Tjäna pengar på betalda undersökningar

Betalda undersökningar

Svårighet:

Tjäna pengar online

Tidsengagemang:

Tjäna pengar online

Intäktspotential:

Tjäna pengar online

Snittbetalt per timme

kr.

CashNinja-betyg:

Fantastiska inkomstmöjligheter!

Betalda undersökningar

Att tjäna pengar på undersökningar online är faktiskt väldigt enkelt. För många kan det verka konstigt att du kan få pengar för att ge din åsikt i betalda undersökningar, men det finns en bra anledning.

Din kunskap och din åsikt är guldvärd för moderna företag, eftersom ökad kunskap om kunderna och potentiella kunder är till stor hjälp för företagen.

Att komma igång med att tjäna pengar på undersökningar är väldigt enkelt. På vissa undersökningssidor kan du komma igång med att tjäna pengar på undersökningar efter bara tio minuter.

 1. Du registrerar dig på en eller flera av de rekommenderade undersökningssidorna
 2. Bekräfta din registrering via e-post (kolla din skräppost om du inte får något mejl)
 3. Fyll i information som ålder, kön och adress i undersökningsportalen
 4. Ta emot betalda undersökningar via e-post!
 5. Tjäna pengar på undersökningar!

De bäst betalda undersökningsföretagen

De olika undersökningsföretagen skiljer sig åt markant. Om du inte vet mycket om ämnet, så är det lätt hänt att du går med på sidor som är värdelösa.

Nedan kan du se en lista över de bästa sidorna för betalda undersökningar. Vi har testat varenda ett av de nämnda företagen och har gett dem ett sammantaget betyg baserat på:

 • Användarvänlighet
 • Hur ofta undersökningar skickas ut
 • Hur mycket pengar du kan tjäna på undersökningar från företaget

Se till att gå med hos alla undersökningsföretag, eftersom du då kan få så många undersökningar som möjligt där du kan säga din åsikt och därmed kan tjäna en ordentlig slant.

Webbplatser

Gradering

Beskrivning

Besök

Betalda undersökningar

Medianbetalt SEK 11-55 per frågeformulär!

Besök sida
Betalda undersökningar

Tjäna upp till SEK 35 per frågeformulär!

Besök sida
Betalda undersökningar

Tjäna SEK 0,35 varje gång du tittar på en videoannons.

Besök sida
Betalda undersökningar

Betalar runt SEK 7 per frågeformulär

Besök sida
betalda undersökningar

De 4 bäst betalda undersökningsföretagen

tjäna pengar på betalda undersökningar

Värdering:

På ÅsiktsTorget kan du registrera dig och börja svara på betalda undersökningar inom fem minuter. Precis som med de flesta andra undersökningsportalerna får du de flesta undersökningarna via mejl.

Det tar vanligtvis mellan två och fem minuter att fylla i varje undersökning och säga din åsikt, och förtjänsten är ungefär 70 cent för varje genomförd undersökning. Själva gränssnittet på webbsidan är väldigt okomplicerat och de betalda undersökningar du får är inte särskilt sofistikerade.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill, Bank
 • Pris per undersökning:  10 – 25 kr.
 • Tid per undersökning: 10 – 15 min.
 • Hemsida: ÅsiktsTorget

Sammantaget är ÅsiktsTorget en av de bra sidorna på marknaden med roliga betalda undersökningar, hög användarvänlighet och bra möjligheter för att tjäna pengar på undersökningar. En fantastisk funktion är att du får en lott för varje undersökning du genomför påÅsiktsTorget. Denna lott gör att du är med i en dragning om 5 000 dollar var tredje månad. ÅsiktsTorget har snabbt blivit en av de stora aktörerna på den europeiska marknaden och det av en bra anledning. Ända sedan företagets början i Europa har de fokuserat på användarvänlighet och riktigt bra belöningar. ÅsiktsTorget är definitivt ett av de riktigt bra ställena för att tjäna pengar på undersökningar!

betalda undersökningar på nätet

Värdering:

Yougov har funnits i mer än tio år och är bland de största undersökningssidorna. Användarplattformen är väldigt trevlig och användarvänlig. Det är lätt att registrera sig och du kan börja säga din åsikt och tjäna pengar på en gång.

En betald undersökning ger i genomsnitt 100-500 poäng. En poäng är värd ca 0,15 kr, vilket gör att en undersökning är värd 12-75 kr.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill, Bank
 • Pris per undersökning: 5 – 45 kr.
 • Tid per undersökning: 5 – 10 min.
 • Hemsida: Yougov

Det finns en hel mängd betalda undersökningar du kan delta i och undersökningarna tar inte lång tid. Du kan inte bara tjäna pengar på att säga din åsikt, utan även genom att rekommendera en vän, vilket man gör genom att dela en hänvisningslänk. Poängen kan spenderas på sidan där du deltar i dragningar för fantastiska priser. Som vi har nämnt tidigare är analysföretaget Yougov ett av de största företagen inom betalda undersökningar. Yougov finns i fyra olika länder.

Jämfört med andra företag som erbjuder betalda undersökningar har Yougov höga belöningar för din åsikt.

Yougov-plattformen fungerar som så att användaren får ett mejl när det finns nya betalda undersökningar att fylla i för pengar. I genomsnitt tar undersökningar bara fem till tio minuter att fylla i och om du vill kan du svara anonymt, så att du inte kontaktas av reklamföretag senare.

betalda undersökningar på nätet

Värdering:

Detta är en av de riktigt bra sidorna när det kommer till betalda undersökningar. Tolunas look/gränssnitt är väl utformat, ser bra ut och är lätt att navigera. Därför är det väldigt enkelt för dig som användare att hitta betalda undersökningar och att komma igång med att tjäna pengar på undersökningar.

En speciell funktion hos Toluna är att du har kontakt med andra användare på webbsidan. Det är sociala medier på samma gång, vilket gör det roligt att befinna sig på portalen. Du kan till och med göra dina egna undersökningar och diskutera dem med andra användare.

 • Betalningsmetod: Paypal, presentkort
 • Pris per undersökning: 25 – 70 kr.
 • Tid per undersökning: 15 – 30 min.
 • Hemsida: Toluna

En annan funktion som särskiljer Toluna från resten är deras app för smartphones och surfplattor. Du har helt enkelt möjlighet att använda din smartphone eller surfplatta för att tjäna pengar på undersökningar och på så sätt har du alltid möjlighet att svara på frågor och säga din åsikt. När du har samlat ihop en viss mängd poäng som du får efter att ha fyllt i betalda undersökningar, får du en belöning som exempelvis presentkort, kontanter eller lotter från välkända företag.

betalda undersökningar

Värdering:

I-Say är en extremt stabil och välutrustad portal som är otroligt användarvänlig och har bra support. Gränssnittet är väldigt enkelt och det tar dig mindre än två minuter att börja ge din åsikt och tjäna pengar på undersökningar.

Du får undersökningarna via e-post och de skickas ut ungefär tio gånger i månaden. Som många av de andra stora undersökningsportalerna erbjuder I-Say pengar för betalda undersökningar, men även presentkort etc.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill
 • Pris per undersökning: 1 – 20 kr.
 • Tid per undersökning: 15 min.
 • Hemsida: I-Say

Vi uppskattar att I-Say har den högsta möjliga inkomstpotentialen av alla de testade sidorna, eftersom du kan få så mycket som fyra dollar för att säga din åsikt i en undersökning. Alltså är möjligheterna för att tjäna pengar på undersökningar riktigt bra och de betalar ut ersättningen utan att krångla. Om du inte är intresserad av att få pengarna du tjänar på betalda undersökningar, kan du donera pengarna till välgörenhet.

I-Say är en av de mest populära portalerna för att tjäna pengar på betalda undersökningar.Företaget är baserat i USA och det är också där de har de flesta av sina kunder. Som vi har nämnt tidigare ger denna sida de bästa möjligheterna för att tjäna pengar på undersökningar.

hur tjänar man pengar

Hur mycket kan man tjäna på betalda undersökningar?

tjäna pengar på betalda undersökningar

Det är viktigt att betona att du inte kommer tjäna en förmögenhet genom att fylla i undersökningar och säga din åsikt. Det är möjligt att skapa en hygglig extrainkomst när du fyller i undersökningar, eftersom allt som krävs är att du säger din åsikt.

Vår expert på området, Anton, har tjänat rekordhöga 116 dollar på en månad, men de flesta månaderna tjänar han ungefär 90 dollar på det.

Att tjäna pengar på undersökningar kan skapa en bra inkomst och om du tillbringar bara några minuter på att tjäna tre dollar om dagen, kan du tjäna upp till 90 dollar i månaden!

Bra att veta när du ska tjäna pengar på undersökningar

Innan du börjar tjäna pengar på undersökningar online så finns det några saker som är bra att känna till.

Bra råd för betalda undersökningar:

Genom att skapa en mejladress helt dedikerad till för betalda undersökningar, får du en bra överblick över undersökningarna. Samtidigt undviker du att din privata e-post svämmar över.

Du kan skapa ett Gmail-konto eller ett Live Mail-konto helt gratis och de är båda bra alternativ.

Vissa undersökningsföretag sänder inte enbart undersökningar via e-post. På många av företagens webbsidor kan du hitta extra betalda undersökningar som kan ge lite extra pengar för att säga din åsikt.

Vi rekommenderar att du tittar efter betalda undersökningar minst en gång i veckan.

Ju fler rekommenderade undersökningsportaler du går med i, desto fler betalda undersökningar får du. Därmed kan du tjäna mer pengar på att säga din åsikt.

Därför rekommenderar vi att du går med på alla de rekommenderade undersökningssidorna, eftersom du då kan tjäna mest pengar på att säga din åsikt.

För sidor vi inte rekommenderar, se upp för följande:

De olika portalerna har ofta ett minimumbelopp för att betala ut pengarna du har tjänat på undersökningarna. Se till att ta ut pengar så snart du har nått minimumbeloppet! Det vore tråkigt att tjäna pengar på undersökningar bara för att förlora dem längre fram.

Där det finns pengar finns det nästan alltid bedragare. Det finns massor av helt legitima undersökningsföretag, men det finns också många bedragare.

Om du får höra att du kan tjäna mer än 30 dollar för en undersökning, eller att du till exempel kan vinna en bil är sannolikheten för att det är en bluff stor. Om du vill tjäna pengar på undersökningar online rekommenderar vi dig att du håller dig till undersökningsföretagen 

För att se till att du faktiskt får kompensation för alla betalda undersökningar där du ger din åsikt rekommenderar vi att du för anteckningar över genomförda undersökningar. När du tjänar pengar på undersökningar kan det vara svårt att ha en överblick över alla undersökningar du har genomfört.

Ta en skärmdump av den genomförda betalda undersökningen, skriv ner namnet på undersökningen och anteckna hur mycket du ska tjäna på den.

Tyvärr har en del undersökningssidor en tendens att fuska lite grann med siffrorna. När du tjänar pengar på undersökningar kommer du ibland stöta på företag som försöker låta bli att betala dig. Om du känner dig lurad – släpp det inte bara. Börja med att kontakta undersökningsföretaget. Om du inte får ett svar som du är nöjd med kan du vända dig till sociala medier som Facebook och Twitter och berätta om din upplevelse. Det har ofta visat sig vara lösningen på problem som otillräcklig betalning, eller ingen alls.

Du kan bli tillfrågad om att betala pengar för att registrera dig för betalda undersökningar och håll dig borta från detta! Alla legitima undersökningsföretag skickar ut undersökningar helt gratis. Det vore också väldigt konstigt om du var tvungen att betala för att säga din åsikt och tjäna pengar på undersökningar.