Tjäna pengar på YouNow

Tjäna pengar på YouNow

Svårighet:

Tjäna pengar online

Tidsengagemang:

Tjäna pengar online

Intäktspotential:

Tjäna pengar online

Snittbetalt per timme

kr.

CashNinja-betyg:

Tjäna pengar på YouNow

Det skulle kunna vara en kille i 20 års åldern som sitter i sin morgonrock i sitt sovrum och pratar om allt mellan himmel och jord. Lite då och då kan han stanna upp för att svara på frågor som poppat upp i chatten till höger om videon. Detta är YouNow. En sajt där du helt enkelt kan livesända ditt liv.

Det finns också videos med lite mer innehåll så som att en konstnär filmar när hen målar samtidigt som tittare kan kolla på och ställa frågor kring tekniken som personen använder sig av etc. Detta gäller både skissning, målning, konst och musik med olika typer av instrument och tekniker. Det är även ett bra sätt att tjäna pengar som frilansare!

Trots detta erbjuder personer du träffar på på YouNow endast en liten inblick i deras liv tllsammans med lite kommentarer.

Men varför skulle du vilja dela med dig av ditt liv till andra? Låta världen ha en inblick i ditt liv medan du kör din bil, äter frukost eller någonting annat? Kanske tycker du bara om att dela ditt liv med andra men å andra sidan kanske tycker du om det på grund av alla fördelar som ibland tillkommer.

Om många personer väljer att följa dina regelbundna videosessioner kan du faktiskt tjäna pengar på YouNow.

Det är inte YouTube

Det första du förmodligen lägger märke till är att det är inte samma sak som att tjäna pengar på att göra YouTube-videos. Din video kommer faktiskt aldrig att synas igen.

På YouNow livesänder du. Ingen redigering eller några omtagningar, du sätter bara upp kameran och börjar sända.

Du kommer heller inte att hitta någon reklam på YouNow vilket är ett stort plus för tittarna. YouTubearna får dock in en betydande del av sin inkomst genom just reklam så hur tjänar du då pengar med YouNow?

Du får dricks. Hela din inkomst genom YouNow baseras på dricks, men det är inte tillåtet för dig att fråga om det eller på något sätt uppmuntra till det.
Sajten har valt att gå förbi reklammodellen för att fokusera mer på de som livesänder.

Tittare tjänar digitala mynt när de genom YouNow kollar på videos. De kan använda sina mynt för att köpa ‘bars’ som de sedan skickar till livesändaren som dricks. YouNow tar runt 30% av dricksen innan de delar ut dem till livesändarna som ‘riktiga’ pengar.

Hur mycket kan du tjäna på YouNow?

Det finns faktiskt personer som enbart lever på dricksen de får på YouNow. Tayser Abuhamdeh till exempel, som är en före detta lageranställd, tjänar så mycket som $1000 för 45 minuter av livesändning. Det går faktiskt att bli rik på det! En annan livesändare slutade på sitt jobb som lärare på ett universitet med en årlig lön på $73 000 när han insåg att det han tjänade kunde ersättas av det han tjänar på YouNow. Han arbetar uteslutande hemifrån, och det kan du också.

Som du kanske förstått krävs det en hel del följare och många videos för att tjäna så mycket pengar. Abuhamdeh som tjänar tre gånger så mycket på YouNow som han tjänade som lageranställd har 135 000 följare och streamar ibland i flera timmar.

Ett annat sätt att tjäna pengar hemifrån på YouNow är att överföra din framgång till något större.

New York Times förutspår att en handfull eller två av 2016 års filmer kommer ha skådespelare som debuterade på sociala medier.

Duon ’Benny och Rafi Fine’ fick sin egen TV-show efter deras succé på YouTube.

Fler och fler TV-reklamer använder hemmavideos.

Oavsett vad du tycker om honom så har du förmodligen glömt bort att Justin Bieber blev upptäckt på YouTube.

Även om YouTube har varit störst bland upptäckandet av olika typer av stjärnor är det inte alls otänkbart att YouNow snart kan bidra med sin del.

Hur du kommer igång

Skapa en profil gratis på YouNow, ladda ner appen och du är redo att sända.

För att kunna tjäna pengar måste du dock bli YouNow Partner. Detta kräver att du:

  • Sänder minst två gånger per vecka
  • Har i genomsnitt 500 tittare

Följ reglerna:

  •  Skada inte dig själv och andra
  •  Behåll dina kläder på
  •  Inget hatspråk eller våld
  •  Dela aldrig med dig av din kontaktinformation
  •  Be aldrig om tips
  •  Respektera upphovsrätt
  •  Härma inte andra användare

Kommer YouNow att hålla i längden?

Om du har planer på att bli en internetstjärna och tjäna massvis av pengar vill du nog komma igång nu.

I juni använde tittare mellan 1,5 och 2 miljoner dollar på att dela digitala dricks av vilket sajten behåller 30%. Oavsett detta så finns det många skeptiker också som inte tror att att detta är hållbart i längden.

Vissa skeptiker förutspår att vid något tillfälle kommer YouNow tvingas haka på reklammodellen precis som YouTube. Om detta händer så kommer du fortfarande ha möjligheten att tjäna pengar på reklamen.

Om sajten fortsätter med den nuvarande modellen och tittarna vid något tillfälle slutar ge dricks så skulle sajten förmodligen behöva stänga efter några år.

Så tjäna dina pengar nu och gör vad de flesta YouNow-användarna gör – behåll ditt YouTube-konto ifall att.