Tjäna pengar på Facebook

Tjäna pengar på Facebook

Idag har Facebook har mer än en miljard aktiva användare, och är en av de allra största webbplatserna i världen. Facebook innehåller över 50 miljoner sidor/webbplatser, och det finns en hög intjäningspotential i dessa olika sidor. Det råder ingen tvekan om att Facebook är en sida avsedd för sociala media, men det finns också en ekonomisk aspekt till sidan. Läs denna guide och få en uppfattning om exakt vad som krävs för att tjäna pengar på stora sociala medier sidor.

facebook ninja metrisk ikon

Svårighet

Tid Låg Ikon
Låg

Tid

tid medium
Medium

Inkomst

inkomst stor
Stor

Tjäna pengar snabbt på Facebook – så här gör du!

Många vet hur man tjänar pengar på Facebook, och det kan ge en fin summa pengar. Målet är att få så många som möjligt att gilla din sida, och sedan få dem att klicka på annonserna och anteckningarna som du placerar där. Du kan välja att marknadsföra en viss verksamhet, eller flera stycken, och på så vis börjar pengarna rulla in på ditt konto. Guiden tar dig genom följande steg:

  • Att skapa en sida
  • Förvärva Likes
  • Förvärva annonser
  • Infoga annonser

Att komma igång med att tjäna pengar på Facebook är relativt enkel och kan göras utan någon som helst kostnad. Nedan visar vi ett exempel på hur man tjänar pengar snabbt. För att få en uppfattning om hur man gör detta, kommer vi kortfattat att förklara de aktörer som deltar i denna enkla metod.

• Facebook – För att kunna utnyttja en sida så kommer du naturligtvis att behöva använda Facebook

• Du – Det är ditt jobb att skapa en grupp/sida som kan generera anhängare

• Affiliatenätverk – Denna aktör ger dig annonser och är den som faktiskt betalar dig

• Facebook användare – Denna person följer din sida och gå igenom innehållet

Skapa en Facebook-sida

Det första steget i processen att börja tjäna börja tjäna pengar hemifrån är uppenbarligen att sätta upp en Facebook-sida. Detta gör du via ditt befintliga Facebook-konto, och det tar mindre än 5 minuter att skapa. Namnet kan alltid ändras, men det är fortfarande en bra idé att ge namnet på sidan noggrant övervägande, eftersom det ofta säger mycket om gruppen.

Skapa en Facebook-sida här

När sidan är igång, måste du placera en del innehåll på den. För det första innebär det en profilbild, som helst bör vara iögonfallande och bör säga något om gruppen, och sedan en omslagsbild, som också bör ha något att göra med sidan. När detta är gjort är det dags att skriva en kort introduktion om temat på sidan. Detta är dock inte den mest avgörande faktorn, eftersom det är ofta något som människor förbiser. Innan du bjuder in folk till platsen, är det en bra idé att fylla den med lite innehåll. Några alternativ är att placera bilder, videoklipp, länkar till artiklar och exempel på sidan, eftersom det ger Facebook-användare en anledning att vilja besöka sidan.

Sluta kämpa med din ekonomi. Hitta ett sätt att tjäna pengar idag.

Gör som tusentals andra och förändra ditt liv genom att tjäna pengar på nätet…
Fler än 15 olika metoder, alla bevisade, alla lönsamma.

ninja med fallande pengar
Vill du tjäna extrapengar?

Vi har en lista över de bästa sätten du kan Tjäna Pengar på nätet.

Allt du behöver göra är att välja ett, och sedan börja tjäna pengar idag.

ninja med metriska ikoner

Förvärva Likes

När detta är gjort, är det dags att få likes för din sida. De första 100 likes är lätt att få genom att bjuda in vänner till platsen, och samtidigt få dem att bjuda in sina vänner. När du skall tjäna pengar med Facebook, är antalet likes för sidan avgörande. Ju fler anhängare din sida har, desto fler människor kommer att titta på annonser och de inlägg som du lägger upp, vilket är viktigt för att tjäna pengar snabbt.

  • Skriv kommentarer och göra inlägg på webbplatser som liknar din egen. Detta skapar en medvetenhet om din sida och kan ge många fler likes
  • Gör små tävlingar där likes på din sida krävs för att delta
  • Skriv kommentarer och göra inlägg på andra sociala medier, som TwitterInstagram, eller Google+ .
  • Gör din sida värd att besöka. Underhåll med hjälp av din sida, eller sprid fakta om ett antal olika saker.

När du har fått ett gäng anhängare, är det egentligen bara upp till dig att göra dem intresserade av det innehåll du lägger upp. Om “temat” på sidan är underhållning, skulle det vara smart att sätta så kallade Vine videor på sidan, metoder som roulette system, bilder med roliga bildtexter eller länkar till YouTube-videor. Försök att få dina anhängare att gillar ditt innehåll, eftersom det innebär att andra kommer att se vad som händer på den sidan också.

Det finns ingen exakt formel för när och hur ofta du ska placera annonser på din sida, men i grund och botten är det viktigt att inte överdriva. Visst, det är ditt sätt att tjäna pengar, men du kommer snabbt att förlora anhängare och deras intresse om sidan ständigt bistår med länkar och påskrifter och andra annonser.

Förvärva annonser för din sida

För att tjäna pengar på din Facebook-grupp så utnyttjar du annonser. Dessa kan erhållas på flera olika sätt, men vi rekommenderar starkt att du helt enkelt går med i ett affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk är ett online-marknadsföringbyrå som ger företagen möjlighet att marknadsföra sin hemsida / butik genom affiliate partner(s). Nätverket har byggt upp en omfattande samling av annonser från olika företag, som du, som en affiliate partner, kan utnyttja.

Vi rekommenderar att du registrerar dig på mellan ett till fem affiliate-nätverk, så att du har ett brett utbud av annonser att välja mellan. Medlemskapet är gratis och är mycket enkelt att skapa.

Exempel på nätverk är:

Om du vill veta mer om affiliate-marknadsföring, kan du läsa vår guide här: Affiliate Marketing.

Sätta annonser

affärskvinna som arbetar bärbar dator med facebook-annonser

Du kan läsa en steg-för – steg guide nedan.

Det tar bara 4-5 minuter att placera din annons i din Facebook-grupp, och du gör så här:

1. Logga in på ditt registrerade affiliatenätverk. ( Vårt exempel är www.euroads.se).

2. När du är inloggad ser du rekommenderade och senaste kampanjerna. Klicka på den kategori i den översta kolumnen som heter “kampanjer”.

3. När du navigerar, och där du har möjlighet att söka, markera rutan ” Facebook tillåtet” och klicka på “SÖK”.

4. Du kommer nu att ha ett brett utbud av reklammöjligheter. Klicka på den annons som du vill ha.

5. Klicka nu tillbaka till Facebook-fliken. Sök i sökrutan för “iframe”.

6. Välj ett av de programmen och installera. Du kommer nu att kunna sätta in så kallade HTML-koder i en del av din sida.

7. Gå nu tillbaka till EuroAds och hitta annonsen. Klicka på någon av de banners som du vill ha och välj vilken bannerstorlek du ska ha.

8. Under ” Complete banner kod ”, kopiera texten som inleds med < a href = ” http://tracking.euroads.se ………….. ”

9. Gå till din Facebook-sida och klistra in den i “HTML” platsen.

10. Nu kommer du att kunna se en banner på sidan som heter Välkommen (namnet kan ändras). Det är så du tjänar pengar.

Nu när du har en annons på din sida, så behöver du bara uppmuntra dina anhängare att checka in den. Beroende på annons, så varierar det om du tjänar pengar på annonsklick, eller att du säljer produkter genom det, eller att dina anhängare fyller i formulär i annonsen. Du kan till och med skapa ditt eget varumärke online och skicka dina Facebook-följare till din YouTube-kanal eller till din blogg så att du kan tjäna pengar på den. Möjligheterna är oändliga! Men en sak är gemensamt för dem alla, och det är att de kommer att tjäna dig pengar online!

Vi hoppas att du gillade att läsa detta. Om du har några frågor är du välkommen att skicka ett privat meddelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen