Så här tjänar du pengar på Betalda Undersökningar

betalade undersökningar

Svårighet

svårighet låg
Låg

Tid

tid medium
Medium

Inkomst

inkomst små
Små
”CashNinjas huvudsakliga mål är att hjälpa våra läsare förbättra ekonomin i sina liv. Våra partners är andra företag som delar samma vision. Vissa av länkarna i det här inlägget kan vara från våra partners. Det är så vi tjänar pengar.”

Fantastiska inkomstmöjligheter!

Betalda undersökningar

Att tjäna pengar på undersökningar online är faktiskt väldigt enkelt. För många kan det kanske verka konstigt att få pengar för att ge sin åsikt i betalda undersökningar, men det finns en bra anledning till att företag företag erbjuder detta.

Din kunskap och din åsikt är guld värd för många moderna företag då de får en ökad kunskap om befintliga och potentiella kunder, vilket kan vara till stor hjälp för företagen.

Att komma igång med att tjäna pengar på undersökningar är väldigt enkelt. På vissa undersökningssidor kan du komma igång med att tjäna extrapengar på undersökningar efter bara tio minuter.

tjäna pengar på undersökningar
1. Du registrerar dig på en eller flera av de rekommenderade undersökningssidorna
tjäna pengar på enkäter
2. Bekräfta din registrering via e-post (kolla din skräppost om du inte får något mejl)
tjäna pengar på undersökningar
3. Fyll i information som ålder, kön och adress i undersökningsportalen
betalda undersökningar
4. Ta emot betalda undersökningar via e-post!
betalda undersökningar

5. Börja tjäna pengar på undersökningar!

De bäst betalda undersökningsföretagen

Det finns många undersökningsföretag och om du inte är insatt finns det en risk att du börjar jobba åt något företag som inte betalar särskilt bra. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt.

Nedan kan du se en lista över de bästa sidorna för betalda undersökningar. Vi har testat varenda en av de nämnda företagen och har gett dem ett sammantaget betyg baserat på:

Se till att gå med hos alla undersökningsföretag nedan, eftersom du då kan få så många undersökningar som möjligt där du kan säga din åsikt och därmed maximera din chans att tjäna extrapengar.

yougov logo

Tjäna 100 poäng välkomstbonus omedelbart!

Besök sida
toluna logo

Medianbetalt SEK 11-55 per frågeformulär!

Besök sida
asiktstorget logo

Tjäna upp till SEK 35 per frågeformulär!

Besök sida
isay logo

Tjäna 35 SEK per undersökning

Besök sida
mobrog logo

Mellan 2,4 och 14,5 SEK per undersökning

Besök sida
betalda undersökningar

De 5 bäst betalda undersökningsföretagen

1
Värdering:

Yougov har funnits i mer än tio år och är bland de största undersökningssidorna. Användarplattformen är både väldigt trevlig och användarvänlig. Det är lätt att registrera sig och du kan på en gång börja tjäna pengar på din åsikt.

En betald undersökning ger i genomsnitt 100-500 poäng. En poäng är värd ca 0,15 kr, vilket gör att du tjänar 12-75 kr per undersökning

Det finns en stor mängd betalda undersökningar du kan delta i och undersökningarna tar inte heller lång tid. Du kan inte bara tjäna pengar på att säga din åsikt, utan även genom att rekommendera en vän, vilket man gör genom att dela en hänvisningslänk. Poängen du samlar kan spenderas på sidan där du deltar i olika dragningar för fantastiska priser. Som vi tidigare har nämnt är analysföretaget Yougov ett av de största företagen inom betalda undersökningar. Yougov finns i fyra olika länder.

Jämfört med andra företag som erbjuder betalda undersökningar har Yougov höga belöningar för din åsikt.

Yougov-plattformen fungerar som så att användaren får ett mejl när det finns en ny betald undersökning att fylla i för pengar. I genomsnitt tar undersökningarna bara fem till tio minuter att fylla i och om du vill kan du svara anonymt, så att du inte kontaktas av reklamföretag senare.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill, Bank
 • Pris per undersökning: 5 – 45 kr.
 • Tid per undersökning: 5 – 10 min.
 • Hemsida: Yougov
2
Värdering:

Detta är en av de riktigt bra sidorna när det kommer till betalda undersökningar. Tolunas look/gränssnitt är väl utformat, ser bra ut och är lätt att navigera. Därför är det väldigt enkelt för dig som användare att hitta betalda undersökningar och att komma igång med att tjäna pengar på att fylla i enkäter.

En speciell funktion hos Toluna är att du också har kontakt med andra användare på webbsidan. Kombinationen av en social media och att fylla i betalda enkäter gör att det är väldigt roligt att befinna sig på portalen. Du kan till och med göra dina egna undersökningar och diskutera dem med andra användare.

En annan funktion som särskiljer Toluna från resten är deras app för smartphones och surfplattor. Du har helt enkelt möjlighet att använda din smartphone eller surfplatta för att tjäna pengar på betalda undersökningar och på så sätt har du alltid möjlighet att svara på frågor och säga din åsikt. När du har samlat ihop en viss mängd poäng som du får efter att ha fyllt i undersökningar, får du en belöning som exempelvis presentkort, kontanter eller lotter från välkända företag.

 • Betalningsmetod: Paypal, presentkort
 • Pris per undersökning: 25 – 70 kr.
 • Tid per undersökning: 15 – 30 min.
 • Hemsida: Toluna
topp tre-ikonen
Värdering:

ÅsiktsTorget tar det enbart fem minuter för dig att registrera dig och börja tjäna pengar genom att svara på betalda undersökningar. Du får majoriteten av undersökningarna via mejl precis som i de flesta andra undersöknigsportalerna.

Vanligtvis tar det mellan två och fem minuter att fylla i en undersökning och du tjänar ungefär 7 kronor för varje undersökning du genomför. Webbsidans gränssnitt är väldigt okomplicerad och de betalda undersökningarna du får är enkla att genomföra.

Sammanfattat är ÅsiktsTorget en av de bättre sidorna på marknaden som både har roliga betalda undersökningar att fylla i och en hög användarvänlighet, vilket ger dig bra möjligheter att tjäna penga på undersökningar hos dem. 

En väldigt bra funktion som de erbjuder är att du, förutom att få betalt för att fylla i på enkäter, även får en lott för varje undersökning du genomför hos ÅsiktsTorget. Var tredje månad är dessa lotter med i en dragning som ger dig chansen att vinna hela 50 000 kronor!

ÅsiktsTorget har snabbt blivit en av de stora aktörerna på den europeiska marknaden för betalda undersökningar, och det av en bra anledning. Ända sedan företagets början i Europa har de fokuserat på användarvänlighet och riktigt bra belöningar. En kombination som gör att ÅsiktsTorget definitivt är en av de riktigt bra ställena för att tjäna pengar på enkäter!

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill, Bank
 • Pris per undersökning:  10 – 25 kr.
 • Tid per undersökning: 10 – 15 min.
 • Hemsida: ÅsiktsTorget
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar
senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
4

Värdering:

I-Say är en extremt stabil och välutrustad portal som är otroligt användarvänlig och har bra support. Gränssnittet är väldigt enkelt och det tar dig mindre än två minuter att börja ge din åsikt och få betalt för att fylla i undersökningar.

Du får undersökningarna via e-post och de skickas ut ungefär tio gånger i månaden. Som många av de andra stora undersökningsportalerna erbjuder I-Say pengar för betalda undersökningar, men även presentkort etc.

Vi uppskattar att I-Say har den högsta möjliga inkomstpotentialen av alla de testade sidorna, eftersom du kan få så mycket som fyra dollar för att säga din åsikt i en undersökning. 

Alltså är möjligheterna för att tjäna pengar på undersökningar riktigt bra och de betalar ut ersättningen utan att krångla. Om du inte är intresserad av att få pengarna du tjänar på betalda undersökningar, kan du donera pengarna till välgörenhet.

I-Say är en av de mest populära portalerna för att tjäna pengar på betalda undersökningar. Företaget är baserat i USA och det är också där de har de flesta av sina kunder. Som vi har nämnt tidigare ger denna sida de bästa möjligheterna för att få en extrainkomst genom betalda enkäter online.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill
 • Pris per undersökning: 1 – 20 kr.
 • Tid per undersökning: 15 min.
 • Hemsida: I-Say
5

Värdering:

Mobrog.com är ett erbjudande från det tyska forskningsföretaget Splendid Research GmbH i Hamburg. De kombinerar klassiska marknadsundersökningstjänster och en egen undersökningspanel online, finns i över 70 länder, och med över 2,5 miljoner registrerade användare sticker företaget ut i mängden. På MOBROG kan användare delta i enkäter online på olika ämnen och tjäna enkelt med sin synvinkel.

MOBROG är känd för sin låga uttagsgräns på 50 kronor och uttag av det genererade saldot sker snabbt via PayPal eller Skrill. De erbjuder inte virtuella poäng eller valutor. Detta garanterar lojalitet och tillfredsställelse för mobrog.com-medlemmar, vilket bekräftas av ett genomsnittligt betyg på 9 av 10 för över 17 000 recensioner (trustpilot.com).

Slutligen är Splendid Research medlem i ESOMAR. Därmed följer företaget International Code of Marketing and Social Research ICC / ESOMAR och de riktlinjer som finns hos MRS, CASRO, MRA och ARF när det gäller internationell marknadsundersökning.

 • Betalningsmetod: Paypal, Skrill
 • Pris per undersökning: 1 – 20 kr.
 • Tid per undersökning: 15 min.
 • Hemsida: Mobrog

Andra betalda undersökningsföretag

1. Åsikt Recension

För att registrera dig som medlem hos Åsikt (Valued Opinions) fyller du enkelt i dina uppgifter och får sedan ett bekräftelsemejl. Ett tips är att du fyller i alla uppgifter i din profil för att få så många inbjudningar för betalda enkäter som möjligt. 

Åsikt kommer skicka ut mindre undersökningar till dig för att se om dina svar matchar de kraven de betalda undersökningarna har för att du ska kunna delta. Du får dock inte betalt för att besvara dessa små undersökningar.

Undersökningarna tar mindre än 20 minuter och i genomsnitt tjänar du mellan 9 och 44 kronor per undersökning. Men ibland blir du inbjuden till att fylla i enkäter som betalar så mycket som 435 kronor!

Efter att du fyllt i enkäter kommer det ta upp till 28 dagar innan pengarna syns på ditt konto, vilket kan spåras genom att du loggar in på ditt konto. Det lägsta beloppet du behöver tjäna för en utbetalning är 175 kronor. Dock så kan du inte ta ut kontanter utan du kan antingen lösa ut dina pengar mot presentkort hos Amazon eller mot de varor Åsikt har på sin sida.

2. MySurvey

MySurvey var den första webbplatsen för betalda undersökningar online och har en stor tillförlitlighet. I likhet med andra undersökningspanelerna fungerar MYSurvey likadant och är lätt att förstå. Du fyller i din profil med information om demografi och bostadsort, och kommer därefter ta emot inbjudningar till undersökningar via din e-post. 

Utbetalningarna baseras på de poäng du tjänar genom att fylla i enkäterna där poängsystemet är transparent och lätt att förstå utan några dolda villkor. När du tjänat in poäng kan du enkelt lösa in dem mot kontanter så du behöver inte vänta länge eller köpa någon av deras varor för dina poäng.

Överföringen sker omedelbart via PayPal och du får 87 kronor för varje 1000 poäng du tjänar.

3. Univox Community

Univox Community är en stor undersökningsportal i Sverige då den är enkel att använda som dessutom har en app som gör det möjligt att göra undersökningar när som helst och alltid se när det finns nya undersökningar tillgängliga.

Sidan har nivåer för medlemmar, ju mer aktiv du är desto mer fördelar får du och du har även möjlighet att tjäna extra genom att bli en top medlem.

När du först går med i Univox har du en minsta utttagsgräns på 250 kronor men när ditt medlemsskapsnivå höjs kan du ta ut de pengar du tjänat redan vid 100 kronor. Du får även en bonus på 20 kronor när du blir medlem och konfirmerar ditt konto.

4. LifePoints Panel Sweden

LifePoints har en specifik panel för varje land de är tillgängliga i, inklusive Sverige. Det är en väldigt bra panel för betalda enkäter online och det är inte särskilt komplicerat att tjäna extrapengar via dem.

De har en lite högre uttagningsgräns på 150 kronor men det är bar aom du vill göra ditt uttag via Paypal. Å andra sidan betalar de relativt bra för undersökningarna så det är lätt att komma upp i gränsen. Om du inte vill vänta tills du har kommit upp i den gränsen kan du istället välja att ta betalt i presentkort.

5. PrizeRebel

PrizeRebel är en av de mest populära GPT (get-paid to) sidorna i dag, och det av en bra anledning. De blev kända framförallt på grund av antalet möjligheter till att tjäna pengar och andra erbjudanden. Och det viktigaste, de har många alternativ även i Sverige.

Eftersom de har många möjligheter tillgängliga kan du också räkna med att du tjänar mer. En bra egenskap hos dem är att de har en enorm katalog för olika pressentkort som du ta ut som belöning.

De har en låg lägre gräns för uttag vilket också gör dem till ett bra alternativ om du vill tjäna pengar snabbt. Dessa funktioner gör att de är en ideal sida om du vill tjäna extrapengar online, framförallt om du bor i Sverige.

6. ySense

En annan bra GPT-sida är ySense (som tidigare hette ClixSense). När de ändrade sitt namn, ändrade de även betalningsmetoder. Du har nu möjligheten att göra ett uttag enkelt via PayPal när du har nått 100 kronor.

Om du istället vill tjäna snabba pengar kan du välja att göra ett uttag via presentkort, vilket enbart kräver ett minimibelopp på 50 kronor.

Vad som gör ySense ett bra alternativ är att de erbjuder många möjligheter till att tjäna extrapengar. Det är en av de fördelar som finns i att

delare

Hur mycket kan man tjäna på betalda undersökningar?

tjäna pengar på betalda undersökningar

Det är viktigt att betona att du inte kommer tjäna en förmögenhet genom att fylla i undersökningar och säga din åsikt. Det är möjligt att skapa en hygglig extrainkomst när du fyller i undersökningar, eftersom allt som krävs är att du säger din åsikt.

Vår expert på området, Anton, har tjänat rekordhöga 116 dollar på en månad, men de flesta månaderna tjänar han ungefär 90 dollar på det.

Att tjäna pengar på undersökningar kan skapa en bra inkomst och om du tillbringar bara några minuter på att tjäna tre dollar om dagen, kan du tjäna upp till 90 dollar i månaden!

Bra att veta när du ska tjäna pengar på enkäter

Innan du börjar tjäna pengar på undersökningar online så finns det några saker som är bra att känna till.

Bra råd för betalda undersökningar:

1

Skapa en mejladress helt avsedd för betalda undersökningar

Genom att skapa en mejladress helt dedikerad till för betalda undersökningar, får du en bra överblick över undersökningarna. Samtidigt undviker du att din privata e-post svämmar över.

Du kan skapa ett Gmail-konto eller ett Live Mail-konto helt gratis och de är båda bra alternativ.

2

Kolla både mejlen och undersökningsplattformen

Vissa undersökningsföretag sänder inte enbart undersökningar via e-post. På många av företagens webbsidor kan du hitta extra betalda undersökningar som kan ge lite extra pengar för att säga din åsikt.

Vi rekommenderar att du tittar efter betalda undersökningar minst en gång i veckan.

3

Gå med i så många av de rekommenderade portalerna som möjligt

Ju fler rekommenderade undersökningsportaler du går med i, desto fler betalda undersökningar får du. Därmed kan du tjäna mer pengar på att säga din åsikt.

Därför rekommenderar vi att du går med på alla de rekommenderade undersökningssidorna, eftersom du då kan tjäna mest pengar på att säga din åsikt.

För sidor vi inte rekommenderar, se upp för följande:

1

Undvik att ha för mycket pengar på ditt konto hos undersökningsföretaget

De olika portalerna har ofta ett minimumbelopp för att betala ut pengarna du har tjänat på undersökningarna. Se till att ta ut pengar så snart du har nått minimumbeloppet! Det vore tråkigt att tjäna ihop pengar på undersökningar bara för att sedan förlora dem längre fram.

2

Håll dig borta från erbjudanden som låter för bra för att vara sanna

Där det finns pengar finns det nästan alltid bedragare. Det finns massor av helt legitima undersökningsföretag, men det finns också många bedragare.

Om du får höra att du kan tjäna mer än 30 dollar för en undersökning, eller att du till exempel kan vinna en bil är sannolikheten för att det är en bluff stor. Om du vill tjäna pengar på undersökningar online rekommenderar vi dig att du håller dig till undersökningsföretagen 

3

Håll koll på avslutade undersökningar

För att se till att du faktiskt får kompensation för alla betalda undersökningar där du ger din åsikt rekommenderar vi att du för anteckningar över genomförda undersökningar. När du tjänar pengar på undersökningar kan det vara svårt att ha en överblick över alla undersökningar du har genomfört.

Ta en skärmdump av den genomförda betalda undersökningen, skriv ner namnet på undersökningen och anteckna hur mycket du ska tjäna på den.

4

Klaga om du känner dig lurad

Tyvärr har en del undersökningssidor en tendens att fuska lite grann med siffrorna. När du tjänar pengar på undersökningar kommer du ibland stöta på företag som försöker låta bli att betala dig. Om du känner dig lurad – släpp det inte bara. Börja med att kontakta undersökningsföretaget. 

Om du inte får ett svar som du är nöjd med kan du vända dig till sociala medier som Facebook och Twitter och berätta om din upplevelse. Det har ofta visat sig vara lösningen på problem som otillräcklig betalning, eller ingen alls.

5

Betala aldrig för att delta i undersökningar

Du kan bli tillfrågad om att betala pengar för att registrera dig för betalda undersökningar och håll dig borta från detta! Alla legitima undersökningsföretag skickar ut undersökningar helt gratis. Det vore också väldigt konstigt om du var tvungen att betala för att säga din åsikt och tjäna pengar på undersökningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen