Tjäna pengar som en Handledare

Tjäna pengar som en handledare

Funderar du på att tjäna lite extra pengar för att spara inför en resa eller ett speciellt inköp eller att betala räkningar eller vill bli egenföretagare och arbeta hemifrån? Att arbeta som privatlärare kan hjälpa dig att tjäna pengar, särskilt om du är en student, en lärare eller om du arbetar inom ett område som är relaterat till ett ämne som engelska, naturvetenskap eller matematik.

Även under tider av ekonomisk nedgång finns det alltid en efterfrågan på privata handledare. Studenter i alla åldersnivåer behöver hjälp med att göra klart uppgifter och plugga inför examen, och de eller deras föräldrar är ofta villiga att betala för att få den hjälpen. Om du tycker att det låter lockande att bli en privatlärare ska du läsa vidare för att lära sig allt du behöver veta för att komma igång på fältet.

Varför bli en privatlärare?

Att vara en privat handledare kan ge ett antal fördelar. Några av fördelarna med handledning online inkluderar:

En möjlighet att tjäna en bra slant

Privata handledare har potential att tjäna mycket mer per timme än människor i många andra yrken. Beroende på graden av den person som du handleder och din egen utbildning och erfarenhet, kan du ta allt från $ 20 till $ 50 per timme för dina tjänster.

En chans att förbättra ditt CV

Privat handledning kommer att se bra ut på ditt CV om du arbetar uteslutande i området eller om du gör det till ett andra jobb. De människor som du handleder eller deras föräldrar kan vara goda referenser att förse potentiella arbetsgivare med också.

Du kan ställa in ditt eget schema

Du kan arbeta med privat handledning efter ditt eget schema i stället för att stämpla in till arbetet vid en speciell tidpunkt som din arbetsgivare anger. Detta gör att privat handledning är det perfekta jobbet för en heltidsstuderande eller för någon med ett heltidsarbete.

Skulle du vara en bra privatlärare?

Inte alla passar att vara privatlärare. För att avgöra om du ska fundera på att jobba på fältet bör du överväga dina svar på dessa frågor:

Kommer du att kunna spåra dina timmar och din ekonomi på egen hand?

När du arbetar för en arbetsgivare skickar du ett tidskort eller dina timmar till din chef och sedan får du betalt. I många fall deponeras din lön bara direkt för dig. Privat handledning kräver att du håller koll på dina arbetstimmar och fakturerar dina kunder på en regelbunden basis. Du kommer också att behöva hålla reda på de pengar som du tjänar och besöka banken för att sätta in medlen.

Är du bra med folk?

Privat handledning kräver att du samarbetar med vuxna, tonåringar eller barn. Du måste vara en god kommunikatör och hålla en positiv attityd. Stora mängder tålamod krävs också för att kunna ta itu med studenter som kämpar för att lära sig eller som blir frustrerade eller arga.

Viktiga saker att göra innan han blev en handledare

Om du vill bli framgångsrik som en privat handledare, måste du:

1. Du måste registrera för skatten

Om du får pengar som en privat handledare, måste du betala inkomstskatt på pengarna. Beroende på vilket land du bor i, är processen för registrering av att betala skatt annorlunda. Du kanske vill rådfråga en revisor för att få råd innan du börjar.

2. En säkerhetsprövning är en bra idé

Om du planerar att handleda barn måste du överväga att göra en kriminell bakgrundskontroll på dig själv. På så sätt kan du skicka informationen till föräldrarna att ge dem sinnesro att du inte kommer att skada deras barn.

3. Du bör be dina kunder underteckna ett kontrakt

För att säkerställa att det inte finns några missförstånd med dina kunder, bör du upprätta ett dokument som klargör vad du kommer att ge som en handledare, hur ofta du kommer att träffas, hur länge sessionerna kommer att vara och vad kostnaden är. Sätt också upp information om när betalningen ska ske. Be även kunden att underteckna och datera dokumentet också. Förse dem med en kopia för deras bokföring.

4. Sätt dina priser konkurrenskraftiga

Gör lite forskning för att ta reda på vad privata handledare med din utbildning och erfarenhetsnivåer tjänar i ditt område.

Att få klienter

Tjäna pengar som en handledare

Det finns ett antal sätt som du kan hitta privata handledningsklienter på. Du kan lägga flygblad och skyltar i ditt närområde eller köra en annons i tidningen.

Sprid ordet om att du erbjuder handledning tjänster på sociala medier. Använd Internet för att locka till sig företag genom att etablera en professionell hemsida som beskriver dina tjänster, förklarar din erfarenhet och kompetens och visar dina kontaktuppgifter.

När du börjar få kunder ska du överväga att ge någon typ av extraerbjudanden för hänvisningar. Kanske kan du erbjuda en gratis session för varje ny kund en av dina befintliga kunder hänvisar eller ge dem en liten gåva som ett presentkort för varje hänvisning.

Att arbeta som handledare kallas att man arbetar som frilansare. Detta kan du läsa mer om här. Ett annat bra ställe att hitta kunder på kan vara på hemsidan Fiverr. Du kan läsa mer om att tjäna pengar på Fiverr här.

Scroll to Top