Tjäna Pengar på din Egen App

app ninja metrisk ikon

Svårighet

svårighet låg
Låg

Tid

tid låg
Medium

Inkomst

inkomst små
Små

Har du kommit på en bra idé till en app men är osäker på om du har den nödvända tekniska förmågan för att förverkliga den?

Det finns faktiskt inga anledningar till varför du inte skulle kunna bli en del av appmarknaden, med eller utan tekniska förmågor, och kanske till och med tjäna lite pengar på att göra det.

Läs CashNinja.se guiden för att komma igång med din egen app.

Konceptutveckling

tjäna pengar app

Första steget på vägen mot din första inkomstbringande app är en bra idé. Börja med att fundera kring vad för att du skulle behöva. Det finns en stor chans att många andra personer behöver exakt samma app. Till exempel kan du överväga området du bor i. Om du bor i en stad med mycket turister är möjligheterna obegränsade.

Du kan också överväga dina personliga intressen. Kanske är du en kaffe-entusiast och har upptäckt en handfull av bra platser runt om i världen. I så fall, varför inte omvandla din kunskap till en guide app för att hjälpa andra kaffe-entusiaster där ute?

Många appar är inte centrerade kring ett visst område men de toppar alltid listorna. Du känner säger till många av de: Temple Run, Draw Something, Minecraft…

Spelappar har en tendens att dra in mer pengar än andra appar då folk har en tendens att vara mer villiga att betala för spel. Speciellt spel som blir populära i vissa cirklar och sprider sig som löpeld. Många appar sprider sig endast från mun till mun.

Ge inte upp om du hittar någonting i appbutiken som liknar din idé. Det är nu du behöver tänka utanför boxen. Vad har din app som andra appar saknar? Kanske samlar du personlig feedback från caféägare, erbjuder information om vad som är speciellt för det specifika caféet eller om vilket kaffe folk bara måste testa på det specifika caféet.

Försök komma på en idé som inte redan har för många konkurrenter. Om du dock har helt slut på idéer kan du kolla på några av de populära apparna och se om du kan göra någonting bättre.

Här är några saker att ha i åtanke under tiden som du utvecklar ditt koncept:

Apptyper

Det finns många olika typer av appar. Här är de flesta av de mest populära exemplen:

Utveckling av appen

Nu när du har bestämt dig för en idé måste du bara utveckla den… Vi antar att du, som de flesta andra, har en väldigt liten erfarenhet kring programmering. Du kanske har lärt dig några färdigheter genom frilansjobb, men oroa dig inte om så inte är fallet! Det finns många sätt att komma igång på.

Det finns den dyra, men också väldigt underlättande, metoden att hyra ett proffs för att utveckla din app. På webbsidor som AppBooker kan du fylla i ditt land, om din app är för ett företag eller ett frilansprojekt samt din budget. Då kommer AppBooker komma med flertalet olika förslag på utvecklare som passar dina behov. När du klickar dig igenom listan av utvecklare kan du se deras klienter och vad för typer av appar de specialiserar sig på.

En annan bra sajt att känna till är The App Developers. Här kan du välja om du utvecklar en app som individ, företag eller som byrå. De skapar appar för telefoner, surfplattor och datorer. För information kring priser måste du fylla i en detaljerad beskrivning om appen som du vill skapa. Efter det kommer de att höra av sig med ett prisförslag. Som vi kommer att komma in på lite kort så beror priset för skapandet av din app väldigt mycket på hur pass komplex appens design är.

Här är några bra frågor för när du letar efter en utvecklare:

senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar

Pris på appen

Du måste spendera pengar för att tjäna pengar. Eller så sägs det i alla fall… Det är inte alltid fallet i appvärlden men mer om det senare. För tillfället antar vi att du har bestämt dig för att anlita någon för att utveckla din app.

Beroende på appen du vill utveckla ligger priset mellan 8 000 och 2 000 000 kr. Uppenbarligen låter det som en hel del pengar, men ha i åtanke att rätt app kommer att tjäna tillbaka dina utlagda pengar väldigt snabbt. Spelappar som kostar mest att utveckla ligger dock alltid på topplistorna.

Visst kommer du att stöta på utvecklare som erbjuder ett all-inclusive-kontrakt för bara 16 000kr men se upp för sådana erbjudanden! Du tenderar att få vad du betalar för. Vi tror alltså att det är bättra att betala lite extra för en produkt av kvalité som du kan vara stolt över. Varför slösa 16 000kr på en app som ingen vill köpa?

Om du har möjlighet att skapa någon del av appen på egen hand (så som layout och grafik), kan du skära ner på den annars höga kostnaden. Ett annat sätt att minska utgifterna är att erbjuda utvecklaren en del av appens vinst. Utvecklare accepterar dock sällan en sådan deal så länge de inte är väldigt sålda på din idé. Du måste dessutom vara medveten om konsekvenserna för din framtida ekonomi.

Om du vill ha något specifikt tillägg så som GPS eller möjligheten att dela på social media kostar detta vanligtvis 8000kr mer.

Att sälja din app genom Apple kostar dig runt 800kr per år. Detta är välspenderade pengar då App Store har mängder av användare vilket garanterar dig en visst intäkt.

Hur mycket pengar kan du tjäna på en app?

Då din inkomst helt och hållet hänger på din apps popularitet och hur mycket du bestämmer dig för att ta betalt för den är det svårt att räkna ut din lön som appägare. Så länge du inte är övertygad om att du är nästa Mark Zuckerberg vill du nog inte säga upp dig från ditt jobb riktigt än. Webbsidan GigaOM Pro gjorde en studie som visar att mer än hälften av deras 352 svarare tjänade mindre än 4 000kr per månad. Inte tillräckligt mycket att leva på men absolut en trevlig liten hög av extra pengar.

Eller så kan du eftersträva att komma på nya Angry Birds och tjäna en bra bit över 52 miljoner kronor – i månaden..! Det finns definitivt potential att bli miljonär här!

För att få ut max av din app, använd dig av följande tips:

  •  Se till att rådfråga en bred publik istället för en liten nisch
  •  Börja litet och jobba dig upp därifrån
  •  Håll koll på vilka appar som toppar listorna
  •  Just nu är det lättare att tjäna pengar på iOS-appar
  •  Fråga familj och vänner om de kan betygsätta och kommentera din app
  •  Överväg att göra en iPad-version av din app
  •  Om din app bygger på ditt befintliga företag, se till att du publicerar appen på din websida och/eller på ditt sociala nätverk

När du säljer på App Store tar Apple 30% av din vinst medan resten sätts över direkt på ditt bankkonto varje månad.

Du kan också överväga att skapa en gratis app där du får in vinsten från reklam istället eller där användarna har möjligheten att betala för extra grejer i spelet. Det kan vara ett bra sätt att rivstarta din app och få in den på marknaden. Du kan använda sociala medier för att nå ut till flera med din app, och på så sätt blir det även ett sätt att till exempel tjäna pengar på Instagram.

Hur du skapar en egen app

Men om du helt enkelt inte har pengarna att anlita en professionell utvecklare? Inga problem, det finns flertalet sätt för dig att göra jobbet själv. Du kanske bara vill utfortska din idé innan du anlitar ett proffs? På följade webbsidor har du möjligheten att utveckla appar gratis.

Om du skulle vilja mer om hur du tjänar pengar online kan du kika in sidan med alla metoder här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen