Tjäna Pengar Online på att Översätta

översättning ninja metrisk ikon

Svårighet

svårighet låg
Låg

Tid

tid medium
Medium

Inkomst

inkomst medium
Medium

Även om internet konstant tar upp mer av vår tid och mer eller mindre alla är online, är personer med talang för översättning fortfarande behövda.

Att översätta texter är ett bra sätt att tjäna pengar som frilansare och i denna artikel kommer vi att berätta hur du går tillväga.

Engelska är ett av de mest populära språken på internet. Alla är dock inte bekväma med att kommunicera på ett andraspråk och det innebär att personer som kan översätta från svenska till engelska och vice versa är behövda.

Att prata tyska och spanska är heller ingenting annat än en fördel men i själva verket kan alla språk du är bra på ge dig jobb te x europeiska, japanska, kinesiska.

Sajter som gigbucks.com och zeerk.com driver alla ett koncept liknande Fiverr.

På dessa sajter är det möjligt att sälja ‘gigs’ som börjar på $5 och alla har ‘skrift och kommunication’-sektioner där personer erbjuder gigs för korrekturläsning eller översättning. ‘Kreativ skrift’-gigs är också möjliga.

Fiverr tillåter dig att starta upp ett konto inom 5 minuter vilket gör det möjligt för dig att tjäna pengar hemifrån. Det är så som Fiverr – likt andra sajter – ger dig möjligheten att tjäna pengar online genom översättning.

Såhär gör du

Tjäna pengar online på att översättaFör att komma igång med att tjäna pengar och jobba hemifrån, börja med att starta upp ett konto på Fiverr eller någon annan sajt som erbjuder den typ av gig som är rätt för dig.

Starta upp-proceduren är mer eller mindre strandad på alla sajter. Klicka bara på “Join” och fyll i informationen. Det är hur lätt som helst.

När du har gått med är det bara till att köra. Börja med att skapa ‘giget’ du vill erbjuda. Om det till exempel är översättning så skapar du ett ‘gig’ i sektionen för ‘writing and translation’ (på Gigbucks är det ‘translation services’ och på Tenbucks är det bara ‘writing’).

I ‘gigdescription’ kan du också markera för vilka språk du erbjuder översättning och sätta ett gigpris. Ett typiskt gig skulle vara runt $5 och 500 ord.

När ditt gig är godkänt kan köpare nu kontakta dig för dina tjänster eller så kan du testa på ‘request buyer gigs’-funktionen.

Vad ger dig mycket jobb?

Tyvärr finns det inget lätt svar på detta då det beror på flertalet saker: antalet säljare av samma specifika tjänst, hur vanligt är språket du erbjuder samt andra saker som din personliga beskrivning och/eller presentationsvideo.

Hur mycket kan jag tjäna?

Tjäna pengar online på att översätta

Det beror framför allt på antalet gigs folk beställer från dig och lika så på den tid och energi du lägger ner på det. Om du är hygglig på exempelvis engelska eller tyska och snabb på att skriva kan du tjäna hyffsat med pengar snabbt.

Tänk dock på att om du drömmer om att bli miljonär är Fiverr förmodligen inte stället för dig. Om du å andra sidan älskar att skriva eller översätta och gör det på din fritid ändå, varför inte få betalt för att göra det du älskar?

Priset för ett strandad gig är $5. Att skapa ett konto på Fiverr är gratis men de tar en avgift (20%) av det du tjänar vilket betyder att för varje $5 får du behålla $4 för dig själv.

Fiverr gör det möjligt för dig att ta extra betalt för större översättningsprojekt eller för en-dags-leverans. Om ett gig är 500 ord ($5) kanske du kan erbjuda 1100 ord för totalt $10 och en nöjd kund som får 100 ord gratis.

Ibland behöver folk få ett jobb gjort direkt och är villiga att betala extra för en snabb leverans och det kan du tjäna upp till $5 eller $10 mer på.

För att kunna ta ut det du tjänat ihop behöver ha ett PayPal-konto. PayPal är ett gratis och säkert betalningssystem som låter dig föra över pengar till ditt bankkonto.

Om detta sätt att tjäna pengar online passar dig kan det vara en idé att fråga köpare att upprätthålla en kontakt via Skype eller email då detta ofta leder till en bättre affärsrelation och samtidigt sparar du på avgifterna vilket fortfarande är 20% av din totala inkomst. Om du vill lära dig hur du kan hitta översättningsjobb utanför frilansplattformarna kan du läsa vår guide för hur man hittar online-jobb.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top