extra inkomst. Det bästa med dessa metoder är att de flesta av dem kan utövas vid sidan ditt heltidsjobb, och kanske till och med bli ditt heltidsjobb om du gör dem bra!

tjäna extra pengar 

De 4 bästa sätten att tjäna extra på nätet

tjänar bitcoins

Vårt Toppval

Bitcoin

 • Högst potentiell inkomst
 • Investera i framtiden för världshandel
 • Obegränsat tak för pengar
INKOMSTKÄLLADETALJER
Enkelt För NybörjareBETALDA ENKÄTERbetalade undersökningar
(Enkelt För Nybörjare)
BETALDA ENKÄTER
• Kom igång på mindre än 10 minuter
• Lättaste metoden för nybörjare
• Många plattformar för enkäter innebär fler tillfällen att tjäna pengar
Tjäna Pengar på
en Gång
FRILANSUPPDRAGfrilansar
(Tjäna Pengar på en Gång)
FRILANSUPPDRAG
• Få betalt idag
• Välj vilka kunder du vill jobba med
• Säg upp dig från ditt jobb
Tjäna Pengar på
din Passion
BLOGGAbloggande
(Tjäna Pengar på din Passion)
BLOGGA
• Tjäna pengar på att skriva om det du tycker om
• Skapa passiv inkomst
• Lätt att komma igång
För EntusiastenYOUTUBE-VIDEOStjäna extra pengar på YouTube
(För Entusiasten)
YOUTUBE-VIDEOS
• Tjäna pengar på att prata om dina favoritämnen och bli en YouTube-stjärna
• Tjäna pengar passivt
• Hetaste mediakanalen just nu som fortsätter att växa varje dag med mer och mer pengar att tjäna från annonser och sponsorer

Det finns massor av olika sätt för att tjäna extra pengar på nätet, men många av metoderna är ineffektiva i relation till arbetsmängden och inkomsten.

I denna artikel har vi uteslutit alla meningslösa inkomstmetoder och vi har valt ut de bästa sätten för att tjäna extra pengar! Efter att ha läst denna artikel kommer du ha en bra uppfattning om hur du kan tjäna extra pengar.

Här är våra förslag på de 4 bästa metoderna:

Internet har underlättat möjligheten att skaffa en extrainkomst, eftersom det gör det möjligt att tjäna pengar var som helst ifrån. Du kan tjäna extra pengar medan du jobbar hemifrån, när du är iväg, eller var du än är, så länge du har en internetuppkoppling och någon slags enhet, som en dator, smartphone eller surfplatta. 

Att tjäna extra pengar på nätet gör att du kan ha ett slags extrajobb online som kan skötas när som helst på dygnet. Detta innebär att du lätt kan tjäna extra pengar hemma utan att du behöver lämna ditt nuvarande jobb eller gå ner i timmar, eftersom det blir en extrainkomst för dig.

Det är inte bara smidigt att kunna tjäna extra pengar var som helst ifrån, att jobba på nätet är kostnadseffektivt om du väljer rätt inkomstmetoder, eftersom du inte behöver några större summor pengar för att komma igång och inkomstpotentialen är EXTREMT HÖG! Om du använder rätt verktyg kommer du snabbt tjäna pengar!

Du kan vara säker på att tjäna extra pengar genom att använda en eller flera av våra metoder i vår ”hur du tjänar extra pengar-guide”. Så var beredd på att få mer pengar i plånboken!

divider

 tjäna hemifrån

Få en extra inkomst med betalda undersökningar

Om du inte visste det redan är det idag möjligt att tjäna extra pengar på bara din åsikt.

Att känna till kunder, potentiella kunder och kunder i allmänhet är bland det mest värdefulla för företag i dag. Ett sätt att lära om sina kunder är att helt enkelt fråga dem direkt.

Hur du kan arbete med betalda undersökningar:

 • Gå med i en eller flera undersökningsföretag
 • Få betalda undersökningar via e-post
 • Besvara undersökningar online
 • Get your money!

Som du kan se är det väldigt lätt att tjäna extra pengar på det här sättet. Det ska understrykas att detta inte är något som kommer göra dig rik, men det är bra som en extrainkomst. Vi tjänade enkelt 1 400 kronor i månaden, så det är uppenbarligen värt det för en extrainkomst!

Nedan kan du se de bästa platserna när det gäller undersökningar. Kom ihåg att ju fler sidor du registrerar dig på, desto fler undersökningar får du = mer pengar!

Du kan också läsa mer om betalda undersökningar i vår artikel här.

Bästa undersökningssidorna:

betaalde enquetes

Tjäna 100 poäng välkomstbonus omedelbart!

Besök sida
betaalde enquetes

Medianbetalt SEK 11-55 per frågeformulär!

Besök sida
betaalde enquetes

Tjäna upp till SEK 35 per frågeformulär!

Besök sida
betaalde enquetes

Tjäna 35 SEK per undersökning

Besök sida
betaalde enquetes

Mellan 2,4 och 14,5 SEK per undersökning

Besök sida

Tjäna pengar genom att frilansa

Att frilansa är ett bra och snabbt sätt att tjäna mer pengar. I grund och botten är allt du behöver göra att hitta färdigheter du redan har som är efterfrågade, eller lära dig något som du är intresserad av. Du kommer bli förvånad över hur många olika färdigheter som du kan tjäna pengar på!

Här är bara några färdigheter du kan använda för att tjäna mer pengar:

 • Grafisk design
 • Programmering
 • Fotoredigering
 • Videoredigering
 • Teknisk support
 • Virtuell assistent
 • Artikelskrivning

Du kan kolla in vår guide om hur du börjar frilansa för mer information om hur du kommer igång!

Tjäna pengar på att blogga

Kanske gillar du att skriva, och att ha en åsikt om något viktigt. Letar du efter någonstans att dela dina tankar? Om så är fallet kanske bloggande är något för dig!

Att starta en blogg är gratis, och du kan uppgradera till premiumfunktioner som att ha ditt eget domännamn (t.ex. www.yourname.com) för lite pengar! Bloggare börjar skriva om saker de älskar, bygger upp en publik och så småningom kan de sälja produkter, information, coachingpaket och mycket mer.

Vi skapade en hel steg-för-steg guide för att börja blogga för dig som du kan läsa och följa.

Få en extra inkomst genom att göra YouTube-videor

 tjäna extra pengar med YouTube

En av de stora anledningarna till att YouTube har blivit så populärt är deras stora videodatabas, där du kan hitta videor om precis vad som helst. Under årens lopp har populariteten ökat stadigt i och med att fler och fler videor har lagts upp. 

En av de största anledningarna till att så många videor läggs upp är, förutom är att man vill dela roliga och informativa videor, att man kan tjäna pengar på dem. Därmed kan du tjäna extra pengar på YouTube och om du vill veta mer specifikt om hur du gör kan du titta på vårt inlägg: Tjäna pengar på YouTube.

tjäna pengar online

Andra metoder för att tjäna pengar online

Tips: delta i tävlingar

Givetvis kan man diskutera huruvida detta handlar om att tjäna extra pengar, eftersom det egentligen handlar om att vinna pengar. Oavsett vad du kallar det ger deltagande i tävlingar dig en möjlighet att få en extra summa pengar. 

Så hur kan du tjäna extra pengar på tävlingar? Du kan antingen se till att få mycket tur och vinna en stor summa pengar, eller kanske något mer blygsamt. På CashNinja.se har vi listat ett antal helt gratis tävlingar som du kan delta i enbart genom att fylla i din e-post och svara på några få frågor. Du kan hitta tävlingarna här. Lycka till!

tjäna extra pengar 

Handla med aktier

En metod som är betydligt mer långsiktig än de andra nämnda metoderna är aktiehandel. Denna inkomstform ger ingen avkastning på ganska lång tid, så om du letar efter ett snabbt sätt för att tjäna lite extra pengar är detta kanske inte rätt väg att gå.

Affiliatemarknadsföring

Återigen är detta en av de mest populära inkomstmetoderna på denna webbplats och det av en god anledning. Med affiliate-marknadsföring kan du få en bra och stabil inkomst och denna inkomstmetod kan användas på många olika sätt.

I grund och botten är affiliatemarknadsföring att marknadsföra andras produkter och tjänster. För att göra detta få du en slags provision, alltså pengar. Att ha en extra inkomst från affiliate-marknadsföring kräver lite arbete, men det är definitivt värt ett försök. Du kan läsa CashNinjas inlägg om affiliatemarknadsföring här.

extra inkomst

Använd Fiverr.com för att få en extra inkomst från dina talanger

Fiverr.com är en fantastisk portal som du kan använda både när du vill ”sälja” dina talanger och ”köpa” andras. Detta säljande och köpande av talanger kan låta lite konstigt, men det finns en helt logisk förklaring.

På Fiverr.com registrerar du dig som användare och du kan sedan sälja olika tjänster till de som vill köpa dem. Samtidigt kan du köpa tjänster från människor som kan göra något som du letar efter. Fiverr.com är en jättespännande portal som har stor framgång världen över. Du kan läsa mer om hur du kan tjäna mer pengar på Fiverr genom att läsa vårt blogginlägg här.

Tjäna bonuspengar tips: översätt texter

 tjäna extra pengar med översättningarDe flesta kan prata och skriva mer än bara sitt modersmål och detta ger möjlighet att tjäna bra pengar online. Genom att registrera sig på portaler som Fiverr och Elance (numera UpWork och Guru) kan du erbjuda människor jorden över att översätta deras texter. Du kan lätt tjäna extra pengar genom denna metod. Om du vill läsa mer om hur du kan tjäna extra pengar genom att översätta kan du läsa vår artikel här.

Skriv texter

Precis som du kan tjäna pengar på att översätta texter finns det också bra möjligheter att tjäna pengar genom att skriva texter. Genom att skriva texter för företag eller privatpersoner kan du lätt nå en timlön på 185–280 kronor – om inte mer, givetvis beroende på hur duktig du är. Vanligtvis får du en viss summa per ord och detta kan vara allt från 0,18 kronor per ord, och om du är väldigt duktig hela vägen upp till 1,40 kronor per ord. På både Fiverr och Elance som nämndes ovan tar de flesta användarna 0,18 kronor per ord, vilket gör det ganska lätt att skapa en extra inkomst.

Gör loggor och sälj dem

Om du är kreativ och kan använda program som GIMP eller Photoshop kan du lära dig att göra vackra och användbara loggor. På Fiverr.com eller andra liknande portaler kan du sälja loggorna för en rimlig summa pengar.

Använd Facebook

tjäna extra pengar på facebook

Som du kanske har märkt, åtminstone om du har eller har haft ett Facebook-konto, vill tusentals företag få ut sitt budskap på Facebook. Det finns många annonser på sociala medier och varje gång som någon klickar på dem tar Facebook ut en viss summa från annonsören.

Genom affiliatemarknadsföring kan du få annonser från affiliatenätverk och annonsera dem på Facebook. Varje gång någon klickar på annonsen betalar du en viss summa för att skicka kunder till webbsidan du annonserar för. Här finns det en chans att användaren köper eller beställer någonting, vilket ger dig en viss provision.

Om du är haj på Facebook-annonsering kan du tjäna riktigt bra med extrapengar, men det finns såklart en risk för att förlora pengar också. Om du vill läsa om ett mindre riskfyllt sätt för att tjäna pengar med Facebook, läs vår artikel här: Tjäna pengar med Facebook.

Gör webbsidor åt andra

Om du är bra på att göra webbsidor kan du sälja dem till både företag och privatpersoner. Om du inte har någon aning om hur man gör en webbsida är detta såklart något du kan lära dig, och om du har åtminstone lite erfarenhet av datorer så tar det inte lång tid att lära sig grunderna.

Det finns flera olika sätt att sälja en webbsida på och vissa är bättre för att få en extrainkomst än andra. Du kan börja med att hitta några intresserade företag eller kunder och kontakta dem för att höra om de kanske är intresserade av att utveckla en ny webbsida.

Om du är nybörjare kan du inte ta så mycket betalt för det, så länge du inte har några referenser eller liknande, men det är en bra start och du kan tjäna några tusen.

Det andra sättet du kan göra detta på är att titta på olika företags webbsidor och bedöma huruvida de behöver en uppdatering. Om du tror att de kan vara intresserade kan du göra en webbsida utan att de vet om det och sedan visa den för företaget som ett förslag på en möjlig webbsida. Denna metod är lite riskabel, eftersom du kommer lägga ner tid på något som du inte vet om du får betalt för, men det kan vara EXTREMT effektivt att direkt kunna visa företaget vad de skulle kunna få.

Gör dina egna webbsidor

Om du ändå har lärt dig att göra webbsidor, kan du också försöka göra dina egna webbsidor. Du kan ha affiliate- eller AdSense-annonser på dem och på så sätt tjäna pengar på marknadsföring. Du kan också skapa dina egna produkter, som e-böcker, online-kurser eller sälja tjänster.

 Sälj bilder

Idag har de flesta smartphones och kameror, och det är egentligen bra verktyg för att tjäna extra pengar. Massor av platser, tidningar och andra medier finns på marknaden för bilder. Det innebär att det är möjligt för dig att sälja bilder du tar under din dag till dem, och det är bra att det är ganska lätt att göra.

På denna Możeebsite kan du ladda upp dina bilder och erbjuda dem till salu. När någon köper en kopia, tjänar du pengar och får extra inkomst av dem!

tjäna pengar

Några sista ord om att tjäna extra pengar

tjäna extra pengar tips 

Alla olika sätt att tjäna extra pengar på kan vara förvirrande när det gäller vilken inkomstmetod man ska välja.

Vårt bästa råd till dig är att hitta mellan två och fem olika inkomstmetoder och prova dem själv. På så sätt ser du vilken metod som passar dig bäst för att tjäna extra pengar.

Du kan också märka att något fungerar bättre än annat, eller att du gillar det mycket mer. Kanske gillar du att blogga mer än att frilansa, eller så föredrar du att handla aktier mer än att göra YouTube-videor. Om så är fallet kanske du vill överväga att gå all-in på den metoden och lägga all din uppmärksamhet där. Ju mer du kan fokusera på en metod, desto bättre chans har du att göra det till en stor framgång … och tjäna mycket pengar medan du håller på.

Lycka till med att skapa en extra inkomst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top