Tips för att tjäna pengar på Instagram – även för dig som är nybörjare

hur man tjänar pengar på instagram
”CashNinjas huvudsakliga mål är att hjälpa våra läsare förbättra ekonomin i sina liv. Våra partners är andra företag som delar samma vision. Vissa av länkarna i det här inlägget kan vara från våra partners. Det är så vi tjänar pengar.”

Undrar du hur man tjänar pengar på Instagram? Hur gör de som lever på det? Kanske tar du fantastiska bilder och undrar, ”Om de kan göra det, varför kan inte jag?”.

Inte nog med att influencers kan tjäna pengar hemifrån med sponsrade inlägg och sälja egna produkter, Forbes har visat hur populära influencers på Instagram kan ta 250 000 kr för ett enda sponsrat inlägg på deras konto.

instagram ninja metrisk ikon

Svårighet

Tid Medel Ikon
Medium

Tid

tid medium
Medium

Inkomst

Förtjänst Stor Ikon
Stor

Om du vill resa, bli sponsrad av coola varumärken som du älskar och betala för att ta bilder som du ändå redan publicerar, så tänkte vi nu berätta hur du ska göra för att tjäna pengar på Instagram. Du behöver inte ha en miljon följare, och som vi kommer att visa dig i den här artikeln kan du bokstavligen börja från ingenting och bygga upp en skara följare på mindre än 2 veckor.

Först ska vi visa dig varför det är en perfekt tid att komma in på Instagram-marknaden just nu och hur snabbt marknaden växer. Sedan kommer vi in på de fyra metoder som vi rekommenderar

Slutligen ger vi dig några användbara verktyg och lite taktiska tips för att få folk att älska ditt konto. I slutet av den här artikeln får du veta allt du behöver för att generera intäkter via Instagram.

tjäna pengar på Instagram
KAPITEL 1

Framgångsberättelser från Instagram – Vem som helst kan göra det!

tjäna pengar instagram
KAPITEL 2

Hur tjänar man pengar på Instagram

kan man tjäna pengar på instagram
KAPITEL 3

De fyra metoderna för att tjäna pengar på Instagram

tjäna pengar på Instagram
KAPITEL 4

Varför ska du satsa på att tjäna pengar på Instagram?

hur tjänar man pengar på instagram
KAPITEL 5

Hur många följare behöver du tjäna pengar?

tjäna pengar via instagram
KAPITEL 6

Användbara tips för att tjäna pengar på Instagram

KAPITEL 1

Framgångsberättelser från Instagram - Vem som helst kan göra det!

Kanske undrar du om du behöver vara en galen fitness-modell eller ha en massa trafik för att livnära sig på Instagram? Behöver du vara kändis för att bli framgångsrik på Instagram?

Absolut inte. Här är 3 framgångshistorier från influencers som började från ingenting:

tjäna pengar på Instagram

Natasha St. Michael – hälsocoach

Natasha och hennes Instagram-konto, @theclearskinessentials, lär kvinnor hur man får vacker hud genom att äta rätt, ha bra rutiner och ta hand om sig själv. För en kort tid sedan lärde hon sig några bra knep och kontot växte till över 14 000 följare på mindre än 4 månader. Kontot fortsätter att växa och man uppskattar nu att hon får 1000 nya följare varje vecka. Nu till frågan hur man kan tjäna pengar på Instagram:

Natasha är inte en stor kändis. Men nu säljer hon sin egen produktlinje genom sitt konto och tjänar pengar genom såväl coachning som försäljning av e-böcker. Om hon kan göra det, så kan du också!

tjäna pengar instagram

Jack Moriss och Lauren Bullen – heltidsresenärer

Jack och Lauren är ett par som visar dig vad som är möjligt när du kontinuerligt arbetar på med ditt konto. Under processen då de håller på att lära sig att skapa en inkomst från Instagram har deras inkomster vuxit till ett sexsiffrigt belopp och de tar upp till 90 000 kr per sponsrat inlägg på deras konto.

hur tjänar man pengar på instagram

Pei Ketron – Läraren som blev social mediekonsult på heltid

Pei började posta bilder på Instagram i oktober 2010, nästan strax efter att appen lanserades. Hon arbetade då som heltidslärare och arbetade som bröllopsfotograf vid sidan om. Men, när hon började posta bilder på Instagram, började företag kontakta henne med erbjudanden och kort därefter tjänade hon pengar genom att arbeta hemifrån. Idag har hon nästan 800 000 följare.

kan man tjäna pengar på instagram

Dessa tre konton är bara några av de många exempel på dem som vet hur man gör för att tjäna pengar på Instagram. De var inte kända från början eller hade något speciellt att komma med…

Så vad gjorde de?

De använde bara verktygen som stod till deras förfogande och lärde sig att förvandla Instagram till en lukrativ inkomstkälla (du kan kolla in vår rapport för att ta reda på vem som har flest Instagram-följare, om du är nyfiken på att veta vem som är överst).

KAPITEL 2

Hur tjänar man pengar på Instagram

Alla har olika åsikter om detta men vi anser att det finns fyra huvudsakliga sätt att tjäna pengar på Instagram.

tjäna pengar instagram

Generellt när det gäller att tjäna pengar och hur mycket du kan tjäna, kommer dina resultat att vara beroende av följande: din erfarenhet, hur många anhängare du har och ditt självförtroende.

Du kan:

Du kanske endast använder en av dessa metoder eller så väljer du alla fyra samtidigt – det är upp till dig!

Med det sagt, är du redo att börja din resa till Instagram-rikedom?

Nu går vi in på detaljerna kring varje metod:

Letar du en plats där du kan köpa shoutouts, sälja ditt konto och skaffa dig Instagram-följare?

Vi rekommenderar att du registrerar dig på dessa sidor:

Köp shoutouts
Få utökat engagemang med Instagram-följare
Sälj ditt Instagram-konto

KAPITEL 3

De fyra metoderna för att tjäna pengar på Instagram

kan man tjäna pengar på instagram

1. Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett av de enklaste sätten att tjäna pengar på Instagram.

I enkla termer kan affiliatemarknadsföring beskrivas som att du betalas en provision när någon från ditt konto klickar på en länk till ett annat företag och köper en av deras produkter. Du får vanligtvis en provision när någon köper företagets produkt, eller till och med bara för att de klickar på länken.

Affiliatemarknadsföring är så lätt eftersom allt du behöver göra är att presentera produkten med en ”story”, recension, video eller post med en liten kort text och länka till det i din Instagram-bio. Du kan också ha din egen webbplats dit du kan leda dina följare för att lära dem mer om den specifika produkten.

Kom ihåg att när du rekommenderar något, associerar du ditt namn och rykte med det, så rekommendera alltid produkter du har använt, litar på och gillar.

Affiliate-marknadsföring är ett stort ämne som vi har tagit upp tidigare och du kan läsa mer detaljerat om det i CashNinjas Guide till Affiliate Marketing.

Du kan även bläddra i följande kataloger för att hitta webbsidor som erbjuder affiliateprogram för att ta reda på hur de fungerar:

2. Sälj dina bilder

Du lägger ner mycket tid och ansträngning på att få till scenen, belysningen och texten rätt … så varför inte använda den insatsen för att tjäna mer pengar?

Det finns många webbplatser som kommer att vilja vara värd för dina bilder och sälja dem.

Här är några webbplatser som är värda att kolla in:

3. Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg är ett annat sätt att tjäna pengar på Instagram och 2020 förväntas 32,3 miljarder inlägg på Instagram vara sponsrade. Du kan använda detta till din fördel.

Vad är sponsrade inlägg? Det du gör att är du specialiserar dig på något som hälsa, mode, katter eller vad som helst. Om en sponsor gillar vad du gör, kommer de fråga dig om de kan få sponsra ett eller flera inlägg!

De betalar dig inte bara för att bara berätta om dem, de brukar också kombinera det med en affiliatelänk så att du får betalt när någon av dina besökare köper från sponsorn!

Hur gör man för att tjäna pengar på Instagram? Vissa tror att man behöver ha miljontals följande för att klara det men det är inte sant. Sponsorer är inte dumma, de vet att du kan köpa ”falska följare” för att maximera dina siffror.

Det de söker är sanna, lojala och pålitliga följare. En sponsor vill hellre ha 1000 personer redo att köpa vad en influencer rekommenderar, jämfört med 2 miljoner konton som inte betyder något. Det handlar om tillit och engagemang.

senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar

Hur mycket kan man tjäna?

Nu kanske du undrar hur mycket pengar du ska debitera per sponsrat inlägget.

Om du inte är extremt erfaren på Instagram och en stor influencer så får du förmodligen låta företaget avgöra vad ett inlägg är värt. Priset bör dock variera beroende på om du lägger ut en bild eller video, hur lång text du skriver. I en undersökning bland cirka 5000 influencers sa omkring 42% att fick 2000-4000 kr per inlägg.

Detta borde ge dig en uppfattning om vilka varumärken som är villiga att betala och ungefär vilket förhandlingsutrymme du har.

Hur hittar man sponsorer?

Det enklaste sättet att hitta sponsorer när du försöker skapa en inkomst från Instagram är att bygga en lista över företag eller varumärken som du gillar och skicka ett mejl som beskriver vem du är, varför du gillar dem, och hur din marknadsföring kan hjälpa dem med deras verksamhet.

Här är några e-postmallar som du kan titta över och använda.

Det andra sättet är att lista dig själv och ditt konto på en marknad för influencers där varumärken kan ”shoppa” och hitta konton som de skulle vilja sponsra eller nå ut till.

Här är några vi rekommenderar att du kollar in:

Så undviker du att bli en “sell-out” (eller varför du inte ska publicera för många sponsrade inlägg)

Även om det kan vara frestande att ha varje inlägg som en sponsrad post, måste du balansera det. Kom ihåg att din publik kom till dig ursprungligen för “rent” innehåll och för att de tyckte om dig, inte för att de ville se annonser hela tiden. Vi rekommenderar att du överväger att lägga till en #sponsrat-hashtag för att indikera sponsrade inlägg.

Om du är orolig för att använda sponsrade inlägg överhuvudtaget så ta det lugnt! I en rapport sa omkring 69% av tillfrågade influencers att om det var tydligt vilka inlägg som är sponsrade så påverkar inte det konsumenternas positiva uppfattning om kontot.

I exemplet nedan kan du se att hur man kan sätta #sponsrat-taggen först och visa vilket företag som har sponsrat inlägget.

tjäna pengar via instagram

Instagram har nu också en ”Betalt partnerskap med”-tagg som identifierar sponsrade inlägg. Vissa företag kräver att du använder det här. Du kan läsa mer om taggen här.

Du bör alltid börja med ett fåtal sponsrade inlägg. Prova en mängd (säg 1 per vecka) och skapa en enkät med din ”Story”-funktion för att fråga din publik om de är okej med det antalet sponsrade inlägg som du använder och om de gillar rekommendationerna.

Försök att vara på den säkra sidan och håll nere antalet sponsrade inlägg istället för att ha för många.

4. Skapa egna produkter

Att skapa egna produkter är ett bra sätt att lära sig att tjäna pengar på Instagram, och det kan vara otroligt roligt och givande

Exempel på produkter kan vara:

tjäna pengar via instagram
Fysiska

t-shirts och muggar med din logga, ett brädspel som du har designat

tjäna pengar via instagram
Digitala

e-böcker och webbkurser

tjäna pengar på Instagram
Betalda tjänster

coachning och konsultationer

Eller en blandning av dessa:

Betalda tjänster

Många influencers på Instagram börjar med betalda tjänster som enklast att komma in i. Du utgår från de kunskaper du har, och jobbar som konsult för de som värdesätter dina färdigheter! Om du vill lära dig mer, kolla in vår guide om hur du börjar frilansa.

Digitala produkter

Förutom betalda tjänster, är ett alternativ att skapa något som ett e-bok om ditt favoritämne och sälja det på din webbplats med hjälp av en online-butik. Online-produkter är några av våra favoriter eftersom e-butiken alltid är öppen, och du kan få betalt för din kunskap medan du sover!

Avkastningen på din investering kan vara ENORM!

För att komma igång rekommenderar vi att du registrerar dig och använder SendOwl som din webbutik för att sälja webbprodukter.

Fysiska produkter

Sedan kan du börja med fysiska produkter med tjänster som Shopify, som hjälper dig skapa en webbutik.

Fysiska produkter kan vara utmanande eftersom du måste fundera över kvalitet på dina produkter. Tjänster som Printful och Teelaunch kan göra allt för dig när det gäller att bilder du vill ha på t-shirts och muggar.

Om du väljer att satsa på fysiska produkter rekommenderar vi att du alltid tar del av ett urval av produkterna innan du låter följarna köpa dem: inget skulle vara värre än att sätta ditt namn på produkter som är av dålig kvalitet!

KAPITEL 4

Varför ska du satsa på att tjäna pengar på Instagram?

tjäna pengar instagram

I juni 2018 hade Instagram 1 miljard aktiva användare och det antalet växer snabbare och snabbare. Se diagrammet nedan.

hur tjänar man pengar på instagram

Vad betyder det för dig? 1 miljard chanser per månad för att tjäna pengar. Det förväntas också att “influencer”-marknaden på Instagram kommer att vara värd 23,8 miljarder kronor år 2020 och tiden som folk spenderas på Instagram ökar med 80 procent varje år.

Till skillnad från att ägna dig åt exempelvis betalda undersökningar där du inte kan kan tjäna så mycket pengar, är himlen taket när det kommer till att dra in inkomst via Instagram. Det beror helt på hur mycket arbete du lägger ner, och hur många olika metoder du använder med plattformen.

Vi berättar för dig om dessa sätt att tjäna pengar på Instagram så att du ska veta att plattformen växer snabbt, och att chanserna att tjäna pengar är goda.

Letar du en plats där du kan köpa shoutouts, sälja ditt konto och skaffa dig Instagram-följare?

Vi rekommenderar att du registrerar dig på dessa sidor:

Köp shoutouts
Få utökat engagemang med Instagram-följare
Sälj ditt Instagram-konto

KAPITEL 5

Hur många följare behöver du tjäna pengar?

Nu kanske du börjar bli intresserad, men tänker att du inte har tillräckligt många följare. Det kan vara svårt att jämföra sig med de stora kändisarna, men gör inte det! Det är sant att du kanske inte börjar med en status som rockstjärna, men du behöver faktiskt inte miljontals följare. Det hänger mer på vad du säljer, din publik, din nisch och så vidare.

kan man tjäna pengar på instagram

Vad som är viktigare att fokusera på, oavsett om du har 0 eller 1 miljon följare, är ditt ENGAGEMANG. Som vi nämner i vår artikel om att få fler följare på Instagram, så betyder det ingenting om du har 2 miljoner följare om de inte aktivt tittar på vad du skriver om eller om de inte litar på dig .

Om de inte litar på dig, kommer de aldrig att köpa någonting från dig, och du kommer aldrig att lära dig att tjäna pengar på Instagram.

Det är bättre att ha enbart 1000 lojala följare som verkligen litar på och älskar dig. Dessa lojala människor kommer att köpa det du gör reklam för och rekommenderar. 

Du kan antingen:

Skriv korta inlägg och publicera dem i ett bra format, skriv en e-bok som dina följare älskar och sälj den för 20 kr styck, det är 20 000 kr om 1000 lojala anhängare köper den. Du kan kanske skriva en varje månad, vilket skulle ge dig 240 000 kr extra per år.

Vad kan du göra 240 000 extra i fickan?

Tänk dig att du skrev en e-bok varje vecka. Det blir miljontals kronor per år. Eller vad händer om du skapar högre prissatta kurser på 2000 kr styck? Jag tror att du förstår vad vi är ute efter :). Vi rekommenderar att du läser artikeln 1000 True Fans av Kevin Kelly för mer information om detta.

Fokusera på att skapa bra kvalitetsinnehåll och att få lojala fans, så kommer pengarna att komma till dig. Om du vill gå snabbare fram kan du läsa vår guide om hur man köper (legitima och säkra) likes.

KAPITEL 6

Användbara tips för att tjäna pengar på Instagram

Här är några sista tips kring hur du kan generera intäkter via Instagram som kommer att hjälpa dig oavsett vilka metoder du väljer:

tjäna pengar på Instagram

1. Instagram för företag

Om du ska lära dig att tjäna pengar på Instagram, bör du behandla ditt konto som ett företag som finns till för att skapa en inkomst.

Vet du om att du faktiskt kan skapa ett specifikt konto för ett företag på Instagram? Då får du tillgång till massor av extra verktyg som hjälper dig att ta reda på vem som tittar på dina inlägg. Vi har en artikel dedikerad till Instagram för företag där du kan lära dig allt du behöver veta.

2. Inkludera en uppmaning och ett bra erbjudande i din bio

Din bio är en plats där du ska ha en CTA som skickar din publik till ett erbjudande där de kan få något gratis eller billigt från dig. Många använder detta som en plats för hur att börja bygga upp en e-postlista så att de kan marknadsföra produkter senare. Det är ett bra sätt att ta sig in i processen för att förvandla Instagram till en inkomstkälla.

Du borde också använda emojis för att rikta läsarens öga direkt till din CTA så att de är mer benägna att se den och vidta åtgärder. Ett exempel på vad vi menar: kolla in denna bio från tidningen Foundr.

tjäna pengar via instagram

3. Håll dig till rekommenderade textlängder och antal hashtags

Enligt Sprout Social är den idealiska längden på Instagram-texter mellan 138 och 150 tecken. De rapporterar också att det optimala antalet hashtags är mellan 5 och 10, även om 20+ är möjligt men inte rekommenderat.

Om du börjar använda många hashtags kan Instagram markera dina inlägg som spam, vilket innebär att du kommer sluta dyka upp i sökningar efter specifika hashtags. Det kommer självklart att minska dina chanser att få in pengar via Instagram.

4. Använd populära filter för att få dina foton att få MASSOR av likes och delningar

Canva gjorde en studie av USA:s mest populära Instagram-filter. De är (i turordning): Clarendon, Gingham, Juno och Lark. Världens favoritfilter är: Clarendon, Juno, Valencia, Gingham och Lark.

Vi rekommenderar att du håller fast vid dessa för att göra din publik glad, få fler likes och när du lär dig att tjäna pengar på Instagram.

5. Lär dig hur du skapar en bra profil

Du kan vara den mest populära personen i världen, men om du inte har ett bra budskap, tema eller profil kommer du inte att lyckas när det gäller att lära dig hur att tjäna pengar på Instagram.

Lyckligtvis har vi skapat en steg-för-steg guide för hur man bygger upp en bra Instagram-profil som inte bara gör att du tjänar pengar, men som låter dig vara sann mot den du är.

Letar du en plats där du kan köpa shoutouts, sälja ditt konto och skaffa dig Instagram-följare?

Vi rekommenderar att du registrerar dig på dessa sidor:

Köp shoutouts
Få utökat engagemang med Instagram-följare
Sälj ditt Instagram-konto

6. Bli aktiv på andra plattformar

Eftersom vi inte rekommenderar att du är för splittrad i din uppmärksamhet, när e35 kommer till att förvandla Instagram till en inkomstkälla, så rekommenderar vi att du överväger att flytta vidare till andra plattformar först efter att du har kommit igång ordentligt.

Du kanske vill titta på: streaming, videoklipp, skapa din egen hemsida med mera.

De två andra plattformarna vi rekommenderar mest efter Instagram är YouTube och att ha sin egen blogg när det gäller att tjäna pengar online. Du kan läsa mer om att komma igång med dem i dessa guider:

7. Bygg en stark och lojal följarskara

Som vi nämnde tidigare betyder miljontals anhängare ingenting om de inte är lojala eller uppmärksammar dig. Det är bättre att bygga upp en mindre skara dedikerade fans som älskar att höra från dig.

Hur gör man det?

Vi försöker ha bra relationer med våra vänner och familj. På vilket sätt? Genom att spendera tid med dem, prata om vad som händer i varandras liv och lyssnar på dem!

Det är EXAKT samma på Instagram. Det är en social plattform, vilket innebär att du bör behandla det som om du bygger sociala kontakter med dina följare.

Naturligtvis kommer dina följare inte bli din familj, men det är meningen att du tänker på dem som dina vänner när du interagerar med dem!

8. Posta ofta och vid rätt tidpunkt

I sin analys av över 100 000 Instagram-inlägg (över en period på 3 månader) fann Tailwind att en högre frekvens var synonymt med högre engagemang.

tjäna pengar på Instagram

kan man tjäna pengar på instagram

Det säger sig självt: du kan inte bygga ett förhållande med någon om du bara prata med personen en gång per år. Ju mer du engagerar dig desto djupare blir förhållandet.

Hemligheten med att tjäna pengar på Instagram är att se till att du publicerar dig ofta, men självklart inte genom att göra avkall kvaliteten. Enligt CoSchedule rekommenderas det att posta bilder 1 till 2 gånger per dag, så att dina anhängare inte känner sig överväldigade och så att du får tid att göra högkvalitativa inlägg.

I en annan studie av Sprout Social analyserades det när den bästa tid att posta inlägg var:

tjäna pengar på Instagram

Du kan se att de bästa dagarna att posta är måndag och torsdag, kl 17 respektive kl 14. Men det finns självklart ingen anledning att sitta vid din dator och vänta på dessa tider. Vi har tagit fram en lista över de bästa Instagram-verktygen för att hjälpa dig med saker som detta.

Slutsats

Att lära dig att tjäna pengar på Instagram är enkelt och du kan komma igång idag. Var inte rädd för att experimentera med olika tekniker tills du hittar vad som fungerar för dig och kom ihåg att ha kul när du gör det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen