Så här tjänar du pengar på Betalda Undersökningar

betalade undersökningar

Svårighet

svårighet låg
Låg

Tid

tid medium
Medium

Inkomst

inkomst små
Små
”CashNinjas huvudsakliga mål är att hjälpa våra läsare förbättra ekonomin i sina liv. Våra partners är andra företag som delar samma vision. Vissa av länkarna i det här inlägget kan vara från våra partners. Det är så vi tjänar pengar.”

Fantastiska inkomstmöjligheter!

Betalda undersökningar

Att tjäna pengar på undersökningar online är faktiskt väldigt enkelt. För många kan det verka konstigt att du kan få pengar för att ge din åsikt i betalda undersökningar, men det finns en bra anledning.

Din kunskap och din åsikt är guldvärd för moderna företag, eftersom ökad kunskap om kunderna och potentiella kunder är till stor hjälp för företagen.

Att komma igång med att tjäna pengar på undersökningar är väldigt enkelt. På vissa undersökningssidor kan du komma igång med att tjäna pengar på undersökningar efter bara tio minuter.

tjäna pengar på undersökningar
1. Du registrerar dig på en eller flera av de rekommenderade undersökningssidorna
tjäna pengar på enkäter
2. Bekräfta din registrering via e-post (kolla din skräppost om du inte får något mejl)
tjäna pengar på undersökningar
3. Fyll i information som ålder, kön och adress i undersökningsportalen
betalda undersökningar
4. Ta emot betalda undersökningar via e-post!
betalda undersökningar
5. Tjäna pengar på undersökningar!

De bäst betalda undersökningsföretagen

De olika undersökningsföretagen skiljer sig åt markant. Om du inte vet mycket om ämnet, så är det lätt hänt att du går med på sidor som är värdelösa.

Nedan kan du se en lista över de bästa sidorna för betalda undersökningar. Vi har testat varenda ett av de nämnda företagen och har gett dem ett sammantaget betyg baserat på:

Se till att gå med hos alla undersökningsföretag, eftersom du då kan få så många undersökningar som möjligt där du kan säga din åsikt och därmed kan tjäna en ordentlig slant.

yougov logo

Tjäna 100 poäng välkomstbonus omedelbart!

Besök sida
toluna logo

Medianbetalt SEK 11-55 per frågeformulär!

Besök sida
asiktstorget logo

Tjäna upp till SEK 35 per frågeformulär!

Besök sida
isay logo

Tjäna 35 SEK per undersökning

Besök sida
mobrog logo

Mellan 2,4 och 14,5 SEK per undersökning

Besök sida
betalda undersökningar

De 5 bäst betalda undersökningsföretagen

1
Värdering:

Yougov har funnits i mer än tio år och är bland de största undersökningssidorna. Användarplattformen är väldigt trevlig och användarvänlig. Det är lätt att registrera sig och du kan börja säga din åsikt och tjäna pengar på en gång.

En betald undersökning ger i genomsnitt 100-500 poäng. En poäng är värd ca 0,15 kr, vilket gör att en undersökning är värd 12-75 kr.

Det finns en hel mängd betalda undersökningar du kan delta i och undersökningarna tar inte lång tid. Du kan inte bara tjäna pengar på att säga din åsikt, utan även genom att rekommendera en vän, vilket man gör genom att dela en hänvisningslänk. Poängen kan spenderas på sidan där du deltar i dragningar för fantastiska priser. Som vi har nämnt tidigare är analysföretaget Yougov ett av de största företagen inom betalda undersökningar. Yougov finns i fyra olika länder.

Jämfört med andra företag som erbjuder betalda undersökningar har Yougov höga belöningar för din åsikt.

Yougov-plattformen fungerar som så att användaren får ett mejl när det finns nya betalda undersökningar att fylla i för pengar. I genomsnitt tar undersökningar bara fem till tio minuter att fylla i och om du vill kan du svara anonymt, så att du inte kontaktas av reklamföretag senare.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill, Bank
 • Pris per undersökning: 5 – 45 kr.
 • Tid per undersökning: 5 – 10 min.
 • Hemsida: Yougov
2
Värdering:

Detta är en av de riktigt bra sidorna när det kommer till betalda undersökningar. Tolunas look/gränssnitt är väl utformat, ser bra ut och är lätt att navigera. Därför är det väldigt enkelt för dig som användare att hitta betalda undersökningar och att komma igång med att tjäna pengar på undersökningar.

En speciell funktion hos Toluna är att du har kontakt med andra användare på webbsidan. Det är sociala medier på samma gång, vilket gör det roligt att befinna sig på portalen. Du kan till och med göra dina egna undersökningar och diskutera dem med andra användare.

En annan funktion som särskiljer Toluna från resten är deras app för smartphones och surfplattor. Du har helt enkelt möjlighet att använda din smartphone eller surfplatta för att tjäna pengar på undersökningar och på så sätt har du alltid möjlighet att svara på frågor och säga din åsikt. När du har samlat ihop en viss mängd poäng som du får efter att ha fyllt i betalda undersökningar, får du en belöning som exempelvis presentkort, kontanter eller lotter från välkända företag.

 • Betalningsmetod: Paypal, presentkort
 • Pris per undersökning: 25 – 70 kr.
 • Tid per undersökning: 15 – 30 min.
 • Hemsida: Toluna
topp tre-ikonen
Värdering:

På ÅsiktsTorget kan du registrera dig och börja svara på betalda undersökningar inom fem minuter. Precis som med de flesta andra undersökningsportalerna får du de flesta undersökningarna via mejl.

Det tar vanligtvis mellan två och fem minuter att fylla i varje undersökning och säga din åsikt, och förtjänsten är ungefär 70 cent för varje genomförd undersökning. Själva gränssnittet på webbsidan är väldigt okomplicerat och de betalda undersökningar du får är inte särskilt sofistikerade.

Sammantaget är ÅsiktsTorget en av de bra sidorna på marknaden med roliga betalda undersökningar, hög användarvänlighet och bra möjligheter för att tjäna pengar på undersökningar. En fantastisk funktion är att du får en lott för varje undersökning du genomför påÅsiktsTorget. Denna lott gör att du är med i en dragning om 5 000 dollar var tredje månad. 

ÅsiktsTorget har snabbt blivit en av de stora aktörerna på den europeiska marknaden och det av en bra anledning. Ända sedan företagets början i Europa har de fokuserat på användarvänlighet och riktigt bra belöningar. ÅsiktsTorget är definitivt ett av de riktigt bra ställena för att tjäna pengar på undersökningar!

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill, Bank
 • Pris per undersökning:  10 – 25 kr.
 • Tid per undersökning: 10 – 15 min.
 • Hemsida: ÅsiktsTorget
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar
senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
4

Värdering:

I-Say är en extremt stabil och välutrustad portal som är otroligt användarvänlig och har bra support. Gränssnittet är väldigt enkelt och det tar dig mindre än två minuter att börja ge din åsikt och tjäna pengar på undersökningar.

Du får undersökningarna via e-post och de skickas ut ungefär tio gånger i månaden. Som många av de andra stora undersökningsportalerna erbjuder I-Say pengar för betalda undersökningar, men även presentkort etc.

Vi uppskattar att I-Say har den högsta möjliga inkomstpotentialen av alla de testade sidorna, eftersom du kan få så mycket som fyra dollar för att säga din åsikt i en undersökning. Alltså är möjligheterna för att tjäna pengar på undersökningar riktigt bra och de betalar ut ersättningen utan att krångla. Om du inte är intresserad av att få pengarna du tjänar på betalda undersökningar, kan du donera pengarna till välgörenhet.

I-Say är en av de mest populära portalerna för att tjäna pengar på betalda undersökningar.Företaget är baserat i USA och det är också där de har de flesta av sina kunder. Som vi har nämnt tidigare ger denna sida de bästa möjligheterna för att tjäna pengar på undersökningar.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill
 • Pris per undersökning: 1 – 20 kr.
 • Tid per undersökning: 15 min.
 • Hemsida: I-Say
5

Värdering:

Mobrog.com är ett erbjudande från forskningsföretaget Splendid Research GmbH från Hamburg (Tyskland). Kombinationen av klassiska marknadsundersökningstjänster och en egen undersökningspanel online i över 70 länder med över 2,5 miljoner registrerade användare gör att företaget sticker ut. På MOBROG kan användare delta i enkäter online på olika ämnen och tjäna enkelt med sin synvinkel.

MOBROG är känd för sin låga uttagsgräns (5,00 EUR) och snabbt uttag av det genererade saldot via PayPal eller Skrill. Virtuella poäng eller valutor erbjuds inte. Detta garanterar lojalitet och tillfredsställelse för mobrog.com-användare. Detta bekräftas av ett genomsnittligt betyg på 9 av 10 för över 17 000 recensioner (trustpilot.com).

Slutligen är Splendid Research medlem i ESOMAR. Därför följer företaget International Code of Marketing and Social Research ICC / ESOMAR och följer riktlinjerna från MRS, CASRO, MRA och ARF när det gäller internationell marknadsundersökning.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill
 • Pris per undersökning: 1 – 20 kr.
 • Tid per undersökning: 15 min.
 • Hemsida: Mobrog

Andra betalda undersökningsföretag

delare

Hur mycket kan man tjäna på betalda undersökningar?

tjäna pengar på betalda undersökningar

Det är viktigt att betona att du inte kommer tjäna en förmögenhet genom att fylla i undersökningar och säga din åsikt. Det är möjligt att skapa en hygglig extrainkomst när du fyller i undersökningar, eftersom allt som krävs är att du säger din åsikt.

Vår expert på området, Anton, har tjänat rekordhöga 116 dollar på en månad, men de flesta månaderna tjänar han ungefär 90 dollar på det.

Att tjäna pengar på undersökningar kan skapa en bra inkomst och om du tillbringar bara några minuter på att tjäna tre dollar om dagen, kan du tjäna upp till 90 dollar i månaden!

Bra att veta när du ska tjäna pengar på enkäter

Innan du börjar tjäna pengar på undersökningar online så finns det några saker som är bra att känna till.

Bra råd för betalda undersökningar:

1

Skapa en mejladress helt avsedd för betalda undersökningar

Genom att skapa en mejladress helt dedikerad till för betalda undersökningar, får du en bra överblick över undersökningarna. Samtidigt undviker du att din privata e-post svämmar över.

Du kan skapa ett Gmail-konto eller ett Live Mail-konto helt gratis och de är båda bra alternativ.

2

Kolla både mejlen och undersökningsplattformen

Vissa undersökningsföretag sänder inte enbart undersökningar via e-post. På många av företagens webbsidor kan du hitta extra betalda undersökningar som kan ge lite extra pengar för att säga din åsikt.

Vi rekommenderar att du tittar efter betalda undersökningar minst en gång i veckan.

3

Gå med i så många av de rekommenderade portalerna som möjligt

Ju fler rekommenderade undersökningsportaler du går med i, desto fler betalda undersökningar får du. Därmed kan du tjäna mer pengar på att säga din åsikt.

Därför rekommenderar vi att du går med på alla de rekommenderade undersökningssidorna, eftersom du då kan tjäna mest pengar på att säga din åsikt.

För sidor vi inte rekommenderar, se upp för följande:

1

Undvik att ha för mycket pengar på ditt konto hos undersökningsföretaget

De olika portalerna har ofta ett minimumbelopp för att betala ut pengarna du har tjänat på undersökningarna. Se till att ta ut pengar så snart du har nått minimumbeloppet! Det vore tråkigt att tjäna pengar på undersökningar bara för att förlora dem längre fram.

2

Håll dig borta från erbjudanden som låter för bra för att vara sanna

Där det finns pengar finns det nästan alltid bedragare. Det finns massor av helt legitima undersökningsföretag, men det finns också många bedragare.

Om du får höra att du kan tjäna mer än 30 dollar för en undersökning, eller att du till exempel kan vinna en bil är sannolikheten för att det är en bluff stor. Om du vill tjäna pengar på undersökningar online rekommenderar vi dig att du håller dig till undersökningsföretagen 

3

Håll koll på avslutade undersökningar

För att se till att du faktiskt får kompensation för alla betalda undersökningar där du ger din åsikt rekommenderar vi att du för anteckningar över genomförda undersökningar. När du tjänar pengar på undersökningar kan det vara svårt att ha en överblick över alla undersökningar du har genomfört.

Ta en skärmdump av den genomförda betalda undersökningen, skriv ner namnet på undersökningen och anteckna hur mycket du ska tjäna på den.

4

Klaga om du känner dig lurad

Tyvärr har en del undersökningssidor en tendens att fuska lite grann med siffrorna. När du tjänar pengar på undersökningar kommer du ibland stöta på företag som försöker låta bli att betala dig. Om du känner dig lurad – släpp det inte bara. Börja med att kontakta undersökningsföretaget. 

Om du inte får ett svar som du är nöjd med kan du vända dig till sociala medier som Facebook och Twitter och berätta om din upplevelse. Det har ofta visat sig vara lösningen på problem som otillräcklig betalning, eller ingen alls.

5

Betala aldrig för att delta i undersökningar

Du kan bli tillfrågad om att betala pengar för att registrera dig för betalda undersökningar och håll dig borta från detta! Alla legitima undersökningsföretag skickar ut undersökningar helt gratis. Det vore också väldigt konstigt om du var tvungen att betala för att säga din åsikt och tjäna pengar på undersökningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Sluta kämpa med din ekonomi. Hitta ett sätt att tjäna pengar idag.
Gör som tusentals andra och förändra ditt liv genom att tjäna pengar på nätet…

Fler än 15 olika metoder, alla bevisade, alla lönsamma.
senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi €2.141 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?