Så kan du tjäna pengar på YouTube (från 0 till 1 M prenumeranter)

tjäna pengar på YouTube
”CashNinjas huvudsakliga mål är att hjälpa våra läsare förbättra ekonomin i sina liv. Våra partners är andra företag som delar samma vision. Vissa av länkarna i det här inlägget kan vara från våra partners. Det är så vi tjänar pengar.”

YouTubes popularitet har EXPLODERAT de senaste åren, och det är inte konstigt att många funderar på hur de kan tjäna pengar på YouTube.

Populära YouTubers blir kändisar och njuter av samma livsstil som en rockstjärna eller idrottare i världsklass. Detta inkluderar såklart också fans, sponsring erbjudanden från stora företag och STORA lönecheckar.

Under 2017 var den högst betalda YouTube-användaren Felix Kjellberg (PewDiePie) som tjänade 137 miljoner kronor under året.

tjäna extra pengar på YouTube

Svårighet

Tid Medel Ikon
Medium

Tid

tid medium
Medium

Inkomst

Förtjänst Stor Ikon
Stor

Du kanske inte är ute efter att bli behandlad som en filmstjärna, men kan du tänka dig att tjäna en bråkdel av det här bara genom att spela in videor som du dessutom har kul när du skapar?

Du kan skapa en YouTube-kanal på mindre än 5 minuter. Komma igång är enkelt och roligt, och du kommer vara på god väg att lära dig hur du kan tjäna pengar på YouTube.

I den här artikeln kommer vi att visa dig olika sätt att tjäna pengar på YouTube, hur du kan komma igång och hur du kan öka din kanal från 0 till över 1 miljon prenumeranter.

Skapa din egen blogg och börja tjäna en passiv inkomst. Använd följande tjänster för att skapa en blogg snabbt och enkelt:

vidIQ

Hjälper dig att få fler tittare på YouTube

Canva

Hjälper dig skapa YouTube-miniatyrbilder och -mallar

tjäna pengar youtube
KAPITEL 1

Så skapar du  en YouTube-kanal

tjäna pengar på youtube
KAPITEL 2

Så kan du  tjäna pengar på YouTube: De 5 huvudsakliga sätten

tjäna pengar på youtube kanal
KAPITEL 3

Sammanfattning av hur du kan tjäna pengar på YouTube

tjäna pengar på youtube
KAPITEL 4

Hur man säljer i sina videoklipp … utan att vara för på

hur tjänar man pengar på youtube
KAPITEL 5

Ytterligare 5 tips för att
tjäna pengar på YouTube

KAPITEL 1

Så skapar du en YouTube-kanal

Innan du lär dig att tjäna pengar på YouTube måste du skapa en YouTube-kanal. Det är extremt lätt att komma igång:

tjäna pengar på youtube

1. Besök YouTube

tjäna pengar på youtube

2. Klicka på “Logga in” eller ”Skapa konto” längst upp till höger

tjäna pengar youtube

3. Logga in eller skapa ett Google-konto

hur tjänar man pengar på youtube

4. När du har loggat in kan du klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger

tjäna pengar på youtube

5. Då ser du ett alternativ att skapa ett konto under din kontoinformation

tjäna pengar på youtube

Klicka här för att läsa vår artikel som förklarar steg-för-steg (med bilder) hur du skapar en Youtube-kanal om du behöver mer hjälp.

KAPITEL 2

Så kan du tjäna pengar på YouTube: De 5 huvudsakliga sätten

Det finns fem huvudsakliga sätt att tjäna pengar på YouTube som vi ska lära dig i den här artikeln:

tjäna pengar på youtube

Låt oss gå igenom var och en av punkterna så du kan lära dig hur det fungerar att tjäna pengar på YouTube:

1. Bli en YouTube-partner och tjäna pengar från annonser

När du lär dig hur man kan tjäna pengar på YouTube, är den enklaste metoden genom annonser: Du låter YouTube visa olika typer av annonser i dina videoklipp eller bredvid dem, och när någon klickar på dessa annonser eller köper något får du en provision. Det är ett bra sätt att lära sig att tjäna pengar på YouTube.

För att tjäna pengar från annonser måste du bli en YouTube-partner. Du kan göra det genom att gå till Creator Studio-menyn på ditt konto och aktivera intäktsgenerering. Du måste också registrera dig hos Googles AdSense-nätverk. Du hittar instruktioner från Google om hur du gör allt detta från genom att klicka här .

När du laddar upp videoklipp ser du en grön “$”-symbol bredvid var och en av dem om de är aktiverade för intäktsgenerering. Här kan du läsa mer om hur det fungerar med Adsense.

Det kan det hända att vissa videoklipp inte är kvalificerade för intäktsgenerering. Problemet med AdSense är att du kan behöva en hel del visningar och följare för att få betydande annonsintäkter och YouTube har blivit extremt strikta med deras regler om vilka videoklipp som är lämpliga för intäktsgenerering.

På grund av dessa orsaker rekommenderar vi att du undersöker andra inkomstkällor utöver annonser när det gäller att tjäna pengar på YouTube

2. Bli sponsrad eller arbeta tillsammans med andra varumärken

När din kanal växer och du har fler prenumeranter kan du komma att bli kontaktad av olika varumärken som ber dig att visa deras produkter för din publik. Detta är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på YouTube, för allt du behöver göra är att tillbringa en minut att visa upp produkter du älskar i dina videoklipp.

Sponsorer betalar vanligtvis en fast avgift för annonsering per videoklipp och ger dig en särskild länk så att om någon faktiskt köper en produkt från dem får du också en extra provision. Det är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på YouTube.

Till exempel i den här videon kan du se YouTube-användaren Helena R pratar om hennes sponsor Xbeauty.

tjäna pengar på youtube

Relaterat till detta är affiliatemarknadsföring. Här behöver du ingen sponsor, utan du visar istället bara upp en produkt eller tjänst som betalar en provision om en tittare klickar eller köper något. Du kan lära dig mer om affiliatemarknadsföring här.

3. Använd plattformar där fans ger donationer för att stödja din kanal

När du undersöker hur man kan tjäna pengar på YouTube, titta på så kallade “fan-finansieringsplattformar” som Patreon. Med dessa plattformar kan dina tittare registrera sig för att regelbundet donera till dig (de kallas då för Patreons) . Till exempel kan någon anmäla sig för att donera 10 kronor i månaden, eller 1,000 kronor i månaden, och så vidare. I utbyte mot detta stöd erbjuder du dina fans gåvor eller fördelar, som ett Skype-samtal med dig varje månad, tillgång till förhandsvisning av videoklipp och mer.

hur man tjänar pengar på youtube

Den svenska komikern Aron Flam använder Patreon för att få 23,000 kronor betalt för varje podcast avsnitt som han skapar!

Dessa plattformar är bra eftersom de tillåter dig att bygga en månadslön där du vet exakt hur mycket du ska göra. Allt du behöver göra är att skapa en sida på Patreon, skicka dit dina tittare och erbjuda attraktiva bonusar för dem som stöder dig för att lära dig hur man kan tjäna pengar på YouTube.

Vill du tjäna extrapengar?

Vi har en lista över de bästa sätten du kan Tjäna Pengar på nätet.

Allt du behöver göra är att välja ett, och sedan börja tjäna pengar idag.

ninja med metriska ikoner

Sluta kämpa med din ekonomi. Hitta ett sätt att tjäna pengar idag.

Gör som tusentals andra och förändra ditt liv genom att tjäna pengar på nätet…
Fler än 15 olika metoder, alla bevisade, alla lönsamma.

ninja med fallande pengar

4. Sälj produkter eller varor

Om du vill veta hur man kan tjäna pengar på YouTube, är det en bra idé att tänka på att sälja egna produkter eller varor. YouTuberare tjänar mycket pengar på att göra detta och för de flesta är detta deras huvudsakliga inkomstkälla.

Beroende på vad din kanal handlar om, kanske du säljer:

tjäna pengar på youtube
Onlinekurser
hur tjäna pengar på youtube
E-böcker
tjäna pengar på youtube
Kläder
tjäna pengar på youtube kanal
Kosttillskott
hur man tjänar pengar på youtube
Brädspel
tjäna pengar på youtube
Coaching-paket

När du växer kanalen börjar du se vad din målgrupp faktiskt vill ha kombinerat med vad du själv vill skapa. Du kan sedan skapa din egen webbplats där du kommer att vara värd för dina produkter och skicka dit dina tittare att köpa dem. CashNinja blogg-guide kommer att visa dig hur du gör din egen hemsida.

5. Använd crowdfunding-plattformar för att finansiera din kanal

Crowdfunding-plattformar är webbplatser som Kickstarter eller Indiegogo där vem som helst kan visa ett projekt de försöker skapa, och människor från hela världen kommer att “köpa in sig” i projektet för att stödja dem. Det bästa med dessa webbplatser är att du faktiskt inte behöver skapa ditt projekt tills du får finansiering, så att folk betalar dig för att göra vad du vill! Dessa är superbra webbplatser som hjälper dig att tjäna pengar på YouTube.

Genom att länka till dina projekt som du har publicerat på dessa plattformar på din YouTube-kanal kan du få folk att gå direkt från din video för att stödja ditt projekt. Du kan lägga upp videor av dig när du arbetar med dina projekt och mer för att få folk intresserade av din kanal.

Vilka typer av projekt är lämpliga för crowdfunding?

Allt från trådlösa hörlurar, böcker och till och med videospel.

tjäna pengar på youtube

Här är ett exempel på en Kickstarter-kampanj: Detta videospel nådde inte bara skaparens önskade mål, de tjänade in MYCKET MER än målet och alla pengarna går direkt till dem!

Att veta hur man kan tjäna pengar på YouTube ger dig mycket frihet. Vi lever i en fantastisk tid där du kan få ditt arbete finansierat innan du ens börjar skapa det för att se till att folk kommer att vilja köpa det. Du behöver inte längre gissa. Vi rekommenderar starkt att du kollar in dessa webbplatser medan du lär dig att tjäna pengar på YouTube.

KAPITEL 3

Sammanfattning av hur du kan tjäna pengar på YouTube

Här är en sammanfattning av fördelarna och nackdelarna med de huvudsakliga sätten att tjäna pengar på YouTube:

tjäna pengar på youtube

Fördelar

 • Lätt att komma igång (registreringen tar mindre än 10 minuter)
 • Standardmetod på YouTube
 • Du kan tjäna intäkter på din första publicerade video

Nackdelar

 • De strikta YouTube-algoritmerna kan göra att du tjänar mindre på dina videoklipp på grund av orättvisa skäl
 • Svårt att få in stora intäkter om du inte har många tittare och prenumeranter

Fördelar

 • Lätt att få intäkter eftersom allt du behöver göra är att prata om en produkt eller inkludera en länk för tittarna att klicka på

Nackdelar

 • Beroende på vad du marknadsför kan intäkterna vara låga per provision
 • Sponsorerna kommer inte att vara intresserade om du inte är populär på YouTube

Fördelar

 • Kan skapa en regelbunden och förutsägbar “lön”
 • Kombinerar eventuella tittare från din YouTube-kanal med potentiella köpare på Patreon-plattformen för att stödja dig

Nackdelar

 • Förlitar sig på engagerade fans som älskar ditt arbete för att få stöd för din YouTube-kanal
 • Du behöver komma på attraktiva fördelar för att stödja dig

Fördelar

 • Hög intäktspotential
 • Få betalt för att skapa vad du vill

Nackdelar

 • Du behöver ha en lojal fanbas innan du använder denna inkomstmetod eller investerar i sökmotoroptimering

Fördelar

 • Hög intäktspotential
 • Skapa din egen produkt att sälja
 • Kombinerar eventuella tittare från din YouTube-kanal med potentiella köpare på Kickstarter-plattformen för att stödja dig

Nackdelar

 • Du behöver ha en idé och lägga lite tid på att skapa en överblick över vad du planerar att göra

Skapa din egen blogg och börja tjäna en passiv inkomst. Använd följande tjänster för att skapa en blogg snabbt och enkelt:

vidIQ

Hjälper dig att få fler tittare på YouTube

Canva

Hjälper dig skapa YouTube-miniatyrbilder och -mallar

KAPITEL 4

Hur man säljer i sina videoklipp ... utan att vara för på

Du kanske blir obekväm när du hör ordet “sälja” men att sälja är inte en dålig sak! Du försöker bara erbjuda dina tittare något bra … produkter du skapar, skapat eller saker du rekommenderar.

Försäljning visar bara dina tittare varför de behöver något och hjälper dem att nå den punkt där de vill säga “JA!” Om du vill veta hur man kan tjäna pengar på YouTube måste du lära dig hur man säljer bra och får folk intresserade, upphetsade och vilja köpa från dig.

Det finns tre huvudsakliga saker du behöver tänka på för att sälja i dina videoklipp:

hur man tjänar pengar på youtube

1. Uppmana alltid till handling i dina videoklipp

Du bör alltid uppmana tittaren att vidta åtgärder med avseende för vad du försöker sälja. Så om du till exempel har en Kickstarter-kampanj bör du be dem att gå och klicka på länken som du har. Om du har en podcast och vill att de ska kolla in den, bör du be dem att gå till webbplatsen för att titta på den.

2. Be alltid tittarna att prenumerera och aktivera notiser

YouTube har nyligen ändrat standardinställningen för prenumeranter så dem inte får meddelanden när du laddar upp nya videoklipp.

Det här är en stor nackdel och kan eventuellt förstöra för dig när det gäller att tjäna pengar på YouTube. Utan meddelanden, kan tittarna inte veta när du har lagt upp en ny video, och du förlorar en hel del potentiella visningar och intäkter. Och om någon tittar på din kanal för första gången vill du vara säker på att de prenumererar och får meddelanden om nya videoklipp.

Det är därför vi rekomme

3. Använd din videobeskrivning för ytterligare länkar uppmaning till handling

Din videobeskrivning är inte bara en plats för att snabbt beskriva vad din video handlar om, det är också ett bra ställe att be tittare att utföra fler handlingar, kolla på produkter eller anmäla sig till din adresslista. All forskning tyder på att det här är bra sätt att tjäna pengar på YouTube.

Till exempel i den här videon beskrivningen av Therese Lindgren kan du se att han hon tagit med en uppmaning att tittaren ska lyssna på hennes bok.

tjäna pengar youtube

Genom att inkludera ytterligare uppmaning till handling i din beskrivning ökar du chansen att dina tittare tar de steg du vill att de ska ta och tjäna mer pengar!

KAPITEL 5

Ytterligare 5 tips för att tjäna pengar på YouTube

Här är ytterligare 5 tips för att tjäna pengar på din YouTube-kanal:

tjäna pengar på youtube

1. Var konsekvent och fortsätt förbättra din videokvalitet

Det enda sättet att få mer engagemang, prenumeranter och fans är att konsekvent lägga ut videor. Det här är den verkliga hemligheten när det gäller att lära sig hur man kan tjäna pengar på YouTube.

Detta kommer inte bara att hjälpa dig tjäna mer pengar, du blir också bättre på vad du gör, känner dig bekvämare framför kameran och blir mer övertygande så att du kan få dina tittare att köpa mer!

När du börjar skapa, sluta inte, du kommer märka hur du blir bättre och bättre för varje dag.

2. Uppgradera din utrustning

Vilka videoklipp föredrar du att titta på YouTube? Skakiga videor från en dålig mobilkamera eller stationära videor som är filmade på en högkvalitativ DSLR?

När du börjar lära dig hur du gör för att tjäna pengar på YouTube är det helt OK att bara använda din smartphone. Men när du fortsätter att växa din kanal rekommenderar vi starkt att du överväger att uppgradera din utrustning. Vi har en artikel om den bästa kameran för YouTube här om du är redo för det redan nu.

3. Skapa högkvalitativt innehåll och lyssna på din publik

Vet du vad det vanligaste misstaget som de mest kreativa människor gör när de skapar sin konst?

De skapar bara för SIG SJÄLVA och inte för deras PUBLIK

Om du vill lära dig hur man kan tjäna pengar på YouTube, sätt alltid publiken först, tänka på dem och fråga vad de vill göra.

Nu betyder det inte att du måste göra något som du inte vill bara för att dina tittare ber om det. Du borde göra saker både du vill göra, och som dina tittare vill ha. Det är då det blir som bäst, och du tjänar mer pengar.

4. Överväg att expandera till andra kanaler och skapa din egen webbplatsik

De mest framgångsrika YouTubers har sina egna personliga webbplatser där de säljer andra produkter. De har också sidokanaler och andra konton, som podcasts, Instagram, Twitter och mer.

När du fortsätter att växa din kanal bör du tänka på att öka din räckvidd och skapa fler kanaler så att du har större chans att nå fler följare. Om du vill komma igång, kan du läsa våra artiklar vi förberett för dig om hur du kan tjäna pengar med Instagram.

Skapa din egen blogg och börja tjäna en passiv inkomst. Använd följande tjänster för att skapa en blogg snabbt och enkelt:

vidIQ

Hjälper dig att få fler tittare på YouTube

Canva

Hjälper dig skapa YouTube-miniatyrbilder och -mallar

5. Skapa bra “thumbnails” (sv. miniatyrbilder) och skriv bra titlar

För att räkna ut hur man kan tjäna pengar på YouTube behöver du bli bra på att skapa attraktiva rubriker (eller titlar) för dina videoklipp. Det finns MILJONER av videoklipp på YouTube. skriva en bra titel är vad som får folk att klicka, titta och så småningom betala dig .

Vi sökte till exempel på “hur man skriver en bok” på YouTube och här är några av resultaten:

Vi betonade den titeln som vi gillade bäst. Denna titel fångar din uppmärksamhet och om du vill skriva en bok och du precis börjat, skulle videon säkert vara hjälpsam.

Du kan läsa mer här om hur du skapar bra rubriker.

För att tjäna pengar på YouTube  är också videoklippens “thumbnail” (sv. miniatyrbild) också väldigt viktigt för att få potentiella tittare att klicka på din video och så småningom betala dig! Olika influencers (dvs., personer som kan påverka stora grupper av människor)  kommer att säga olika saker om vad som är bäst, till exempel, hålla det enkelt, kontra att göra dem mer färgstarka.

Vi rekommenderar att du provar några olika stilar och ser vad dina tittare gillar bäst. Canva är ett bra gratis verktyg som du kan använda för att skapa dina bilder. De har också en guide med några idéer för att göra bra miniatyrbilder.

Din plan för hur du kan tjäna pengar på YouTube

Med hjälp av den här guiden kan du lära dig hur man kan tjäna pengar på YouTube. Om du inte redan har det, gå vidare till YouTube och skapa din kanal så att du kan ladda upp din första video och börja tjäna pengar!

hur tjäna pengar på youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen