Tjäna pengar på Twitter

Tjäna pengar på Twitter

CashNinja är en oberoende granskningssida och är varken licensierad eller behörig att ge professionella råd för någon typ av investering. Användaren bär fullt ansvar för att känna till alla typer av risker som är förknippade med handel av kryptovalutor och andra liknande aktiviteter. Som med alla tillgångar, investera endast pengar du har råd att förlora.”

Twitter är inte bara stället där du uppdaterar om dina måltider eller skryter om din tid på gymmet. Det är också ett ställe med många möjligheter att tjäna lite extra. Läs vidare när CashNinja.se guidar dig genom 5 sätt att tjäna pengar på Twitter.

Twitter ninja ikon
Svårighet
svårighet medium
Medel
Tid
tid medium
Medel
Inkomst
inkomst medel
Medel

Först och främst: Vad är Twitter?

Twitter är ett socialt nätverk som startades upp 2006. Vad som urskiljer Twitter från de flesta andra sociala nätverken är att du bara har 140 tecken att använda vilket ofta kräver lite kreativitet. Idag har Twitter över 3 miljoner användare och många av dem använder Twitter för mer än bara personliga uppdateringar. Kändisar använder Twitter att uppnå ännu mer popularitet, journalister använder Twitter för att dela nya händelser och företag använder Twitter för att kommunicera med deras kunder. Denna guide skiljer sig lite från de andra sätten att tjäna pengar men det är definitivt värdefullt att lära sig!

Har du någonting intressant att säga eller produkter att marknadsföra bör du använda Twitter för att tjäna lite extra.

1. Tweeta för att sälja produkter

Twitter är en nödvändig plats för dig att marknadsföra dina produkter på.

 • Har du en Etsy-butik som säljer handgjorda smycken?
 • Har du en blogg du tjänar pengar på genom att sälja hemgjorda kort?
 • Eller har du massvis av julklappar du inte kan vänta att sälja på din eBay?

Oavsett vad för produkt du vill sälja är Twitter stället där du kan uppmärksamma folk och få dem att besöka din webbutik.

Twitter kan vara en viktig plats för marknadsföring av dina produkter om du gör jobbet ordentligt. Du bör göra lite forskning kring liknande produkter, för att se vilka hashtags som används så att du kan använda de i dina tweets. Du kan också promota dina produkter genom att lägga till så kallade “social share buttons” på dina tweets. På detta sätt kan dina läsare dela din länk från deras personliga profiler och sprida meddelandet vidare.

Men du kan såklart inte bara göra en daglig tweet med länken till din sida. Du måste också krydda till ditt Twitterkonto med roliga och intressanta tweets så du får många följare. Det är också en superidé att marknadsföra olika rabattkoder som speciellt attraherar nya kunder.

2. Tweeta för att marknadsföra dina kvalifikationer

Att marknadsföra dig själv och dina kvalifikationer lite kan ofta ha en gynnsam effekt när det kommer till din försäljning.

 • Är du t ex en professionell webbdesigner?
 • Har du unika, kreativa kunskaper?
 • Eller försöker du bara hitta ett jobb?

Att marknadsföra dig själv på Twitter är ett superbra och gratis sätt att hitta jobb, sälja dina tjänster och tjäna pengar.

Många proffs använder Twitter för att hålla kontakten med andra i industrin. Denna form av digitalt nätverk ger dig möjligheten att få nya bekanta och skapa olika typer av partnerskap samt att sälja dig själv och dina kvalifikationer till nya uppdragsgivare.

Dessutom kan tweets om dina senaste och ditt nuvarande jobb ge dig uppmärksamhet från folk över hela världen. Twitter är ett universal plattform för marknadsföring så tveka inte att dra nytta av det. Lite självmarknadsföring kan snabbt leda till ökad försäljning och kanske till och med ett jobb.

Var dock samtidigt försiktig så att ditt Twitterkonto inte blir en enda lång monolog med alla dina enastående prestationer. Det blir folk ofta trötta på att läsa om. Mixa din sida med användbart material, roliga saker, frågor och quizzes. Se till att skapa intresse för din profil, då kommer folk också bli intresserade av vad du gör varje dag.

3. Sponsrade tweets

Många kändisar använder Twitter för att tjäna lite extra pengar. De många miljoner följarna som följer Kim Kardashian, Rihanna eller Justin Bieber gör det möjligt att tjäna mycket pengar på bara en tweet.

Det är kanske inte troligt att en “normal” person någonsin skulle uppnå det antalet följare men om du exempelvis har en blogg eller börjar tjäna pengar på en YouTube-kanal med lite framgång så är sponsrade tweets verkligen inte utom räckhåll.

Om ett företag anser att deras produkt matchar dina följare kontaktar de dig med ett erbjudande om en sponsrad tweet. Ofta involverar det en tweet eller två i veckan under en viss period med motsvarande betalning. Betalningen för en sponsrad tweet beror på både antalet följare och omfattningen av dealen. Vissa företag erbjuder också att du får marknadsföra dig själv på deras hemsida som betalning.

När du gör ett sponsrat inlägg måste du såklart alltid poängtera att inlägget är sponsrat annars kan dina följare tro att du försöker lura dem till att köpa en viss produkt.

4. Tweeta för andra företag

Även om du kanske inte har miljontals följare kan du fortfarande, med ett visst antal, försöka tjäna pengar genom att länka till andra företag, så kallade “affiliatelänkar”.

Så om du tror att dina följare skulle vara intresserade av en viss produkt kan du kontakta företaget och fråga efter en affiliatelänk.

Du delar länken här och där, varthän du tycker att den passar in. Varje gång någon använder din länk och går in och köper produkten får du en lite del av vinsten. Det låter väldigt lätt men det kräver fortfarande att:

 • Du har en hel del följare
 • Dina följare lyssnar på dina rekommendationer
 • Dina följare är genuint intresserade av att köpa och inte bara klickar in och kollar

Affiliatelänkar gör dig med största sannolikhet inte rik men om tänkte göra reklam för en produkt ändå, varför inte tjäna lite på det? Du bör definitivt läsa artikeln om hur du tjänar pengar hemifrån på affiliatemarknadsföring om detta är ett av sätten du vill använda dig av för att tjäna pengar på Twitter.

Kom alltid ihåg att Twitter är publikt så om du kommenterar någonting som rör företaget, då kommer företaget alltid kunna gå in och se det. Om du representerar ett företag, tänk alltid igenom ifall det du skriver kan bli missförstådd på ett negativt sätt av företaget.

5. Sälj dina produkter för ett tweetpris

Sajten Pay with a tweet ger folk en chans att köpa en produkt i utbyte mot att tweeta om det. Även om du inte tjänar pengar direkt genom detta arrangemang så betyder det att du får en hel del marknadsföring för din produkt vilket förhoppningsvis leder till ökad försäljning.

Speciellt med nya produkter är det viktigt att bli hörd så att potentiella köpare upptäcker din produkt.

Det finns också en hel del företag som är intresserade av att sprida budskapet om deras produkter. Om du tror att dina följare är intresserade av en speciell produkt kan du kontakta företaget och försöka arbeta fram en deal där du får lite betalt per tweet.

Se till att få dealen nedskriven och se till att ha bevis på tweetsen du gjort för företaget. Samtidigt ska du vara försiktig så att ditt konto inte enbart har tweets som rör företag då det snabbt skrämmer bort dina följare. Du måste fläta in reklamen på din Twitter utan att det blir för tydligt. Om du förlorar följare så förlorar du också den attraherande effekten du har på företag och du förlorar kanske också din deal.

Saker som fungerar på Twitter

Om du vill att folk ska följa, dela och favorisera dina tweets måste du kolla upp vad som funkar på Twitter. CashNinja.se har hittat några:

 • Citat! Speciellt citat som ger motivation eller om saker folk kan relatera till. Citat är bra för att få folk att dela och favorisera dina tweets.
 • Skämt, roliga bilder eller söta djur är alltid självklara vinnare.
 • Om du inte har någonting emot att jobba lite extra för det, försök att få lite rabattkoder för dina följare. Alla älskar det där lilla extra!
 • En gång per månad, eller oftare om det är möjligt, försök få möjligheten att hålla i en give-away. Uppmuntra dina följare att dela och favorisera för att vara med i tävlingen. På det sättet sprider sig ditt meddelande och fler upptäcker din Twitter.
 • Använd hashtags! Håll ett öga på vilka som är trendiga och försök att att få in dem i dina tweets.

Checklista för att tjäna pengar på Twitter

Tjäna pengar på Twitter

Du blir inte rik över natten på Twitter men om du tar dig tid att bygga upp ett stablit antal följare kan ditt Twitterkonto en vacker dag bli en pengamaskin som leder dig framåt på  vägen till att bli rik.

 • Nyckeln till att tjäna pengar på Twitter är följare. För att locka till sig dem behöver du använda flera konton på samma gång och vara kreativ nog för att skriva roliga, användbara och relevanta tweets som dina följare vill läsa.
 • Du måste vara bra på att marknadsföra saker och alltid hålla koll på vilka trender och events som gäller.
 • Om du endast publicerar sponsrade tweets och reklam kommer du snabbt förlora följare och lika så din chans att tjäna pengar på tweets. Du måste alltid se till att du skriver saker folk vill läsa.

Det är inte lätt att tjäna pengar på Twitter men om du har tålamod och jobbar målinriktat bör det tillslut ge utdelning!

Om du tycker att tjäna pengar på Twitter låter som en metod som skulle funka för dig, kolla då in guiden om att tjäna pengar på Facebook och artikeln om att tjäna pengar på Instagram. Social media har gjort det lätt för nästan vem som helst att tjäna pengar online!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen