Tjäna pengar som en Korrekturläsare

Tjäna pengar som en korrekturläsare

CashNinja är en oberoende granskningssida och är varken licensierad eller behörig att ge professionella råd för någon typ av investering. Användaren bär fullt ansvar för att känna till alla typer av risker som är förknippade med handel av kryptovalutor och andra liknande aktiviteter. Som med alla tillgångar, investera endast pengar du har råd att förlora.”

Tycker du själv att du märker stavfel när du chattar med vänner via text eller när du tagit del din sociala mediaflöden? Gör felaktig grammatik att du ryggar till eller frestas du ofta att korrigera människors tal när de använder ord felaktigt eller låter sina participer dingla? Om du svarat ja på dessa frågor och du letar efter ett sätt att tjäna pengar på nätet på, antingen som en primär källa till inkomst eller som en affärsverksamhet?

Ninja ikon
Svårighet
Svårighet Hög
Hög
Tid
tid medel
Medel
Inkomst
inkomst medel
Medel

Online-korrekturläsare arbetar som frilansare, läser ett stort antal olika typer av dokument och letar efter fel. Du kan välja att specialisera sig inom ett visst intresseområde såsom akademiska uppsatser, fiktion eller teknisk skrift, eller vara en mångsysslare och ta på dig många typer av uppdrag. Skickliga korrekturläsare är i hög efterfrågan på nätet, men för att kunna tjäna extra pengar som korrekturläsare måste du känna till några tips och lite allmän information om karriären. Läs vidare för att få de fakta du behöver för att komma igång och lyckas:

Utbildningsbakgrund och kompetens

Frilanskorrekturläsare kan komma från en mängd olika bakgrunder. Det viktigaste är att du är väl förtrogen med reglerna för korrekt grammatik och stavning, har ett bra ordförråd, är detaljorienterad och kunna upptäcka fel. Att ha en examen i ett område som är relaterat till kommunikation, skrivande, journalistik eller engelska kan vara fördelaktigt, särskilt när du först har börjat att försöka bygga en kundkrets med bara ditt CV för att etablera dig som professionell.

Fördelarna med att vara en korrekturläsare online

En av de viktigaste fördelarna med att vara en korrekturläsare online är möjligheten att ta ut en högre timtaxa än vad du kan med många andra jobb hemifrån som genomförs via Internet. Korrekturläsare är professionella, så deras kompetens värderas högt. Människor behöver tjänster av en korrekturläsare för att säkerställa att de kommunicerar effektivt och tydligt och de flesta är villiga att betala mycket pengar förutsatt att slutprodukten är ren och fri från fel.

Om du har en talang för ord så kan korrekturläsning vara en mycket trevlig karriär också. Att vara en korrekturläsare online gör att du kan vara din egen chef, och förutsatt att du uppfyller tidsfristerna för inlämning av arbetet som överenskommits mellan dig och dina kunder så har du friheten att bestämma dina egna arbetstider och arbeta när du önskar.

Tjäna pengar som en korrekturläsare

Att hitta och avsluta jobb

En av de största hindren för att komma in i korrekturläsningvärlden online och börja tjäna pengar på nätet är att hitta kunder att arbeta för. Ett bra sätt att komma igång är att hitta en byrå eller webbplats som ger korrekturläsning och bli en entreprenör som erbjuder tjänster genom dem. Myndigheten eller platsen kommer att göra det hårda arbetet med att hitta kunder medan du bygger upp en portfölj och får erfarenhet att slutföra det arbete som de tilldelar.

Du bör definitivt läsa vår guide om att tjäna pengar på Fiverr. Fiverr är en plats där du kan hitta arbete som översättare eller korrekturläsare, och detta är ett bra ställe att hitta kunder.

När du har etablerat dig själv som en korrekturläsare, kan du grena ut dig genom att inrätta en webbplats för att hitta kunder eller genom att bjuda på projekt på frilanswebbplatser som Upwork.

Att ge bra, snabb service är nyckeln till framgång; eftersom nöjda kunder sannolikt kommer att hänvisa andra till dig, hjälper det dig att öka din korrekturläsningsverksamhet online över tiden. Tidsplanering är av yttersta vikt. Du måste budgetera din tid väl och hålla ordning för att säkerställa att du har slutfört uppdrag i tid och lämnar dig tillräckligt med tid till att arbeta noggrant för att se till att du inte missar skrivfel, stavfel och grammatiska fel.

Det kan vara en god idé att läsa vår guide, med tips om hur man kan arbeta hemifrån.

senaste nyhetsbannern
Med ProfitFarmers tjänade vi 22 364 kronor på bara några veckor.
Vill du se hur du också kan tjäna pengar med ProfitFarmers?
ProfitFarmers
ProfitFarmers: Det Enkla Sättet att Tjäna Pengar på Nätet.
Vi Har Provat På det Själva. Resultatet?
22 364 SEK i vinst. Mindre än 25 minuter om dagen.
Se instruktionsvideon för att se hur du också kan tjäna pengar

Lönenivåer för korrekturläsare

Tjäna pengar som en korrekturläsare

De flesta korrekturläsare tar betalt per sida för att göra prissättningen rättvis, enkel och transparent. Den genomsnittliga pågående kursen per sida för online korrekturläsare är cirka $ 0,35. Många korrekturläsare kan läsa och korrigera upp till 50 sidor per timme, som leder till en timlön på ca $ 17,50. I högtekniska eller vetenskapliga områden kanske du kan ta ut mer per sida; dock kan det ta lite längre tid att läsa dessa typer av dokument, så din timlön kan förbli ungefär densamma.

När du får mer erfarenhet kanske du kan höja ditt pris per sida. Du kan också ta ut avgifter för snabb leverans. Ett annat sätt att öka din arbetsförmåga är att erbjuda tillägg. Till exempel kan du ladda upp webbinnehåll till webbplatser till dina kunder för en extra kostnad eller ta extra för att korrekt sammanställa verk, citerade sidor eller bibliografisidor.

Tänk på att om du erbjuder dina tjänster via en byrå eller tredje parts webbplats, kommer du sannolikt att behöva betala någon form av avgift eller procent till dem.

Tips för framgång som en korrekturläsare online

Följande tips kan hjälpa dig att förbättra dina chanser att lyckas på att arbeta för dig själv som en korrekturläsare online:

1. Håll kommunikationsvägarna öppna

Du kommer förmodligen att stöta på problem vid något tillfälle som kommer att hålla dig från att leverera arbete enligt schemat eller upptäcker att du är osäker på ett uppdrag. När dessa problem uppstår är det viktigt att diskutera frågan med din klient så snart som möjligt. De flesta människor kommer att förstå om du måste fördröja leveransen av ett jobb eller kommer att vara villiga att svara på frågor eftersom du måste se till att de får bästa möjliga resultat.

2. Vara realistis om tiden

När du själv jobbar som en korrekturläsare kan det vara lätt att ta på dig mer än du kan genomföra. Det är viktigt att tänka praktiskt och inte bli förblindad av tanken på att tjäna mer pengar. Sätt upp ett arbetsschema och ta bara så mycket jobb som du kan fylla din utsedda arbetstid med. Se till att lämna tid för nöje, avkoppling och familj att undvik att bli utbränd.

3. Ta en kurs

Innan du börjar att arbeta som en korrekturläsare online är det en bra idé att slutföra en korrekturläsningskurs för nybörjare. Detta kommer att friska upp minnet på regler som du kanske har glömt och förbereder dig för framgång.

4. Satsa på rätt verktyg och teknik

Med hjälp av en Tablet PC med en korrekturläsning app som iAnnotate kan du tillåta dig att arbeta snabbare än en vanlig dator. Du kommer också sannolikt vilja investera i någon typ av bokföringsprogram för småföretag för att hålla reda på dina inkomster, fakturera kunder och hålla koll på kostnaderna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen