Tjäna pengar på Google Adsense

Tjäna pengar på Google Adsense

Fler och fler människor hoppas att bli sina egna chefer eller tjäna extra pengar genom att arbeta på nätet. Det finns många fördelar med att tjäna pengar på nätet och arbeta hemifrån i stället för på ett kontor; men för att livnära sig på ett bra sätt, måste du hitta tillförlitliga källor för inkomst online.

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på nätet på är med Google AdSense. Många människor har möjlighet att tjäna en god sekundär inkomst med Google AdSense, och över tid är det till och med möjligt att använda inkomsten som en primär pengakälla. För att lyckas med att tjäna pengar med Google AdSense finns det några viktiga saker som du behöver veta. 

Denna guide ger dig tips du behöver för att starta din framgång och kommer att till fullo förklara vad Google AdSense är och hur det fungerar för att låta människor att tjäna pengar på nätet.

Allt om Google AdSense

Marknadsföring på internet har blivit avgörande för företags framgång inom alla branscher och nischer, och ett av de sätt som företagen marknadsför sina produkter och tjänster på nätet på är via Google AdWords. Företag lägger bud på vissa sökord i ett försök att få sina annonser visade när människor som letar efter vissa sökposter på nätet eller besöker olika webbplatser. När deras annonser visas, tar Google betalt av handlarna.

För människor som bloggar, har en hemsida, kör en YouTube-kanal eller har en annan typ av onlineegendom, är Google AdSense som anslutningsmarknadsföring ett sätt att tjäna pengar på din media. När du registrerar dig för denna tjänst ger den dig tillstånd för Google att visa Google AdWords-annonser tillsammans med ditt innehåll.

En av de största fördelarna med att använda Google AdSense för att tjäna pengar på nätet på är att det är mycket enkelt att dra nytta av den. Dessutom är Google ett välkänt företag och de är kända för att alltid betala i tid.

För att komma igång med Google AdSense måste du registrera ett gratis konto och ha en blogg eller YouTube-kanal redan etablerade. Google kommer att granska din begäran om ett konto och när du är godkänd kan du enkelt integrera annonserna på din hemsida med gratis plugins. Efter det gör Google AdSense resten, visar annonser på dina bloggläsare, besökare eller video-tittare. När någon klickar på en av annonserna får du en del av det Google tjänade på klick.

Sakta i backarna!!

När man hör talas om Google AdSense för första gången tror många människor omedelbart att de kommer att kunna tjäna en massa pengar genom att klicka på annonser själva eller be folk att klicka på dem. Detta är ett bombsäkert sätt att sparkas ut ur Google AdSense-programmet. Google använder sofistikerade program för att övervaka aktiviteten på webbplatser, videoklipp och bloggar som är utrustade med Google AdSense. 

Programvaran kan berätta om riktiga klick från falska sådana. Även enstaka klick kanske inte går obemärkt förbi, så kan försök till att lura systemet göra så att du kommer att bli bannad från AdSense.

Hur mycket kan du tjäna med Google AdSense?

Allas erfarenheter med AdSense är olika. Till en början kan du inte tjäna en massa pengar eftersom det kan ta tid att bygga upp en portfölj av webbplatser eller insamling av media för att få en stor inverkan. Genom att använda Google AdSense på ett antal platser, kan du enkelt tjäna $ 200 eller mer varje månad.

Förbered dig för Google AdSense

Som tidigare nämnts måste du redan ha en webbplats eller ett YouTube-konto upprättat innan du ansöker om Google AdSense. Om du inte redan har det finns det ingen anledning till oro. Att skaffa en blogg eller andra mediakonton redo för Google AdSense är ganska lätt. Denna guide kommer att gå igenom några av de sätt som du snabbt kan få en fastighet lanserad så att du kan börja använda Google AdSense.

Alternativ 1: Skapa en Blogspot blogg

Blogspot är en plattform för att skapa och driva bloggar som är gratis att installera och använda. Google driver Blogspot-plattformen, så det är mycket lätt att integrera Goodle AdSense-annonser i bloggdesignen som skapas av systemet. Även om du aldrig har skapat en webbplats innan kan du få en Blogspot-blogg lanserad på cirka 10 minuter. Denna metod rekommenderas för dem som är helt nya när det gäller onlinearbete.

Här är några tips för framgång på Blogspot:

1. Välj rätt domännamn

På Blogspot kan du skapa ett namn för din blogg, och du vill välja ett som är relaterat till ämnet för din webbplats, lätt att uttala och minnesvärt.

2. Välj en nisch

Din blogg måste ägnas åt ett specifikt ämne. Du kan välja vad du vill från mode, teknik, finansiering, popkultur eller mat. När du har en nisch etablerad kan du skriva några blogginlägg. Gör dem minst 400 ord och inkludera bilder. Innehållsredigeraren i Blogspot gör det enkelt att skapa blogginlägg.

3. Uppgradera med en mall

Blogspot ger dig möjlighet att välja mellan ett antal olika gratismallar men om du vill att din webbplats för att sticka ut och uppmuntra klick är det ofta bra att uppgradera till en tredje parts gratismall. Det finns hundratals tillgängliga för dig att välja mellan på nätet.

4. Ha två viktiga sidor

Varje Blogspot-blogg måste ha en ”Om oss”-sida och en kontaktsida. Genom att inkludera dessa sidor ger det din webbplats legitimitet och kan hjälpa den att visas högre i sökmotorerna.

Alternativ 2: Gör en WordPress blogg

Om du har viss erfarenhet av att blogga eller skapa webbplatser kan en WordPress-webbplats med Google AdSense vara den perfekta lösningen för dig. WordPress är den mest populära bloggingsplattformen och nästan en fjärdedel av alla webbplatser i världen skapas med den.

WordPress är lite mer komplicerad än Blogger och plattformen rekommenderas för dem som har lite mer erfarenhet. Webbplatsen ger dig tillgång till fler gratismallar, till spännande widgets och verktyg som låter dig lägga till funktioner till din webbplats och många anpassningsmöjligheter som gör din webbplats till en av sitt slag.

Det finns många bra tutorials på nätet som hjälper dig att komma igång med WordPress. Om du har stor erfarenhet med datorer kan du även lära dig under tiden, eftersom systemet är intuitivt och det finns instruktioner på skärmen på många av sidorna.

Tjäna pengar på Google Adsense

Alternativ 3: Starta en YouTube-kanal

Om du inte gillar att skriva, kan du fortfarande tjäna pengar med Google AdSense. YouTube gör det möjligt att generera intäkter genom att visa Google-annonser i banners på videoklipp. Du kan göra videoklipp på en mängd olika ämnen, bland annat:

 • Produkt- och tjänsteomdömen
 • Film och TV-omdömen
 • Video blogging
 • Komedi och sketcher
 • Utbildningsvideoklipp
 • Steg-för-steg och instruktionsvideos
 • Spelgenomgångar
 • Animerade filmer
 • Musikvideor
 • Demonstrationer av kunskaper
 • Djurvideor

När du har tänkt på en nisch är du redo att börja använda YouTube. Du kan registrera ett konto och starta din egen kanal gratis. Du kan spela in video med din mobiltelefon eller webbkamera eller så kan du köpa mjukvara för skärminspelningsprogram som Camtasia för att göra videor på din dator med.

Innan du kan ansöka om ett Google AdSense-konto måste du producera och ladda upp åtminstone 5 till 10 filmer. Kvallitén på videorna har betydelse. Du kan inte bara lägga upp 10 videoklipp som bara är några sekunder långa och räkna med att få din ansökan godkänd. När du har 5 till 10 videoklipp uppladdade måste du vänta en vecka eller så innan du ansöker.

När du har din webbegendom

Den svåraste delen med att komma igång med Google AdSense är att få din iordning webbplats. När det är klart är resten relativt lätt. Innan du går vidare är det viktigt att notera att Google AdSense är selektiv om vilken typ av webbegenskaper de ska godkänna. Om din webbplats är halvfärdig, saknar innehåll eller är fylld med dåliga texter som helt klart inte är mer än spam får du inte godkänt. 

Du måste visa att du har en webbplats eller YouTube-kanal som ger värde för någon typ av publik. Se till att innehållet är bra innan du ansöker för att spara krångel och frustration. När du är säker på att din blogg, webbplats eller kanal är av god kvalitet och sannolikt kommer att imponera på Google är du redo att gå vidare.

Skicka in din AdSense-ansökan

När du är nöjd med ditt webbinnehåll kan du ansöka om ditt Google AdSense-konto. Du kan göra det genom att besöka Google AdSense webbplatsen och sedan fylla i formuläret som finns där. Se till att ta din tid och fullständigt svara på alla frågor.

Efter att du har skickat in din AdSense-ansökan kommer det att ta några dagar för Google att granska din ansökan och besluta om att godkänna den eller inte. I vissa fall kan en vecka eller mer gå innan du hör något. Om du blir godkänd kommer du att kunna börja använda AdSense direkt. Om inte ska du inte bli avskräckt. Det kan ta 2 eller flera ansökningar för att få godkännande. Gör bara de förändringar som Google rekommenderar och skicka in igen. Du kan söka på nätet för att lära sig mer om vilka typer av saker som kan göra om Google förnekar dig ett konto.

Efter Din AdSense Godkännande

Tjäna pengar på Google Adsense

När du har fått meddelande från Google att ditt AdSense-konto har godkänts kan du inte bara helt enkelt luta sig tillbaka och låta pengarna rulla in! Du kommer att behöva fortsätta att jobba för att maximera vinsten som du kan tjäna genom att visa Google-annonser.

Det första som du behöver göra är att installera Google AdSense på din blogg, hemsida eller YouTube-kanal. Det finns olika sätt att göra detta beroende på vilken plattform du använder. Du kan kolla på plattformarnas hjälpsektioner eller söka på nätet efter steg-för-steg instruktioner om hur du lägger till Google AdSense.

När du har Google AdSense installerat kan du behöva vänta 24 till 48 timmar för att annonserna ska börja visas på din webbplats eller i samband med dina videor. När du kan se annonser är du redo att börja marknadsföra din webbplats. Du kan använda sociala medier, anslagstavlor, andras bloggar och många andra metoder för att få trafik till din webbplats. Kom ihåg – i syfte att tjäna pengar från Google AdSense måste folk klicka på annonserna och du måste driva trafik till din sida eller video för att ha någon chans att de gör det.

Med tiden måste du fortsätta att producera god kvalitetsinnehåll för att besökare ska fortsätta komma till din webbplats och öka dina chanser för klick. Gör det till ett mål att lägga upp en ny video, blogginlägg eller artikel minst en gång varje vecka eller oftare om ditt schema tillåter. Varje gång som du lägger till något nytt ska du lansera innehållet. Du kommer sakta att se intäkterna börja växa på ditt Google AdSense-konto.

Scroll to Top