Tjäna pengar på Instagram

Tjäna pengar på Instagram

Svårighet:

Tjäna pengar online

Tidsengagemang:

Tjäna pengar online

Intäktspotential:

Tjäna pengar online

Snittbetalt per timme

kr.

CashNinja-betyg:

Hur man tjänar pengar på Instagram

Tjäna pengar på Instagram

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på Instagram men nyckeln är att lägga allt fokus på ett område. I denna guide kan du lära dig hur du tjänar pengar inom modellindustrin. Nu finns det redan ett antal instatjejer där ute men hur skapar jag en karriär inom modebloggande? Enligt Harper’s Bazaar spenderar modeindustrin mer än en miljard dollar årligen på sponsrade Instagraminlägg.

Modebloggaren Danielle Bernstein har mer än en miljon följare på Instagram. Den 22 åriga amerikanskan använder sig av sin populära blogg We Wore What för att få sponsorer som betalar upp till 15 000 dollar för ett enda inlägg.

I denna guide kan du läsa mer om Danielle Bernsteins karriär och få lite tips på hur du kan få din del av sponsorkakan.

Årlig inkomst för en modebloggare

I en intervju med Harper’s Bazaar blev Bernstein frågad hur mycket hon tjänade på Instagraminlägg över det senaste året. Även om hon vägare berätta den exakta siffran avslöjade hon att det är sexsiffrigt. Hon sa till tidningen “Låt oss bara säga att det är mer än jag någonsin vågat drömma om att tjäna som 22 åring.

Det inkluderar dessutom inte ytterligare förmåner som tillkommer ett liv som modebloggare. Utöver betalning för sponsrade inlägg får bloggare med många följare ofta kläder och smycket gratis från märken som hoppas på att få publicitet.

Hur Bernstein lyckades stort

Danielle Bernstein lägger upp bilder på allt från bilder där hon har på sig jeans, t-shirts och en baseballkeps på en basebollmatch till en skäggig man i en oknäppt skjorta sittandes i en soffa. Hon lägger upp bilder ofta och hennes modellfoton får mycket uppmärksamhet. Vad är nyckeln till hennes framgång?

Den viktigaste faktorn för dig som en instagrammare är antalet följare då märken betalar för varje gång någon ser din bild.

En instagammare med några få tusen till hundra tusen följare kan tjäna 500 till 5000 dollar per sponsrad bild. Enligt Harper’s kan du när du nått över 600 000 följare tjäna mellan 20 000 till 100 000 dollar per bild.

“Allting är förhandlingsbart” sa hon till Harper’s. Bernstein har ingenting emot att göra exklusiva avtal med vissa märken. Till exempel kan vissa be om att inget konkurrerande märke får synas på samma bild. Alltså skulle hon inte kunna fotografera sig med en topp från Nike och ett par shorts från Adidas. Andra märken kan be om att vissa konkurrenter inte får synas på hennes sida en viss tid efter att deras produkt publicerats.

Detta kan vara ett bra sätt för märken att sprida ordet om deras kläder och accessoarer utan distrahering från konkurrenter. Samtidigt hjälper detta Bernstein att dra in pengar, eftersom om de eftersträvar exklusivitet, så måste de betala för det.

När man förhandlar om komplicerade avtal med många olika klienter kan det vara en bra idé att ha professionell hjälp. Bernstein använder sig av modellagenturen Next Talent som hjälper henne med hennes affärer. Agenturen hjälper henne hitta klienter, presenterar hennes priser och förhandlar fram avtal internt.

När du har assistans är det lättare att fokusera på det du gör väldigt bra: presentera produkter och fångar de på bild.

Hur du kommer igång

Ditt instagramkonto är klart och du är redo att ta emot gratis prover och betalning för olika bilder. Men hur exakt är det meningen att du ska komma igång

Det finns redan en hel del bloggare därute och märken vill bli representerade där de har flest poteniella kunder. För att sticka ut ur mängden måste du hitta en nisch som har en bred framtoning.

Gör din läxa! Om du är seriös med att exploatera marknaden som redan är mättad till en hög grad kan du behöva ha en sub-nisch som är lite mindre. Till exempel så är Instagram redan smockfullt med skönhetsbloggare. Om du istället fokuserar på ett andra ämne som till exempel naglar så har du möjlighet att sikta in dig på en ny grupp av människor. Det svåra är att hitta en nisch liten nog för dig att skapa någonting unikt som inte bara försvinner in i mängden men samtidigt stor nog för dig att hitta en målgrupp. Titta dig omkring innan du bestämmer dig för något.

Det är som sagt viktigt för din modeblogg att ha många följare. Fler följare innebär mer pengar i din plånbok.

Men hur skaffar man följare? Genom att behandla ditt Instagramkonto som den verksamhet det är! Gör ett schema för när du ska lägga upp bilder och försök hålla dig till det. Du måste lägga upp bilder regelbundet det behöver vara saker som folk vill se. Det är viktigt att du tar bra bilder, speciellt om du vill locka till dig sponsorer. Om du tar bra bilder är märkena betydligt mer intresserade av att jobba med dig än de hade varit om du tog tråkiga och suddiga bilder. Uppenbart men oerhört viktigt.

Ta tilltalande och spännande bilder som dina följare påverkas av.

Om du lyckas ta dig till toppen av Instagramkedjan behöver du ha hjälp med att hitta klienter, förhandla och ta hand om allt det juridiska som är involverat i en verksamhet. Speciellt inom modevärlden är det viktigt att ha någon bakom dig. Försök hitta en agentur som intresserar dig och hjälper dig att utveckla din verksamhet.

Desto mer uppmärksamhet du kräver desto större är chansen för dig att då följare vilket leder till att du är mer tilltalande för potentiella sponsorer. Om du kan komma på sätt att få uppmärksamhet från pressen (om du har pengar skulle du kunna sponsra ett välgörenhetsevent), gör det! Blir du kontaktad för en intervju bör du uppenbarligen vara tillgänglig.

Du ska heller inte vara rädd för att kontakta journalister då de alltid letar efter nya stories att skriva om.

Att etablera en versamhet tar tid och kräver arbete så kom igång fort!