Jobba Online: 8 Sätt att Jobba var som Helst i Världen

jobba online

Känner du dig begränsad när du arbetar på ett kontor? Om du gör det är du inte ensam. Det finns ett växande antal personer som tillhör en ny generation av yrkesverksamma som inte gillar att binda sig till en speciell plats. Ett standard 9-5-jobb inom ramen för ett kontor blir allt mindre tilltalande för denna generation. Framtidens arbete kan bokstavligen ske var som helst, för nu kan människor som du och jag jobba online.

Tack vare explosionen när det gäller frilansjobb finns det massor av möjligheter på nätet som gör det möjligt för oss att ha stor flexibilitet och balans mellan arbete och fritid. Det som gör det ännu bättre är att tröskeln för att börja jobba online är extremt lågt.

Visst finns det jobb som kräver erfarenhet och specialkunskaper. Men en stor majoritet av möjligheterna är tillgängliga för personer utan tidigare utbildning eller erfarenhet. Så oavsett om du vill börja jobba online som en bisyssla eller säga upp dig från kontorsjobbet så är det fullt möjligt.

För att börja jobba online från var som helst i världen, kolla in vår lista nedan med 8 olika sätt att arbeta online:

arbeta online
KAPITEL 1

Frilansa – jobb som du kan ta online

jobba online
KAPITEL 2

Kryptovalutor – investera i virtuell valutor för att öka din inkomst

arbeta online
KAPITEL 3

Bloggar – bygg upp en inkomstkälla genom att blogga

jobba online
KAPITEL 4

Betalda undersökningar – Få betalt för att dela med dig av dina åsikter

jobba online
KAPITEL 5

YouTube – börja vlogga

arbeta online
KAPITEL 6

Instagram – bli en entreprenör eller influenser

jobba online
KAPITEL 7

Distansjobb – distansarbete som en livsstil

arbeta online
KAPITEL 8

Affiliatemarketing – sälj andras produkter och tjänster

KAPITEL 1

Frilansa - jobb som du kan ta online

Att frilansa är ett av de vanligaste sätten att börja jobba online. Gig-ekonomin tillåter oss för närvarande att välja jobb som passar vår kompetens och att jobba online med den bekvämlighet som det innebär att göra det hemifrån.

jobba online

Från skrivande till design av webbplatser till att bygga mobila appar – det finns något för alla. Som frilansare bestämmer du över din egen arbetstid och jobbar så mycket eller så lite som du själv vill. Det finns många portaler med frilansjobb online, med tusentals nya jobb som publiceras dagligen. Allt du behöver göra är att skapa en profil, börja söka jobb och börja jobba online!

Det finns två primära tillvägagångssätt för att hitta frilansjobb:

jobba online

Det första sättet är genom portaler för budgivning på frilansjobb, som Upwork, där företag postar jobb med detaljerade krav och där du som frilansare kan ansöka om jobbet tillsammans med ett detaljerat förslag.

arbeta online

Det andra sättet, som vi tycker är effektivare, är att skapa alerts för nyckelord relaterade till frilans- och distansjobb med hjälp av Google Alert. På så sätt kommer du aldrig att missa en bra möjlighet att jobba online när ett företag lägger ut en annons angående ett tillgängligt jobb.

jobba online
En fördel med att frilansa är att du kan göra jobbet åt kunder som kan bli långsiktiga kunder. På så sätt kan du bygga upp stabila källor för att tjäna pengar på nätet utan att alltid behöva leta efter nya arbetstillfällen.

KAPITEL 2

Kryptovalutor - investera i virtuell valutor för att öka din inkomst

Kryptovalutor hör vi mycket om på nyheterna nu och några har faktiskt blivit miljonärer genom att investera i kryptovalutor.

jobba online

Vad är kryptovalutor? Det är olika typer av ”mynt” som inte fungerar som fysiska valutor (t.ex. Svenska kronan) som kontrolleras av regeringar eller centraliserade banker.

Kryptovalutor är 100% digitala: de lagras, köps och säljs online. Du köpa och sälja kryptovalutor och göra en vinst om den valuta du investerat i stiger i pris. Så tjänar de flesta människor pengar på kryptovalutor. Några exempel på mynt är: Bitcoin, Litecoin och Ethereum. Du kan investera i en valuta eller diversifiera din portfölj med många olika typer av valutor.

Det finns olika metoder när det gäller investeringar i kryptovalutor, men om du köper små mängder är det bästa att köpa och sedan spara mynten en lång tid. Sedan väntar du helt enkelt på rätt tid för att sälja mynten!

arbeta online
Bitcoin
jobba online
Litecoin
jobba online
Ethereum

KAPITEL 3

Bloggar - bygg upp en inkomstkälla genom att blogga

Bloggar är kanske en av de första sätten att jobba online.

arbeta online

Till skillnad från andra metoder i den här artikeln är bloggar definitivt inte ett snabbt sätt att generera intäkter. Som bloggare är ditt arbete främst att skapa en blogg med innehåll som folk vill läsa. Du måste också marknadsföra det så att ett antal personer kommer att besöka din blogg. En avgörande skillnad är dock att bloggar skapar en egen digital tillgång. När din blogg är populär och full med intressant innehåll kan du till och med göra det till ett företag.

Det finns flera sätt att tjäna pengar på bloggar. En vanlig metod är att sälja reklam eller sponsrade inlägg. Varumärken i din nisch kommer förmodligen också att skicka produkter till dig för att du ska testa och recensera dem. Det bästa är att med tiden kan du anställa frilansare som kan jobba online och skriva för din blogg istället för att spendera tiden på det själv!

Det är lätt att komma igång med att starta en blogg för att tjäna pengar på nätet, tröskeln är väldigt låg. Du kan till och med starta en blogg gratis! Det finns olika plattformar som gör att du kan skapa en blogg på bara några få klick, med riktigt snygga designmallar. Plattformar som Wix, Squarespace och WordPress är populära.

Om du föredrar att ha möjlighet till fler anpassningar och flexibilitet, är WordPress det populäraste valet för att bygga webbplatser och bloggar. Du behöver inte heller ha några designkunskaper, eftersom det finns bokstavligt talat tio tusentals både gratis- och premiumteman tillgängliga. Du behöver bara välja ett tema du gillar, installera det, och du är redo att börja jobba online!

senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar

KAPITEL 4

Betalda undersökningar - Få betalt för att dela med dig av dina åsikter

Alla företag behöver göra marknadsundersökningar, validera sina produkter och förstå deras målgrupp. För att göra det använder de enkäter för att förstå vad vi, potentiella kunder, tänker. Betalda undersökningar är ett av de enklaste sätten att jobba online och tjäna pengar.

jobba online

Nyckeln är att välja ett bra och legitimt undersökningsföretag. Det rekommenderas att registrera sig hos alla undersökningsföretag (åtminstone de bra) för att få tillgång till alla tillgängliga undersökningar. Det finns också flera metoder som du kan använda som tillägg i webbläsaren för att fylla i viss information för att slutföra enkäterna snabbare, så att du kan tjäna mer pengar per timme när du jobbar online.

En form av betalda undersökningar som betalar riktigt bra är när du går med i fokusgrupper. I huvudsak används fokusgrupper för att få in åsikter om vissa produkter eller problem, från personer med liknande demografiska förhållanden. Till skillnad från undersökningar är fokusgrupper lite mer ostrukturerade när det gäller hur du kan svara och det kan även innebära att du får lägga ner lite mer tid.

Tiden kan variera från 30 minuter till 1 timme, men lönen är i allmänhet mycket högre för att delta i en fokusgrupp än vanliga betalda undersökningar. Du kan läsa mer i vår guide om att delta i betalda undersökningar.

KAPITEL 5

YouTube - börja vlogga

Som sägs i artikeln i Forbes, görs det mer än 3 miljarder sökningar i månaden på YouTube, vilket gör den till världens näst största sökmotor. Med denna stora mängd trafik finns det gott om utrymme för att jobba online genom att skapa intressant videoinnehåll och ladda upp det till YouTube.

arbeta online

Från populära underhållare till unboxing-videor, tillgodoser YouTube alla slags intressen. Du behöver inte ens ha någon professionell videoutrustning för att starta. Vad du definitivt behöver är något intressant, roligt, känslomässigt eller engagerande att visa världen.

Det finns flera sätt att jobba online och tjäna pengar på YouTube. Ett sätt är att bli en YouTube-partner, vilket du måste ansöka om efter att du har skapat en YouTube-kanal. Om du blir godkänd kan du låta Google visa annonser på i anslutning till dina videoklipp. Ju fler visningar din video har desto större chans har du att tjäna mycket pengar.

Det andra sättet är att bli en influenser. Om du fokuserar på en viss bransch, kan du besöka olika plattformar för influencers som kan koppla ihop dig med varumärken. Hur mycket du tjänar beror på vilket varumärke som blir aktuellt, men som en extra förmån får du vanligtvis att behålla produkterna!

jobba online
jobba online

KAPITEL 6

Instagram - bli en entreprenör eller influenser

Instagram är oerhört populärt bland sociala medier, med sitt primära fokus på iögonfallande bilder. Detta ger en stor mängd unika möjligheter för både varumärken och personer som vill jobba online.

arbeta online

jobba online

Innan du börjar din Instagram-resa är det allra första du behöver göra att välja en nisch. Även utan ett fokusområde kan du få ett stort antal följare på Instagram, men det är svårt att tjäna pengar.

När du har valt din nisch, finns det två primära metoder för att tjäna pengar med Instagram. Du kan:

jobba online

Starta ett företag

arbeta online

Bli en influencer

Om du vill starta ett företag på Instagram kan du börja sälja produkter som personer intresserad av din nisch kommer att gilla. Du behöver inte ens ha ett eget lager för detta eftersom du kan skicka produkterna direkt till dina kunder. 

Allt du behöver göra är att följa de bästa metoderna för Instagram-marknadsföring, publicera bra bilder regelbundet och bygga upp en skara följare.

Faktum är att det finns företag som enbart arbetar med Instagram och de trivs väldigt bra. Mode, reserelaterade produkter och livsstilsprodukter fungerar väldigt bra på Instagram. Om du vill bli en influenser behöver du fortfarande publicera bra bilder och bygga upp en skara följare. 

När allt kommer omkring är dina följare och ditt engagemang med dem de viktigaste komponenterna för att tjäna pengar på Instagram. Men som en influenser behöver du inte sälja några produkter.

I stället kan du, när du väl har byggt upp en anständig mängd följare, gå med i Instagrams influencer-plattform eller kontakta företag och varumärken direkt för att jobba online tillsammans.

Även när du är en liten influencer med ett litet antal följare på cirka 5 000 till 10 000, kan du fortfarande sälja länkar och shoutouts angående andra Instagram-konton för en anständig summa pengar.

KAPITEL 7

Distansjobb - distansarbete som en livsstil

Att jobba på distans är inte begränsat till bara frilansare.

jobba online

Faktum är att ett väsentligt växande antal företag förstår att Industrial Age-uppfattningen att arbeta från ett kontor inte längre är tillämplig idag. Sådana företag omfamnar en arbetsstyrka på distans och därmed finns det ingen brist på distansjobb tillgängliga på marknaden, så att du kan jobba online.

Distansarbete är bra när du vill ha flexibilitet att arbeta i hela världen, samtidigt som du bibehåller stabiliteten. Genom att jobba online som frilansare kan du skapa en balans mellan fritid och arbetsliv.

Bara på Indeed.com finns det över 19 817 distansarbeten tillgängliga. Och det finns många fler portaler, som: WeWorkRemotely, FlexJobs och NomadJobs där du kan hitta tusentals distansjobb som du kan utföra på nätet och samtidigt tjäna en hel del pengar, till och med som student.

jobba online
jobba online
arbeta online
arbeta online

Sluta kämpa med din ekonomi. Hitta ett sätt att tjäna pengar idag.

Gör som tusentals andra och förändra ditt liv genom att tjäna pengar på nätet…
Fler än 15 olika metoder, alla bevisade, alla lönsamma.

ninja med fallande pengar
Vill du tjäna extrapengar?

Vi har en lista över de bästa sätten du kan Tjäna Pengar på nätet.

Allt du behöver göra är att välja ett, och sedan börja tjäna pengar idag.

ninja med metriska ikoner

KAPITEL 8

Affiliatemarketing - sälj andras produkter och tjänster

Många vill jobba online genom att starta ett företag. De flesta spirande entreprenörer behöver inte ens skapa sina egna produkter och tjänster för att starta ett online-företag. Varför? Använd affiliatemarknadsföring.

jobba online

För att uttrycka det enkelt är affiliatemarknadsföring en form av marknadsföring där du marknadsför andras produkter och tjänster för din egen publik. När din marknadsföring leder till ett köp så får du en provision på köpet.

Det är faktiskt en win-win-win-situation för alla involverade:

arbeta online

Du behöver inte investera tid och pengar för att skapa dina egna produkter och tjänster.

jobba online

Din publik får tips om fantastiska produkter och tjänster som passar deras behov.

jobba online

Och de varumärken som du marknadsför ökar sin försäljning och antalet kunder utan att spendera massor av pengar på reklam och marknadsföring på nätet.

Det bästa med affiliatemarknadsföring är att det inte bara finns massor av affiliatemarknadsföringsprogram där ute, du kan dessutom använda vilken kanal du vill för att marknadsföra för din publik. Du kan välja att använda affiliate-marknadsföring på din egen blogg, Facebook-grupp, Instagram eller till och med YouTube-videor.

Oavsett vilken plattform du använder för att jobba online så kan du alltid använda affiliate-marknadsföring för att tjäna pengar. Det är så här många tonåringar tjänar pengar på nätet, efter att de skapat ett kanal för att det är roligt på fritiden, börjar de så småningom marknadsföra produkter som de älskar eller tycker är roliga att använda!

Naturligtvis måste du välja produkter och tjänster som kommer att vara av intresse för din egen publik. Men som tidigare nämnts, med så många affiliateprogram som står till buds, kommer det alltid finnas saker att marknadsföra.

arbeta online

De flesta affiliate-marknadsförare marknadsför antingen fysiska produkter eller digitala varor som e-böcker och appar. För fysiska produkter är den största aktören på marknaden vara Amazon. Som Amazon-affiliate får du en provision vid varje försäljning som görs genom din egen affiliatelänk.

Det bästa är att även om folk som besöker Amazonas webbplats via din länk inte köper den produkt som du marknadsfört, får du ändå en provision om de köper en annan produkt på Amazon.

Sammanfattningsvis

Denna artikel är definitivt inte en uttömmande lista över metoder för att börja jobba online.

arbeta online

Även om du vill fortsätta vara heltidsanställd finns det ett växande antal företag över hela världen som förespråkar och möjliggör distansarbete. På så sätt kan du njuta av tryggheten med en heltidsanställning, samtidigt som du behåller flexibiliteten kring när och var du vill arbeta.

Det finns tusentals framgångshistorier om människor som börjat jobba online. Om du har tid och passion för något (nästan vad som helst), kommer du att kunna jobba online och bygga upp en bra inkomstkälla. Med tillräckligt mycket engagemang och kan du till och med bygga upp flera inkomstkällor online. Allt du behöver göra är att ta det första steget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Sluta kämpa med din ekonomi. Hitta ett sätt att tjäna pengar idag.
Gör som tusentals andra och förändra ditt liv genom att tjäna pengar på nätet…

Fler än 15 olika metoder, alla bevisade, alla lönsamma.
senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi €2.141 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?