Tjäna pengar på att Skriva Texter

Tjäna pengar på att skriva texter

CashNinja är en oberoende granskningssida och är varken licensierad eller behörig att ge professionella råd för någon typ av investering. Användaren bär fullt ansvar för att känna till alla typer av risker som är förknippade med handel av kryptovalutor och andra liknande aktiviteter. Som med alla tillgångar, investera endast pengar du har råd att förlora.”

Har du en känsla för att skriva? Om du har en gåva för det skrivna ordet kan du översätta dina kunskaper i pengar genom att arbeta som copywriter, någon som producerar innehåll för företag och privatkunder inom en mängd olika ämnen.

Ninja ikon
Svårighet
svårighet medium
Medel
Tid
tid medium
Medel
Inkomst
inkomst medel
Medel

Som frilansande copywriter kan du tillåta dig att arbeta hemifrån och tjäna ett gott levebröd antingen på heltid eller deltid, men för att lyckas måste du:

 • Ha goda skrivkunskaper
 • Veta exakt hur man hittar copywritingjobb
 • Prissätta dina tjänster rättvist
 • Kunna upprätthålla en hög kvalitet av skrivkonventioner
 • Följa deadlines och lämna in arbetet i tid

Om du är intresserad av att bli en copywriter kanske du vill gå en copywritingkurs på nätet. Kurserna omfattar goda skrivkunskaper och lär dig metoder för att skapa innehåll. Du kommer också vilja sätta ihop en portfölj av prover som du kan visa för potentiella kunder för att ge dem en känsla för kvaliteten på ditt arbete och din stil.

I händelse av att du inte har någon erfarenhet av copywriting är det en bra idé att producera lite innehåll som du kan använda som en portfölj för att komma igång. Försök att skriva några beskrivningar av produkter, några artiklar och några blogginlägg. Korrekturläs dem noggrant och göra ditt bästa för att se till att kopian är ren och korrekt. När du har en liten portfölj samlad är du redo att börja leta efter arbete och tjäna pengar. Denna guide kommer att berätta hur och ger dig tips för framgång.

Att hitta copywritingjobb

Det finns två typiska sätt för copywriters att få arbete:

 1. Genom att arbeta inom en mängd olika områden och acceptera den typ av jobb som blir tillgängligt
 2. Genom att specialisera sig på ett visst område och söka kunder som arbetar i denna nisch

Många copywriters börja tjäna pengar på nätet genom det första sättet eftersom det ger dem möjlighet att få erfarenhet och bygga upp en portfölj. När du utökar dina kunder kommer du förmodligen få möjlighet att förfina ditt fokus och koncentrera dig på vissa områden som är av intresse för dig.

Specialisering kan vara mycket fördelaktigt eftersom det tillåter dig att marknadsföra dig själv som en expert mot företag eller organisationer inom detta område. Detta kan hjälpa dig att få in din fot för mycket bra betalda jobb. Konkurrensen om jobben kan vara hög och författare som fokuserar på en specifik nisch kan ofta få mer arbete än generalister.

Det finns många nischer som du kan välja att specialisera dig på, såsom:

 • Alternativ hälsa och välbefinnande
 • Spädbarn och barn
 • Skönhet
 • Bygg
 • Utbildning
 • Finans
 • Möbler
 • Gröna och hållbara produkter
 • Sjukvård
 • Hemförbättringar och Gör-Det-Själv
 • Jobb och karriär
 • Självhjälp
 • Ledande tjänster
 • Religion
 • Litet företag
 • Programvara och teknik
 • Resor
 • Vin och mat

Så hur väljer du en nisch? Börja med att tänka på din egen utbildning och erfarenhet. Om du har arbetat av en bransch sedan innan har du redan viss erfarenhet som du kan dra nytta av när det blir dags att skriva. Du kan också överväga dina egna intressen. Om du arbetat inom finans, men absolut hatade branschen, kan en annan nisch som resor eller sjukvård tilltala dig istället.

När du har valt en nisch kan du försöka skriva några exempelartiklar. Du kan även tjäna pengar på dem genom att placera dem på en webbplats som Hubpages. Då har du sedan några länkar du kan visa för potentiella kunder.

Vad tjänar copywriters?

När du etablerar din avgiftsstruktur för copywriting vill du vara säker på att dina priser är konkurrenskraftiga så att du kan finnas bland de lägre projektsbuden. Samtidigt måste du se till att du tjänar en rättvis timtaxa.

Om du inte är säker vad man ska ta betalt kan du söka arbete på en webbplats som tillåter dig att buda på projekt som Upwork. Detta är fördelaktigt eftersom du kan se vad det genomsnittliga budet är när du skickar in ditt eget.

När du slutför jobbet och tjänar pengar ska du se till att be nöjda kunder att skriva vittnesmål. Överväg att ge bonusar eller rabatter för kunder som rekommenderar dig till andra människor.

Copywriting kan innehålla många typer av skrivande. Du kan skriva produktbeskrivningar, sidor för en webbplats, e-böcker, rapporter eller andra typer av innehåll. Vissa projekt kräver att du sätter en avgift i förskott, antingen för hela projektet, för varje sida eller för varje ord. I andra projekt kanske du kan sätta din egen timtaxa. Det kan vara svårt att hålla reda på den tid som går åt till att skriva men timpriser kan normalt ge dig en högre inkomst om du sätter dem på rätt nivå.

Här är en titt på vad du kan ta betalt per timme för att tjäna olika årslöner om du arbetar bara 8 timmar per dag, 5 dagar per vecka:

– För att tjäna 265.000kr per år eller 22.000kr per månad, skulle du behöva ta ut 138kr per timme.

– För att tjäna 442.000kr per år eller 35.000kr per månad, skulle du behöva ta ut 220kr per timme.

– För att tjäna 850.000kr per år eller 71.000kr per månad, skulle du behöva ta ut 440kr per timme.

– För att tjäna 1.062.000kr per år eller 88.500kr per månad, skulle du behöva ta ut 550kr per timme.

Tjäna pengar på att skriva texter

senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar

Sätt upp dina avgifter

Så exakt hur mycket ska du ta betalt? Svaret beror på din erfarenhet och vad du behöver för att lyckas. Du måste noga överväga hur mycket pengar du behöver ta för att arbeta heltid eller deltid och utgå därifrån.

Vad är viktigast är att du fastställa avgifter och hålla dig till dem. Frestas inte att dramatiskt minska din taxa per ord, per sida eller per timme bara för att få ett jobb. Du kommer i slutändan inte tjäna mycket pengar och du kan behöva tacka nej till bättre betalande jobb som kommer upp eftersom du kommer att fastna i att jobba för mindre pengar än du förtjänar åt en annan kund. Att säga nej till en kund som vill ha en bra affär kan vara svårt, men det är till din fördel i slutändan.

Det betyder inte att du inte kan förhandla. Om du vill tjäna 350kr per timme, ska du börja med att be om 440kr. Sedan kan du alltid kontra med 350kr för att se om du kan få den taxa som du vill ha.

Tips för att tjäna pengar som en copywriter

Det kan ta tid att bygga upp en lönsam verksamhet som frilansande copywriter, men att följa dessa tips kan hjälpa dig att förbättra dina chanser att tjäna en bra inkomst:

1. Lova endast det som är genomförbart

Var realistisk med hur mycket skrivande du kan göra inom en viss tid när du accepterar jobb från kunder. Det är alltid bäst att lova i underkant och prestera över förväntan. Om du tror att ett projekt kan ta dig 5 dagar är det bättre att tala om en vecka för kunden och sedan överträffa deras förväntningar genom att leverera tidigt. Att slutföra projekt sent är en av de värsta saker som en copywriter kan göra då projekt ofta är tidskänsliga.

2. Var säker på din Värde

Om du inte tror att ditt arbete är värt $ 50 per timme kommer ingen att betala dig denna taxa. Du måste vara säker nog att låta potentiella kunder veta vad priset är och att vara bestämd. Om ditt skrivande är bra kommer du att bli förvånad över hur mycket folk är villiga att betala för det om du ber om den taxa som du tycker är rimlig. Detta blir mer och mer sant allt eftersom du får erfarenhet och bygger en imponerande portfölj.

3. Använd din tid klokt

Att tjäna pengar hemifrån som copywriter erbjuder en hel del roliga grejer, men det kan också innebära att ha en hel del distraktioner runt omkring som kan leda till att du tappar fokus på ditt arbete. Se till att du har ett utsett arbetsområde där du kan minimera distraktioner så mycket som möjligt.

Skapa ett schema för dig själv varje dag. Detta schema kan vara vad du vill. Du kanske vill arbeta 8 timmar på raken med bara en paus för lunch, eller kanske du gillar ett schema där du arbetar i 4 timmar på morgonen och 4 timmar på kvällen med en lång paus mellan. Det viktigaste är att du hittar ett schema som fungerar för dig och sedan följa det på det sätt som du skulle följa ett schema på ett kontor.

Du måste också hålla reda på uppdrag och budgetera din tid därefter. Gör en lista varje dag över vad du behöver för att slutföra jobbet. Hur du slutför jobbet är upp till dig. Vissa författare föredrar att arbeta på en sak i taget. Andra bryter sitt arbete i små bitar för att slutföra en lite varje dag. Du kan behöva experimentera för att avgöra vad som är rätt för dig.

4. Öva, öva, öva

Att skriva är en färdighet och du kan inte bli bättre på att göra det utan att praktisera. Om du går igenom perioder där arbetet är långsamt kan du finslipa dina färdigheter genom att skriva artiklar som du kan skicka in på en intäktsdelningswebbplats som hubsidor eller sälja på en webbplats som Constant Content. Du kanske också vill starta din egen blogg för att öva på att skriva om ämnen som rör din nisch eller andra intressen på din fritid. Ju mer du skriver, desto snabbare kommer du att bli och desto bättre kommer kvaliteten på ditt arbete att bli.

5. Tänk alltid framåt

Tjäna pengar på att skriva texter

Torra perioder kan vara ekonomiskt förödande för copywriters, varför det är viktigt att alltid vara ute efter ditt nästa stora projekt. Ägna lite tid varje dag till att söka arbete. Lämna anbud på frilansbasiswebbplatser, skicka e-post till potentiella kunder eller finslipa på din webbplats eller blogg där du annonserar dina tjänster. 

Om du ägnar en del av din arbetsdag till att leta efter mer arbete, kommer du att kunna minska risken för avsluta ett projekt och inte ha något att arbeta på därefter.

Var dessutom inte rädd för att ta små jobb för att fylla i luckorna. Ofta går små jobb vidare till att bli stora.

Några sista ord

Att vara en copywriter är ett bra sätt att tjäna pengar på internet på. Vi har samlat några länkar som kan vara användbara för dig, om du planerar att starta som copywriter, eller helt enkelt prova några andra liknande förtjänstmetoder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Sluta kämpa med din ekonomi. Hitta ett sätt att tjäna pengar idag.
Gör som tusentals andra och förändra ditt liv genom att tjäna pengar på nätet…

Fler än 15 olika metoder, alla bevisade, alla lönsamma.
senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi €2.141 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?