Instagram verktyg du inte använder… Fast du borde

instagram verktyg

Det har utvecklats tusentals Instagram verktyg, gjorda specifikt för den populära plattformen, och fram till 2018 har de haft fritt spelrum. Men Instagram “drog sig ur” och lämnade många av utvecklarna i sticket!

Vad innebär det då för dig, du som med ditt kreativa tänkande försöker göra dig ett namn på Instagram? Det betyder faktiskt att flera bra Instagramverktyg blivit ännu bättre, och dessutom mer pålitliga när det gäller hanteringen av användarnas personliga uppgifter.

Ingen mer hemlig delning av användardata till skumma tredje parter eftersom Instagram nu lägger till nya funktioner i hopp om att öka försäljningar inom appen och leva vidare in i nästa årtionde.

Vi börjar med de bästa gratisverktygen och fortsätter sedan med de bästa betalda verktygen som kan vara värda dina pengar.

Vad har hänt med utvecklarna?

Som Bazooka rapporterat så har även Instagram stramat åt sina regler kring dataåtkomst för tredje part efter skandalen med Facebook och Cambridge Analytica. Detta har gjort att en del Instagram verktyg som kräver åtkomst till användardata inte längre fungerar.

Många utvecklare har även påverkats av det lägre antalet tillåtna anrop till Instagrams API, som sjönk från 5000 till 200 anrop per timme. Hela skandalen har lett till en rad åtgärder av Facebook och även Instagram, som i sin tur påverkar utvecklare.

Möjligtvis är det istället för dessa tredjepartsappar som Instagram nyligen lanserat flera nya funktioner till sina egna verktyg, så som Stories, filter och Boomerang. Men det finns fortfarande många andra appar som kan hjälpa dig med planering, schemaläggning, mätning och videoredigering. 

Det har blivit dags att utforska de Instagram verktyg som är bäst på marknaden, och som tur är så finns många av de bästa apparna kvar och fungerar som de ska, trots de stora förändringarna på marknaden.

gratis

Gratis Instagram verktyg

Bland dessa gratisappar finns det flera som kan göra underverk för din profil, trafiken till den samt dina likes och följare. Värt att ha i åtanke är dock att en del av dem även tar betalt för en del tilläggstjänster. Vi går igenom de appar som är gratis (med valbara betalda tjänster) först.

Naturligtvis går det även att köpa Instagram likes, för att komma igång.

picplaypost

Med en app som PicPlayPost kan du redigera videos och GIF-animeringar på samma sätt som du kan redigera foton. Du kan också lägga till ljud till dina videos och skapa häftiga “scener” eller Instagram Stories för att öka trafik, följare och likes på ditt konto. Denna app är också helt gratis!

repost

Kommer du ihåg när det sas att Instagram inte var till för att dela varandras inlägg, utan bara för att posta egna? Huruvida det stämmer går ju att diskutera, speciellt om du frågar apputvecklare. Med Repost kan du dela inlägg från andra Instagramanvändare. Men till skillnad från Facebook så är Instagram något striktare när det kommer till att “stjäla” foton från andra användare. 

Just därför ser denna app till att göra det på ett proffsigt sätt – genom att tydligt visa vem inlägget kommer ifrån och genom att be om lov via mail eller direktmeddelande till kontoinnehavaren.

quick

Med Quick kan du lägga till text i en bild, vilket kan passa perfekt om du ska sälja en produkt, dela ett citat eller kanske en rolig meme. Du kan redigera textens placering, storlek, typsnitt samt färg och sedan dela den färdiga bilden på Instagram, allt på bara några få klick.

De flesta funktionerna i appen är gratis, men du kan också välja att göra köp i appen.

feed them social

Detta är ett behändigt verktyg för dig som har en webbplats där du vill dela med dig av dina inlägg på sociala medier. För att komma åt det kan du behöva en direktlänk istället för att använda WordPress sökfunktion för plug-ins, som inte alltid fungerar. Feed Them Social är en plug-in som kan visa flödet från flera sociala mediekanaler direkt på din webbplats, inklusive Instagram. 

Ett utmärkt sätt att samla alla kanaler och få fler likes på Instagram.

stories ads

Denna app är än så länge gratis, och innehåller många unika funktioner du kan prova för att göra dina Story videos bättre och på ett enkelt sätt berätta din eller ditt varumärkes historia med Instagram. Använd en proffsig videodesign, lägg till text eller skapa ett kollage med rörliga bilder.

shortstack

En av de mest intressanta gratisapparna är ShortStack. Detta Instagram verktyg erbjuder gratis giveaway-tävlingar på Instagram och kan hjälpa att ordna event med användargenererat innehåll där dina följare och andra besökare deltar med en hashtag.

dollar tecken

Instagram verktyg som är värda pengarna

Du behöver inte förklara dig om du är snål när det kommer till att ge dina pengar till API-utvecklare. Vi har alla tuffare perioder ibland och det är inte alla appar som är värda pengarna. 

Om du inte har råd att gå loss och köpa alla coola nya appar så har vi här gjort en lista över de mest effektiva apparna som är värda pengarna och sannolikt kan ge dig ett rimligt värde tillbaka.

afterlight

Varför stressa över att försöka lära sig ett komplicerat program som Adobe Photoshop när du istället kan använda en enkel app som Afterlight för att redigera dina foton och experimentera med olika filter, ljussättningar och andra avancerade verktyg.

Priset är bara ca 10 kronor och ger dig tillgång till en mängd redigeringsverktyg på professionell nivå.

superimpose

Om du är konstnärligt lagd, eller bara vill försöka bli viral, så kan du testa Superimpose och experimentera med surrealism i dina bilder. 

Utan förkunskaper kan du med detta program ta bort bakgrunden från en bild och lägga in den i en annan bild för att skapa ett oväntat miljöombyte som skulle få Salvador Dali att titta två gånger. Du kan även enkelt rotera bilden eller lägga till olika texturer. Även denna app kostar runt 10 kronor, ett lågt pris att betala för ett grymt Instagram verktyg.

3. Vintagio

vintagio

Det Superimpose kan göra med dina bilder, kan Vintagio göra med dina videos. Filma ett videoklipp så kan du redigera det eller lägga till filter för att få en vintage- eller retro-känsla, ända tillbaka till tiden då filmer var stumma! Du kan också välja att lägga till ljudeffekter eller bakgrundsmusik till dina videos. Kostnaden ligger runt överkomliga 40 kronor.

foursixty

Vet du vad som är riktigt svårt att göra? Att försöka sälja en produkt direkt på Instagram, men det slutar ändå med att kunden slussas vidare, först till en webbsida och sedan till sidan där köpet görs. För att kunder ska göra impulsköp så behöver det ske på en gång och om du säljer en produkt vill du att dina kunder ska kunna handla av dig direkt när de känner för det. Det är här FourSixty kan komma till hjälp.

Du kan sälja produkter på Instagram genom att länka till en produktsida, som sedan blir en lättanvänd online-varukorg.

Inget sökande efter en onlinebutik behövs. Prenumerationer kostar visserligen en del men om du har som mål att tjäna pengar varje dag så är 500, 1000 eller 3000 kronor för ett flertal funktioner en liten investering som är värd att göra.

För handlare som vill ha sitt egna Etsy- eller eBay-liknande upplägg är det här ett av de mer konkurrenskraftiga verktygen för Instagram på marknaden.

soldsie

Soldsie tar det ännu ett steg längre och gör processen att köpa löjligt enkel. Bli inte förvånad om en del kunder inte förstår sig på hur man köper en produkt. De vill spontant bara kunna säga ja… så varför inte göra köpet officiellt så fort de skriver “SÅLD!” i ditt kommentarsfält?

Detta passar perfekt för en del produkter, när både säljaren och köparen har appen installerad. Om din målgrupp ofta handlar på Instagram (till exempel en kvinnlig eller modeintresserad målgrupp) så kan detta Instagram verktyg göra livet enklare för alla parter. 

Så snart de kommenterar med rätt ord så får de ett mail från Soldsie med en faktura som de kan betala genom PayPal eller kort. Soldsie tar betalt runt 500 kronor i månaden, plus en kommission på 5.9%.

hashtagify

Det här verktyget hjälper dig med idéer för vilka hashtags du kan använda, så att du kan göra det effektivt istället för att bara lägga till några på måfå.

Kolla upp vad som trendar på olika plattformar och sök sedan med sökord för just din nisch. Få idéer från hashtag-molnet och gör djupdyk inom andra nischer. Det är mycket lättare att använda än Google Keyword Research tack vare grafiken. Tjänsten kostar drygt 550 kr per månad.

gleam

Gleam är en av de bästa apparna för Instagram och är perfekt om du vill hålla i tävlingar och andra aktiviteter för dina besökare. Appen gör det möjligt att lägga in en widget för Instagram på din webbplats för att besökare snabbt ska kunna följa dig och upptäcka dina inlägg.

De bästa funktionerna kostar från 100 kronor i månaden och upp till dryga 900 kronor i månaden för alla funktioner.

hootsuite

Enligt Viva Media så är den bästa tiden att göra inlägg på Instagram antingen på morgonen eller sen eftermiddag/kväll.

Hootsuite organiserar och samlar ihop alla dina konton och inlägg och schemalägger dem sedan enligt vilken tidpunkt som är mest optimal

Den lägger inlägg på kö och kan integreras med Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube. Detta gör att du kan publicera vid exakt rätt tidpunkt, varje gång. Det är en strategisk metod som ger resultat.

Med tiden lär sig din publik när du brukar lägga ut nytt innehåll och kommer därför att hålla ögonen öppna efter dina uppdateringar. Du kan också analysera data om engagemang och delningar som samlas in från dina inlägg.

Sammanfattning

instagram verktyg

Innan du börjar använda Instagram verktyg, som är gjorda för företag och designade för att göra ditt Instagramkonto mer professionellt, så har du inte på riktigt utforskat möjligheterna att göra affärer och tjäna pengar på Instagram.

Dessa appar kommer inte att fördubbla dina följare på bara ett klick, men de kommer hjälpa dig att hitta din målgrupp och göra dem till dina sanna följare, dina äkta fans.

Det är dem du vill nå eftersom de kommer att rekommendera dig till sina vänner, gilla allting du lägger ut och interagera med dig offentligt.

Genom att använda bra Instagram verktyg, både gratisappar och betalda appar, så vet du att din närvaro på Instagram kommer att vara både fokuserad och framgångsrik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top