Online-jobb: hur du hittar din Drömposition

jobb på nätet

I dagsläget kanske du jobbar på ett kontor, med drömmar om att hitta ett fantastiskt online-jobb (även känt som att jobba på distans). Online-jobb är perfekta: det finns ingen chef som tittar dig över axeln, du kan jobba hemma i din pyjamas om du vill och ingen kedjar fast dig vid skrivbordet dagarna i ända.

Du kan spendera mer tid med din familj, på att resa och att lägga upp din perfekta dag… vare sig det inkluderar en tupplur runt lunchtid, ett gympass eller bara att springa några viktiga ärenden som du annars hade behövt BÖNA OCH BE företaget om att få utföra.

Många personer tror att det är omöjligt att finna ett online-jobb. Men i denna artikel ska vi visa dig att det finns MASSVIS av online-jobb att tillgå. Vi kommer även visa dig vilka färdigheter du behöver för att få dessa jobb, hur man ansöker om dem samt hur lätt det är att komma igång.

online jobb
KAPITEL 1

Hur du hittar dina drömmars online-jobb

jobb på nätet
KAPITEL 2

Råd för studenter som vill tjäna pengar online och skaffa ett online-jobb

online-jobben
KAPITEL 3

Kommer företag faktiskt låta dig ha en online-karriär?

jobb på nätet
KAPITEL 4

Hur man går BORTOM att jobba online: skapa din egen inkomst online

online jobb
KAPITEL 5

Slutsats: hur man är fri och jobbar som man vill

KAPITEL 1

Hur du hittar dina drömmars online-jobb

Så du är redo och intresserad av att börja jobba på distans? Men hur börjar man med jobb på nätet? Här kommer stegen du bör ta:

online-jobben

1. Bygg upp eller välj ut de färdigheter som företag vill ha

Du kan behöva göra lite efterforskningar (och vi ska visa hur i senare steg), men de flesta “traditionella” rollerna kan hittas hos företag som erbjuder jobb på nätet. Du kan jobba online som ingenjör, jurist, arkitekt, datakonsult, assistent och mer.

Men det finns flera efterfrågade färdigheter som kommer göra det väldigt enkelt att hitta de bästa online-jobben.

Dessa är:

jobb online
Sökmotoroptimering (SEO)
jobb på nätet
Artikelskribent
online-jobben
Copywriting
online jobb
Arbete som virtuell assistent
jobb på nätet
Grafisk design
online-jobben
Programmering, apputveckling och mjukvaruutveckling
jobb på nätet
Webbdesign och webbutveckling

online jobb

Framgångshistoria om att arbeta på nätet: Joshua Steinberg spenderade nästan tio år med att klättra på karriärstegen hos Google, fram tills att han beslutade sig för att nära sin kärlek för resande. Han jobbar nu med cryptocurrencies och teknologi för blockkedjor medan han reser i Asien och Europa.

Om du vill lära dig dessa färdigheter finns det gott om kurskataloger online, såsom Udemy och Coursera, där du kan lära dig själv vad du behöver veta. Du kan även helt enkelt använda Google för att söka efter platser där du kan lära dig dessa färdigheter och sedan använda dem för att få jobb online.

Lista alla dina färdigheter, vilka du är bäst på eller vilka du vill lära dig, och fokusera på en specifik färdighet för att få ditt online-jobb.

Det må vara viktigt att välja den färdighet som faktiskt kommer att vara ditt jobb, men något som ofta hamnar i skymundan som en “kompletterande färdighet” är att förbli produktiv när man arbetar hemma. Visst är det härligt att inte ha en chef i hälarna… men det innebär inte att du kan slappa hela tiden!

Om du vill hitta online-jobb och BEHÅLLA dem så måste du leverera bra resultat. Även om du gör det i din pyjamas så måste du fortfarande få jobbet gjort.

2. Leta och ansök om jobb med forum för online-jobb

Det finns flera jobbforum som riktar sig specifikt för online-jobb och jobb på distans. Besök dessa såväl som “vanliga” jobbforum och sök efter följande termer, givetvis i enlighet med dina färdigheter eller karriärsval:

online-jobben

Online-jobb

online jobb

Distansjobb

jobb på nätet

Distans

online jobb

Distansarbete

online-jobben

Jobba online

Här är några jobbforum du kan besöka:

online jobb
(specifikt för distansarbete)
jobb på nätet
(specifikt för distansarbete)
online-jobben
(specifikt för distansarbete)
online jobb
(specifikt för distansarbete)

Att få ett jobb, även när det gäller att arbeta via nätet, handlar om siffror. Vi rekommenderar att du hänger dig till att ansöka om ett visst antal jobb om dagen. Här kommer en guide för att lära dig mer om att skaffa ett jobb.

online-jobben

Framgångshistoria om online-jobb: Yuko Fujisawa föddes i Tokyo och jobbar nu som frilansöversättare. Hon reste i fler än 30 länder innan hon slog sig till ro i drömstaden Berlin.

3. Bredda ditt nätverk av kontakter vid evenemang om karriärer online och använd ditt nuvarande nätverk

Att använda och bredda sitt nätverk av kontakter är fortfarande ett utmärkt sätt att hitta potentiella jobb på nätet. Vi rekommenderar att du håller ett öga öppet efter evenemang eller träffar om online-karriärer och internetbaserade jobb i ditt närområde, så att du kan komma i kontakt med personer om jobb.

Ett av de ENKLASTE sätten att få ett jobb är dessutom att fråga en vän om denne känner någon eller om personens företag letar efter nytt folk. Det låter simpelt, men företag föredrar alltid en personlig presentation och referenser över slumpmässiga ansökande. Om du får chans att presentera dig, gör det!

4. Använd frilansplattformar för att hitta grymma jobb på nätet

Frilansplattformar må främst vara riktade mot dem som letar efter kontraktsarbete, men många företag lägger även upp långsiktiga och permanenta positioner för distansjobb.

Några populära plattformar vi kan rekommendera är:

5. Få koll på intervjuprocessen och vanliga svar på intervjufrågor

Vi får ofta frågan huruvida intervjuprocessen för ett jobb via nätet skiljer sig mycket från ett vanligt jobb. Den är nästan exakt densamma, bortsett från att den utförs via datorn med hjälp av Skype eller annan mjukvara för videokonferenser.

Därför bör du förbereda dig på intervjuerna på SAMMA sätt som när du ska på en intervju “öga mot öga”. Du måste veta vad du ska säga om din erfarenhet, dina styrkor samt dina svagheter. Du bör även göra lite efterforskningar om företaget, utöver att ha svaren på vanliga intervjufrågor.

Vanliga frågor du kan stöta på inkluderar bland annat:

  1. Berätta om en gång när du klarade av en utmaning.
  2. Varför vill du jobba här?
  3. Vilket är ditt stoltaste ögonblick?

För mer information om hur man presterar bra under intervjuer kan vi du ta en titt på denna artikel om intervjutips.

jobb på nätet

Framgångssaga om att arbeta online: Adomas Baltagalvis är en specialist på Facebook-annonsering som föddes i Litauen. Han har nu rest till 26 olika länder och dragit nytta av de nästan 18,5 miljoner kronor i annonsintäkter han spenderat medan han slagit rekord i insamling av kapital för sina produkter.

KAPITEL 2

Råd för studenter som vill tjäna pengar online och skaffa ett online-jobb

Du måste inte vara ett redan arbetande proffs eller ens ha tagit studenten från högskolan för att tjäna pengar via nätet.

online jobb

Det finns många uppgifter som tonåringar och högskolestudenter också kan göra. Om du är lite yngre och bara vill tjäna pengar deltid medan du pluggar behöver du inte oroa dig!

Ta en titt på följande guider:

KAPITEL 3

Kommer företag faktiskt låta dig ha en online-karriär?

När vi talar om att arbeta på nätet tänker sig de flesta någon form av saga eller påhittad berättelse.

jobb på nätet

De flesta vet att det typiska scenariot är att man går till samma kontor eller arbetsplats varje dag, och att man måste vara där under en viss tidsram (vanligtvis  9-17). Men i allt högre utsträckning börjar världens företag att anamma distansjobb. Du kanske även hört talas om personer som arbetar som digitala nomadereller konceptet distansarbete.

Det finns massor av statistik som ger tyngd åt varför företagen stödjer detta. Rapporter visar att alternativ för online-anställning:

  • Minskade personalomsättningen med över 50%
  • Minskade stressnivåer bland distansarbetare med 82%, vilket är bra för dig som anställd, men även för företaget. En lycklig anställd är en produktiv (och inte sjuk) anställd!
  • Lät de anställda åstadkomma mer på samma mängd tid som om de varit på kontoret.

Några exempel på större företag som helt sköts på distans är:

Så du kan vara självsäker i ditt sökande efter online-jobb: det är bra för dig OCH företaget! Många företag som inte är helt distansbaserade låter dig ofta jobba på distans hälften av arbetsveckan. Vissa företag flyger till och med ALLA sina anställda till exotiska platser under året för att träffas.

jobb på nätet

Företaget Buffer och dess anställda på en resa i Sydafrika. De har även hållit sammankomster i Thailand, Australien och Island… helt gratis för de anställda givetvis!

KAPITEL 4

Hur man går BORTOM att jobba online: skapa din egen inkomst online

Att få ett jobb på nätet kommer vara ett fantastiskt steg för dig. Men här hos CashNinja anser vi att sann frihet, lycka och uppfyllelse kommer från att ha förmågan att arbeta var du vill, när du vill och med något du har passion för.

online jobb

Det finns många enkla sätt att komma ihåg med att dra in egna online-inkomster, och de kan vara ännu enklare än att jobba online. Vi har skapat en hel guide för att jobba på nätet. Men om du har bråttom kommer här de fem främsta metoderna vi rekommenderar:

1. Bitcoin

Bitcoin och kryptovalutor är HETA ämnen just nu. När det började var bitcoin någon enstaka krona. Vid dess topp steg den till 180,000 kronor per 1 bitcoin (BTC), och denna drastiska ökning skapade många miljonärer.

Att komma igång med investeringar i bitcoin är enkelt, och du måste inte stirra på kurserna dagarna i ända. Du kan helt enkelt arrangera allt och sedan glömma bort det samtidigt som du tjänar pengar.

Läs vår guide för bitcoin

2. Betalda undersökningar

Företag skapar ständigt nya produkter och tjänster. De vet att information om vad kunderna vill ha är den viktigaste biten i pusslet som är deras nästa uppfinning… och de kommer betala dig för att dela med dig av din åsikt.

Även om du inte kan tjäna lika mycket pengar som med de andra inkomstmetoderna, är detta fortfarande ett utmärkt sätt att tjäna några extra tusenlappar i månaden. Det som är ännu bättre är att varje undersökning endast tar dig runt tio minuter att slutföra. Det låter som en bra affär, eller hur?

3. Frilansarbete

Frilansarbete är ett av de enklaste sätten att tjäna pengar online på egen hand. Allt du gör är att ta färdigheterna du redan har, går till en webbplats där distansjobb via nätet listas och hittar klienter som behöver hjälp!

Du kan jobba på superintressanta projekt och tjäna bra med pengar samma dag om du slutför arbetet snabbt.

Läs vår guide om hur man börjar frilansa

online jobb

Framgångshistorier om att arbeta på nätet:: Harrison Tsai föddes på Hawaii och sade upp sig från sitt företagsjobb efter att ha studerat vid en Ivy League-högskola, för att resa till fler än 45 länder på bara fem år. Han designar webbplatser för klienter från hela världen för att tjäna pengar.

4. YouTube

Enligt Vivamedia visas det inte mindre än 4 miljarder klipp om dagen på Youtube. Vidare sägs det att en tredjedel av ALL onlineaktivitet spenderas med att se på videor. Det är ingen hemlighet att Youtube som inkomstkälla är ett av de bästa sätten att tjäna pengar för framtiden. Om du kan lära dig att fånga en liten del av all denna uppmärksamhet, kan du göra ditt stora intresse till en inkomstkälla.

Det bästa med Youtube är hur enkelt det är att komma igång. Du kan skapa en Youtube-kanal på tio minuter och lägga upp din första video direkt därefter.

5. Blogga

Gillar du att skriva? Har du en åsikt om något viktigt? Vill du dela med dig av dina tankar? Då kan bloggande vara något för dig!

Att starta en blogg är gratis, och du kan uppgradera till premiumfunktioner för så lite som 900 kronor om året, inklusive ett eget domännamn. Bloggare börjar skriv om saker de älskar, bygger en läsarkrets och kan till slut sälja produkter, information, coachningspaket och mer.

online-jobben

Framgångshistoria om att arbeta på nätet: Christopher Dodd gick från att studera bokföring till att lära sig själv mjukvaruutveckling med gratis online-verktyg, och arbetar nu som webbutvecklare från varsomhelst i världen. Han besöker regelbundet sin familj i Australien, men man kan även hitta honom på de soliga stränderna i Thailand.

KAPITEL 5

Slutsats: hur man är fri och jobbar som man vill

Att söka efter den bästa online-karriären kan hjälpa dig att skapa ditt perfekta liv:

online-jobben

Du får välja var du bor (även om det är i ett avlägset land) och när du jobbar, och du behöver inte åka till något kontor. MASSVIS av företag anammar detta arbetssätt och vet att det gör dig till en BÄTTRE anställd, så var självsäker i ditt sökande.

Du kommer även märka att det finns sätt att på egen hand tjäna pengar online, och vi rekommenderar att du även tar en titt på dem.

Vad du än väljer så finns det gott om online-jobb där ute. Det är upp till dig att hitta dem med hjälp av resurserna i denna guide!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen