Den Stora Guiden till att Jobba Hemifrån

jobba hemifrån 

Hur kommer man igång med att jobba hemifrån? Vad behöver man för att jobba hemifrån, och hur tjänar man egentligen pengar hemifrån? Många vet inte hur enkelt det egentligen är att komma igång med att jobba hemifrån, och det har vi på IncomeNinjas tänkt ändra på! Välkommen till den stora ”Jobba hemifrån-guiden”.

Ta en titt på innehållsförteckningen nedan för att få en uppfattning om vad du kan läsa om här.

För att börja arbeta hemifrån behöver du:

arbeta hemifrån 

1. Lär dig om hur du kan arbeta hemifrån

jobba hemifrån via datorn

2. Bestämma vilka inkomstmetoder du vill prova, och hur du vill tjäna dina pengar medan du arbetar hemifrån

jobba hemifrån 

3. Bestämma var du ska arbeta och se till att du har allt du behöver

jobba hemma 

4. Se till att du vet allt om de fördelar och nackdelar som kommer med att arbeta hemifrån, så du vet att detta är något du verkligen vill!

jobba extra hemifrån

5. Börja jobba!

Här kan du läsa en grundlig guide till hur du kan göra för att jobba från hemmet och de bästa metoderna för att göra det. I guiden kommer du kunna läsa om vad du ska göra för att komma igång med att arbeta hemifrån, vilka redskap som kan hjälpa dig att lyckas och vad du absolut inte ska göra om du vill jobba från hemmet.

Detta kommer du att lära dig

Du kommer dessutom kunna se en rad utvalda metoder som man kan använda för att arbeta från hemmet, och samtidigt se vilka för- och nackdelar som finns med att jobba på distans. Tänk på att du på CashNinja kan läsa om fler än 20 olika metoder, som alla kan användas för att tjäna pengar hemifrån.

Vi lovar att du är redo för att börja arbeta hemma när du har läst denna guide!

tjäna pengar online

De 3 bästa metoderna för att arbeta hemifrån

arbeta hemifrån

För att du ska kunna börja tjäna pengar hemifrån, krävs det naturligtvis att du har hittat ett sätt för att jobba från hemmet. Man kan dessvärre inte förvänta sig att få pengar för vad som helst som man gör hemifrån och det kan finnas skillnader mellan de inkomstmetoder man kan använda för att arbeta hemma. Det är därför viktigt att ta reda på exakt vad man kan tänka sig att ha för extrajobb hemifrån. Nedanför kan du se de metoder som vi på CashNinja rekommenderar.

1. Tjäna pengar hemifrån med Bitcoins

jobba hemifrån via datorn

  CashNinja bästa alternativ för att tjäna pengar hemifrån år 2020!

Ett av de relativt nya och riktigt attraktiva sätten att är att handla med så kallade Bitcoins. När man handlar med Bitcoins satsar man pengar på olika värdeutvecklingar. Om du köpt hade köpt Bitcoins för 50 kr år 2011 skulle du idag ha varit multimiljonär med cirka 50 miljoner kronor idag!

Se när David använder ett handelssystem för Bitcoins och tjänar mer än 70 000 kr på 24 timmar

Det är riktigt enkelt att ha ett extrajobb hemifrån där du handlar med Bitcoins, eftersom man med de rätta verktygen verkligen kan öka chanserna för att vinna på sina köp. Ju mer man jobbar med detta, desto bättre blir man och på CashNinja är vi faktiskt flera stycken som lever på det!

Som du ser så är det lätt att använda handelssystemet, och det tar inte mer än 10 minuter. Ta första steget redan nu genom att följa länken nedan

Kommentarer:

Om du vill läsa mer om Bitcoins, kan du gå in på vår sida här: Tjäna pengar på Bitcoins

Saker du behöver + bra att ha:

 • En dator och/eller surfplatta/iPad
 • Internetuppkoppling

2. Arbeta hemifrån och tjäna pengar via betalda enkäter

jobba hemma

Visste du att du kan tjäna pengar hemifrån bara genom att dela din åsikt? Företag letar efter nya produkter eller för att förbättra nuvarande, och behöver då göra kundundersökningar för att ta reda på vad och hur de ska göra som. Detta gör betalda enkäter mycket lukrativa så att du kan tjäna pengar på dem!

Det tar bara några minuter av din tid att fylla i en enkät så betalar företaget dig som tack för besväret. Det kanske inte är det mest lukrativa sättet att tjäna pengar på hemifrån men det kan ändå ge dig ett par extra tusenlappar per månad!

Du kommer igång med betalda enkäter mycket snabbt och enkelt: du registrerar dig på ett antal portaler, inväntar enkätförfrågningar till din registrerade e-postadress, och besvarar dem.  Läs mer om hur du tjänar pengar på betalda enkäter via vår guide här.

Bästa undersökningssidorna:

betaalde enquetes

Tjäna 100 poäng välkomstbonus omedelbart!

Besök sida
betaalde enquetes

Medianbetalt SEK 11-55 per frågeformulär!

Besök sida
betaalde enquetes

Tjäna upp till SEK 35 per frågeformulär!

Besök sida
betaalde enquetes

Tjäna 35 SEK per undersökning

Besök sida
betaalde enquetes

Mellan 2,4 och 14,5 SEK per undersökning

Besök sida

Saker du behöver + bra att ha:

 • En dator och/eller surfplatta/iPad
 • Internetuppkoppling

Bra länkar:

3. Jobba hemma som bloggare

jobba hemifrån

Detta sätt att jobba från hemmet på är riktigt självständigt och kräver en del tålamod, men det kan vara oerhört givande. Det är extremt populärt att blogga, och det finns flera anledningar. För det första är det riktigt roligt att blogga, man kan exponera sig själv, sitt CV eller något annat och man kan samtidigt ha det som extrajobb hemifrån. För det andra är det extremt självständigt, man kan göra vad man vill med sin blogg, och man svarar inte inför någon arbetsgivare eller chef.

Man kan tjäna bra med pengar på att blogga, men det krävs också en del kunskap inom några olika områden och det krävs att man lägger ner en hel del tid på det. Man behöver skapa en hemsida, skriva flera bra texter till sidan och samtidigt hitta reklam till den (det är ju reklamen man tjänar pengar på).

Som vi redan har varit inne på är det relativt lätt att göra en hemsida i dag, och det tar oftast inte så lång tid. Kan man dessutom lära sig hur man skriver bra texter har man kommit en bra bit på vägen till att jobba på distans.

Nästa steg är reklamen på bloggen. Här kan man använda sig av affiliatemarknadsföring, som är en riktigt bra inkomstmetod. Om du vill lära dig mer om affiliatemarknadsföring och om att jobba på distans som bloggare kan du läsa vår mer detaljerade guide här.

Till skillnad från de andra två metoderna, som kan ge resultat mycket snabbt, tar det mycket längre tid att tjäna pengar på att blogga. Vi föreslår att du gör det samtidigt som du testar en annan metod eller parallellt med ditt nuvarande jobb för att så småningom kunna säga upp dig och bara arbeta hemifrån.

När du väl börjar tjäna pengar på att blogga är intäkterna ganska passiva. Det betyder att du kan börja se pengarna rulla in på ditt bankkonto som ett resultat av det hårda arbete som du har lagt ner på bloggen!​

Saker du behöver + bra att ha:

 • En dator
 • En internetuppkoppling
 • En hemsida eller bloggsida
 • En användarprofil hos ett affiliatenätverk
 • En sida på Facebook, Instagram och/eller Google+

Nybörjarens guide till att jobba från hemmet

Därför är det inte alla som jobbar hemifrån

Många människor längtar efter en vardag utan stress och bekymmer där man helt själv bestämmer vad man lägger sin tid på. Men hur kan man själv disponera över sin tid om man måste stiga upp klockan sju för att vara på jobbet klockan åtta, för att sedan inte vara klar förrän klockan fem? Skulle det inte vara mycket enklare om man kunde jobba från hemmet?

Nu ska vi inte dra alla över en kam, men majoriteten av de som har ett fast nio till fem-jobb önskar att de själva kunde bestämma över sin egen tid och inte behöva stå till förfogande för ett arbete. Många önskar att de helt enkelt kunde arbeta från hemmet och det skulle också göra livet väsentligt enklare för de flesta.

Så varför slutar inte bara folk sitt nuvarande jobb och beslutar sig för att jobba på distans hemifrån? Tyvärr är det inte så enkelt för många.

Att komma igång med att jobba hemma kan för många upplevas som en smula skrämmande och krävande. Är man van vid att jobba inom fasta ramar, på ett kontor, en butik eller vad det nu kan vara, på ett jobb där dagordningen är bestämd på förhand åt en är tanken på att tjäna pengar hemifrån – under eget ansvar och egna ramar – något främmande för de flesta.

Denna form av extrajobb hemifrån har dock blivit extremt populärt de senaste åren och på goda grunder. Eftersom internet gradvis har införlivats hos alla människor, unga som gamla, har fler och fler fått upp ögonen för de fantastiska fördelarna och möjligheterna som finns med att arbeta från hemmet.

jobba hemifraan

Denna artikel kan hjälpa dig att bli helt på det klara med vad det innebär att jobba hemifrån; vilka fördelar som finns och viktigast av allt: hur man jobbar i sitt hem. När du har läst denna guide, kommer du vara rustad för att börja!

Här ska du börja!

Överst i artikeln kan du se de bästa inkomstmetoderna för att tjäna pengar i hemmet, och dessa kan vara en bra början för att förverkliga drömmen. Har du ännu inte hittat ett sätt att arbeta hemma som du känner passar dig perfekt har vi nedanför listat en rad andra varianter på arbete hemifrån.

Vi ger rådet att man inte bara ska välja en av metoderna, utan flera stycken. Genom att göra detta sprider du ut din inkomst på flera olika metoder och chanserna att tjäna pengar blir väsentligt större. Om du vill kan du självklart gå in 100% för en metod.

Jobba som frilansare

Är man bra på mer än ett språk kan man erbjuda både företag och privatpersoner att översätta texter, hemsidor, ljudfiler med mera – och göra det hemifrån! Behovet av översättare blir i takt med en alltmer globaliserad värld större för var dag och detta kan man definitivt dra nytta av.

Det enda man behöver för att börja arbeta hemma som översättare är i princip en dator och en internetuppkoppling. Så snart man har det finns det otaliga sidor som kan förmedla kontakten mellan dig som översätter och företag eller privatpersoner som har användning för översättningar.

Om du vill läsa mer om att ha översättning som extrajobb hemifrån kan du läsa vår guide här.

Saker du kommer behöva + bra saker att ha:

 • Kunskap i ett eller flera språk
 • En dator eller surfplatta/iPad
 • Internet
 • Word eller något annat ordbehandlingsprogram
 • Ett externt tangentbord

Bra länkar för jobb som översättare:

Tjäna pengar hemifrån med Instagram

Instagram är en av de hetaste sociala medierna just nu, och där kan du också tjäna pengar! Du kan sälja bilder du redan har tagit, bygga upp en följarskara, få sponsringserbjudanden och mycket mer.

Det finns många historier om människor som går från ingenting till 6-siffriga inkomster med hjälp av Instagram, dessutom är det enkelt att lära sig att skapa bilder som tilltalar människor. Kolla in vår guide om hur du tjänar pengar på Instagram om du vill komma igång.

Tjäna pengar hemifrån med YouTube

Överallt kan man läsa om hur unga personer blir miljonärer på YouTube. Folk börjar bara göra roliga videor som de älskar.  Så småningom tjänar de pengar genom crowdfunding, säljer sina egna produkter, får sponsoravtal och mycket mer.

Det är faktiskt ganska galet hur fort du kan bli en YouTube-kändis och tjäna pengar. Du kan också använda Googles AdSense-nätverk för att tjäna pengar genom att personer klickar på dina annonser som visas i anslutning till dina videoklipp.

Vi skapade en hel guide för att gå igenom steg-för-steg-processen för att tjäna pengar på YouTube, som du kan läsa mer om här.

Arbeta hemifrån som översättare

Med en fallenhet för att skriva texter kan man tjäna bra med pengar hemifrån som textförfattare. Efterfrågan på text till nätet växer i takt med att antalet hemsidor ökar. Om en verksamhet ska ligga före sina konkurrenter måste de ta hjälp utifrån, och på textområdet är det väldigt populärt att hyra in textförfattare som sitter hemma.

Även människor utan extremt mycket erfarenhet har blivit textförfattare, eftersom vanligt och naturligt skriftspråk ofta ses som fullt tillräckligt. När man ska tjäna pengar från hemmet enligt denna metod krävs det inget annat än en dator eller en surfplatta och så självklart en internetuppkoppling. Möjligheterna att tjäna pengar är ganska goda och många människor jobbar hemifrån som textförfattare.

När vi säger copywriting (sv. reklamtextskrivning) menar vi att skriva texter som är inriktade på försäljning och marknadsföring. Till exempel e-post till kunder, sidor för försäljning och annonser. Det finns unika sätt att skriva dessa texter på och metoderna är lätta att lära sig gratis online! Bra copywriters kan tjäna upp till 100 000 kr för en enda försäljningssida, så det finns definitivt pengar att tjäna!

Saker du kommer behöva + bra saker att ha:

 • En dator eller surfplatta/iPad
 • Internetuppkoppling
 • Word eller ett annat ordbehandlingsprogram
 • Ett bra tangentbord

Bra länkar om att jobba som textförfattare:

Jobba som webbdesigner​

Innan du tänker ”Webbdesigner? Det har jag inte utbildning eller kunskap för.”, ska du veta att man i dag kan skapa en hemsida på mindre än fem minuter, utan att ha några programmeringskunskaper överhuvudtaget. Nu för tiden kan alla med lite kunskap om datorer ta reda på hur man gör en hemsida. Detta innebär att många som inte har någon tidigare utbildning inom området nu lever på att skapa hemsidor åt andra.

Efterfrågan på hemsidor är enorm och detta kan man snabbt dra nytta av. De flesta standardhemsidorna säljs för mellan 5 000 och 15 000 kronor, som med bara lite försäljning snabbt kan bli till mycket pengar. För att komma igång med behöver man, som vi nämnt tidigare, inte ha mer än en dator och en internetuppkoppling.

Saker du kommer behöva + bra saker att ha:

 • En bra dator
 • En bra internetuppkoppling

Bra länkar för webbdesigner:

Arbeta hemifrån som supportrepresentant

jobba hemifraan

När du ringer till ett företag med en förfrågan, ett klagomål eller vad det nu än kan vara är det första du stöter på kanske ett stort kontor med flera olika kundsupporter.

Personen som tar luren i den andra änden kan lika gärna vara en person som har ett extrajobb hemifrån. Fler och fler verksamheter använder sig av oberoende kundtjänstmedarbetare som har detta som extrajobb hemifrån. Detta gör att verksamheterna sparar in på betalning av en kontorsplats vilket gör att detta blir mer och mer populärt. För dig går det helt enkelt ut på att svara på samtal och e-post och eventuellt chatta för den verksamhet som har anställt dig.

Arbetet kan enkelt skötas hemifrån och ofta är betalningen densamma, om inte bättre, som för de kundtjänstmedarbetare som sitter på verksamhetens kontor.

Saker du kommer behöva + bra saker att ha:

 • En bra internetuppkoppling
 • En dator
 • En telefon
 • Ett bra headset
 • Ett avtal med en verksamhet

Bra länkar om du vill jobba i kundtjänst:

 • Upwork jobbuppslag för kundtjänst

Jobba som virtuell assistent

Ett riktigt populärt sätta att arbeta hemifrån på är som virtuell assistent. En virtuell assistent är helt enkelt en person som är assistent åt en eller flera företag virtuellt. Som virtuell assistent kan man jobba varifrån man vill i världen, eftersom allt jobb utförs virtuellt – alltså över internet, telefon, e-post och så vidare. Man bestämmer alltså helt själv var man har lust att jobba, och därför är detta som gjort för att ha som extrajobb hemifrån.

Du kan läsa mycket mer om att tjäna pengar som virtuell assistent här.

Saker du behöver + bra att ha:

 • En dator och/eller surfplatta/iPad
 • Internetuppkoppling
 • Headset med mikrofon
 • Webbkamera
 • Skype eller annat program med stöd för videosamtal

Bra länkar:

Arbeta hemma som copywriter

Om du har känsla för att skriva texter kan du tjäna bra med pengar från hemmet som copywriter. Efterfrågan på textinnehåll för internet växer när antalet webbplatser ökar. Om dagens företag ska komma före i konkurrensen behöver de hjälp externt, och att hyra in copywriters som arbetar hemifrån för textarbete är väldigt populärt.

Även människor utan erfarenhet kan vara copywriters, eftersom normalt och naturligt skrivet språk ofta anses vara bra. När du ska arbeta hemifrån med den här metoden behöver du bara en dator eller en surfplatta och en internetanslutning. Potentialen är hög, och många arbetar hemifrån som författare.

När vi säger copywriting menar vi att skriva texter som är inriktade på och marknadsföring. Tänk på e-post till kunder, försäljningssidor, annonser och mer. Det finns unika sätt att skriva dessa saker och de är lätta att lära sig online gratis! Bra copywriters kan tjäna upp till 100 000 kr för en enda försäljningssida, så det finns definitivt pengar att tjäna!

Saker du behöver + bra saker att ha:

 • En dator eller tablett / iPad
 • En internetuppkoppling
 • Word eller liknande textredigeringsprogram
 • Ett bra tangentbord

Bra länkar för att arbeta som copywriter:

Undervisa och arbeta hemifrån

Internet har gjort det möjligt att hjälpa andra att lära sig saker över nätet. Vanligtvis behöver du bara en dator med en webbkamera, och den nästan obligatoriska internetanslutningen för att komma igång med att arbeta hemifrån som ”handledare” eller ”lärare”.

Du kan lära andra människor ett obegränsat antal saker, och eftersom kunskap är en av de mest värdefulla sakerna i vårt samhälle, kan du enkelt tjäna bra med pengar genom att undervisa.

Om du är bra på att spela gitarr kan du erbjuda kurser i det. Om du är bra på ett visst språk kan du erbjuda både skolbarn och vuxna hjälp med att lära sig det, och om du tycker om det kan du hjälpa skolbarn med deras läxor. Detta sätt att arbeta hemifrån är väldigt populärt, och i framtiden kommer det förmodligen att finnas fler som båda erbjuder det och ber om det.

Saker du behöver + bra saker att ha:

 • En dator med en internetanslutning
 • En bra uppsättning hörlurar
 • En webbkamera
 • Material för dina ”elever” att använda

Bra länkar:

  • Udemy.com – Där kan du sälja din kunskap

Det uppenbara – bli egenföretagare

Det är naturligtvis också som upplagt för att bli egenföretagare. Genom att bli det kan man själv styra över sin tid och därmed själv bestämma om man har lust att arbeta hemifrån. Man ska vara medveten om att denna form av arbete hemifrån ofta är hårt och riskabelt, men det är också i många fall värt det.

Genom att vara egenföretagare finns det ingen maxlön och majoriteten av den inkomst du får in går till dig själv. Man kan bli egenföretagare inom många olika saker, men om man vill arbeta hemifrån kan man inte starta vilken verksamhet som helst. Bra idéer på vad man kan komma igång med som egenföretagare kan vara:

 • Starta en webbshop
 • Frisör i det egna hemmet
 • Massör i det egna hemmet
 • Frilansare
 • Telefonförsäljare
 • Konstnär
 • Grafisk designer
 • Finansiell revision
 • Musiker
 • Konsult
 • Produkttester

De ovan nämnda sätten är bara några idéer och om man är lite kreativ kan man säkert hitta andra sätt att göra det på. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser när det gäller att arbeta hemifrån!

Bra saker att ha (beror på vad du ska göra):

 • En dator
 • En internetuppkoppling
 • En telefon

Bra länkar för egenföretagare:

Så ordnar du en arbetsplats hemma

När du nu har kommit på hur du kan tänka dig att arbeta hemifrån handlar det om att göra dina timmar i hemmet så bra och produktiva som möjligt. Du ska ha en bra arbetsplats, rätt utrustning och vara medveten om att det är något helt annat än att ha ett nio till fem-jobb.

jobba hemifraan

Din arbetsplats i hemmet

Jobb hemifrån

Det kan inte understrykas nog hur viktigt det är att ha en bra arbetsplats när man jobbar hemifrån. Vi rekommenderar att man avsätter ett rum i ens hus eller lägenhet för användning som kontor och arbetsplats. Ett kontor eller ett rum avsett för arbete gör dig väsentligt mer produktiv och får dig att se mer professionellt på saker.

Se till att ha en bra stol, ett skrivbord, lite musik om du känner för det och bra belysning i rummet. Genom att ta hand om viktiga detaljer som dessa, kommer du snabbt känna att du har en ”arbetsplats” och detta är viktigt för att hjärnan ska kunna skilja ditt jobb i hemmet från ditt privatliv i hemmet.

Hur ens arbetsplats ska se ut beror naturligtvis på vilken typ av arbete man utför från sitt hem. Det är stor skillnad på hur en konstnärs arbetsplats bör se ut och hur arbetsplatsen för en person som tjänar pengar på användarundersökningar ser ut. I grund och botten handlar det också om huruvida man själv känner att man arbetar effektivt och bra.

Det finns dock några saker som vi menar att man bör ha när man ska jobba hemma. Här är några saker som vi tycker är viktiga:

A Ett skrivbord

Vi rekommenderar att man har ett skrivbord som är avsett för att arbetas vid. Många väljer ofta att helt enkelt använda köksbordet där hemma, eller kanske tv-bordet när de jobbar hemifrån, men det avråder vi från. Genom att ha ditt eget bord för att jobba hemma kan du verkligen fokusera på arbetet! Om du tänker investera i ett bord här och nu rekommenderar vi att du tittar på ett höj- och sänkbart bord. Det är ofta riktigt trevligt att arbeta stående.

B En bra dator

Det finns helt enkelt inget värre än en långsam dator som låter värre än ett flygplan vid avgång. Se till att ha en dator som du har lust att jobba med! Ofta kan man inte bara nöja sig med en iPad eller en surfplatta, eftersom de är begränsade när det gäller utbudet av program.

C En stabil internetuppkoppling

De allra flesta arbeten i hemmet görs via datorn, som för att kunna kommunicera med omvärlden givetvis måste ha en internetuppkoppling. Se därför till att ha en stabil internetuppkoppling som är stark på din arbetsplats och inte gör arbetslivet surt för dig.

D En anläggning eller ett par hörlurar

Du kommer troligen tillbringa många timmar på din arbetsplats, så se till att göra den till en plats där du tycker om att vara. Det kan vara en bra idé att ha  en anläggning som kan spela bra arbetsmusik. Alternativt kan du använda ett par hörlurar som också gärna kan användas till videosamtal. Du kan bland annat som virtuell assistent eller frilansare behöva kommunicera via datorn, så därför är en bra mikrofon i headsetet bra att ha.

E En flaska med vatten

Det kan verka fånigt att detta smyger sig in som en rekommendation, men att ha en flaska med vatten på sitt skrivbord är verkligen oumbärligt. När man arbetar har man ofta en tendens att glömma bort att äta, men också att få i sig vätska. Genom att hela tiden ha en flaska med vatten på sin arbetsplats garanterar man att man får ordentligt med vätska när man arbetar intensivt och koncentrerat hemifrån.

 Här kan du hitta arbeten som du kan göra hemifrån

jobba hemifrån via internet

Det som riktigt många människor fastnar på när de ska börja jobba hemifrån är punkten när de ska hitta jobb. För att kunna komma igång med att jobba hemma är det tyvärr inte bara att sätta sig ner och göra det man älskar och sedan få en lönecheck i brevlådan varje månad.

För att överhuvudtaget kunna jobba hemma krävs det att det finns pengar att tjäna inom området och många gånger kan det vara en utmaning att hitta något som man kan tjäna bra med pengar på. Lyckligtvis finns det en rad olika portaler som erbjuder en förbindelse mellan arbetstagare och arbetsgivare. Dessa portaler hjälper arbetstagare att lätt och smidigt hitta arbete och kan vara bra platser att börja på. Nedan har vi listat några av de bästa platserna där du hittar jobb.

Jobba hemifrån – här kan du hitta jobb du kan sköta från ditt hem:

tjäna pengar

  För- och nackdelar med att jobba hemma

Precis som det finns för- och nackdelar med att arbeta på vilken annan plats som helst finns det för- och nackdelar med att arbeta hemma. Nedan kan du läsa lite om de för- och nackdelar vi menar finns med att jobba hemma.

jobba hemifraan

Fördelar med att jobba hemma

1 Ökad flexibilitet

När man jobbar hemifrån kommer man mycket snabbt att märka hur mycket frihet det egentligen ger en att själv kunna styra över sin arbetstid. Detta gäller inte bara när man arbetar i hemmet, eftersom man också får möjlighet att resa, leva och arbeta på andra platser.

2 Ingen trafik till och från jobbat

Det är förmodligen mer eller mindre omöjligt att hitta en person som gillar tät trafik med tutande, arga och stressade bilister som alla kämpar för att komma fram snabbt. Eller för den sakens skull, ett fullpackat tåg med svettiga och trötta pendlare. Man slipper helt trafiken till och från arbetet när man jobbar hemifrån och det är helt klart en stor fördel!

3 Du kan ha precis vilka kläder du vill

I och med att du är i ditt eget hem och inte behöver anpassa dig efter en särskild klädkod, kan du gå runt i precis vad du vill när du jobbar hemifrån. Känner du att du jobbar bäst i din pyjamas är det ingen som kommer säga till dig att det är fel!

4 Mer tid med familj och vänner

En av de – för många – största fördelarna med att arbeta hemma är att kunna lägga mer tid på familj och vänner. När man jobbar hemifrån kan man själv styra över sin tid och man kan själv bestämma precis när och hur mycket tid man vill lägga på sina vänner och sin familj.

5 Möjlighet att skapa sin egen arbetssituation

När man jobbar hemifrån kan man helt själv bestämma varifrån i hemmet man vill jobba och hur ens arbetsplats ska se ut. Man får helt själv bestämma vilken slags saker det ska finnas på ens kontor, vilken stol man ska sitta i och vilken musik man ska lyssna på

6 Inga yttre distraktioner

När man jobbar hemifrån blir man sällan störd av andra och detta ökar verkligen ens produktivitet. Det finns ingen kollega som kommer förbi och småpratar och förstör din arbetsrytm.

7 Du sparar pengar

Som vi också var inne på tidigare, slipper man helt trafiken när man jobbar hemifrån och detta gör inte bara att man sparar tid utan också pengar.  När man jobbar hemifrån får man dessutom själv stå för sin mat och undviker då att köpa dyr skräpmat.

Nackdelar med att arbeta hemifrån

Precis som det finns fördelar med att tjäna pengar i hemmet finns det också nackdelar. Nedan kan du läsa mer om vilka nackdelar vi menar är kopplade till att arbeta i sitt hem.

1 Dina närmaste börjar förvänta sig mer av dig

En av de saker som många kommer uppleva när de jobbar hemifrån – särskilt de med familj eller vänner i hemmet – är att det blir ökade förväntningar på en. Plötsligt är man hemma mer och tillsammans med sin familj och vänner och det tolkar ens närmaste som att man plötsligt har mer tid för dem och eventuella hushållssysslor eller annat.

Det kan vara svårt för andra människor att förstå att man faktiskt arbetar när man är i sitt hem och därför är det viktigt att göra detta klart för de som eventuellt skulle kunna störa dig.

2 Mindre social kontakt

När man arbetar i sitt hem är man ganska isolerad och man får inte samma interaktion med andra människor som när man arbetar i butik eller på ett kontor. Det blir svårare att upprätthålla vänskaper med kollegor, man äter helt plötsligt lunch ensam och man tar inte längre en öl efter jobbet.

3 Svårt att skilja mellan arbete och fritid

Denna punkt är en av de punkter som är en riktigt negativ sida av att jobba hemma. När du jobbar hemifrån är det svårare att skilja på arbete och fritid. Innan du jobbade hemifrån var du inte på jobbet innan du kom dit och var ledig när du var färdig på jobbet. När man jobbar hemifrån är det dessvärre inte så och gränsen mellan när man är på jobbet och när man inte är det är plötsligt mycket suddigare.

Det kan vara svårt att vara ledig till 100 procent och du kan råka ut för att hela tiden ha ditt arbete i tankarna. Ett gott råd kan vara att göra ett schema som hjälper dig att separera fritid och arbete.

4 Du kan bli för bekväm med ditt arbete

Det kan hända att man blir för bekväm och avslappnad när man jobbar hemifrån. När man är hemma befinner man sig i väldigt avslappnade och bekväma omgivningar, ens säng är i närheten och det är lätt att bara lägga sig i tv-soffan och titta lite på tv. Som vi också har varit inne på tidigare är det väldigt viktigt att ha en arbetsplats, ett kontor eller ett rum som är avsett för att arbeta i.

tjäna pengar

Några sista ord om att jobba hemifrån - vad handlar det om egentligen?

Oavsett om du redan jobbar hemifrån, överväger att arbeta hemma eller ska börja jobba hemma, har denna ”Jobba hemifrån-guide” förhoppningsvis hjälpt dig på ett eller annat sätt.

jobba hemifrån

Vi hoppas att du har fått upp ögonen för några av de fördelar som finns med att arbeta hemifrån. Du kommer få:

 • Mer frihet
 • Mer flexibilitet
 • Möjligheten att arbeta var som helst, och när du vill
 • Mer tid med dina vänner och din familj
 • Mer tid att ta hand om dig själv, din fritid och det du brinner för

Men innan vi avslutar vill vi be dig göra en mycket liten övning. Funderar verkligen igenom varför du vill arbeta hemifrån. Måla upp en bild av ditt drömliv och vad du kan uppnå när du inte behöver gå till ett kontor varje dag.

Ser du glada barn framför dig, hur du är mer bekväm i dina pyjamas, eller kanske hur du får mer tid för din favorithobby? Tänk på alla fördelar du får när du arbetar hemifrån och hur dessa fördelar kan växa med tiden.

Ju mer du visualiserar framför dig vad du vill, desto mer sannolikt är det att du kommer att nå dit.

Har du själv några goda råd om att jobba hemifrån är du mer än välkommen att dela med dig av dem i kommentarsfältet här nedan.

Lycka till med att jobba hemifrån!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top