Hur blir man rik? Miljonärernas 6 Strategier

hur blir jag rik

Om det finns en fråga som de flesta personer tänker på så är det “hur blir man rik?” Alla vill bli rika, men låt oss klargöra en sak: det finns absolut inga genvägar eller “fusk” för att snabbt bli rik över en natt. Folk som säger det försöker lura dig. Men det innebär inte att det är omöjligt att få sin rikedom att växa över tid…

Vi vill berätta för dig att du kan bli rik genom att använda beprövade system och discipliner. Inte över en natt. Inte inom en månad eller två, såvida du inte har väldigt tur och har investerat i en kryptovaluta som snart kommer öka explosionsartat i värde.

Men med hjälp av beprövade och upprepningsbara system kan du öka dina tillgångar. Vad sker när rikedom ansamlas? Det är just det som är svaret på frågan “hur blir man rik?”

En annan bra sak är att alla dessa metoder och system är tillgängliga för alla. Du, jag, våra grannar – bokstavligt talat vem som helst kan använda dessa system och metoder för att bli rika.

I den här artikeln ska vi täcka några beprövade system och upprepningsbara metoder så att du snabbt kan bygga upp dina tillgångar och bli förmögen. Du kommer inte finna svar på hur man blir rik snabbt, utan snarare insikter för hur man blir rik på rätt sätt, för resten av livet.

Hur blir man rik med triangelmodellen?

Så hur blir man rik? Alla som söker efter svaret på detta behöver tre saker för att bygga upp sina tillgångar. Vi kallar dem för Triangelmodellen. De tre huvudsakliga elementen i Triangelmodellen är:

Du kommer se att följande metoder för att skapa tillgångar är i linje med varje element i Triangelmodellen:

hur blir man rik

1. Bli otroligt bra på vad du gör

Du måste hänge dig till att bli så bra på vad du gör att folk inte kan ignorera dig. Varför? För när du blir väldigt, väldigt bra på något, oavsett i vilken industri du jobbar och är verksam i, kommer du skörda bättre belöningar än personer som presterar som snittet.

Det finns många sätt att förbättra dina färdigheter. Hänge dig till detta och fortsätt uppgradera dig själv. Men hur blir man rik med denna metod? I takt med att du blir bättre på ditt yrke kommer din inkomst att höjas. Detta är direkt relaterat till Skapandet av inkomster från Triangelmodellen. Om du befinner dig i rätt industri kan det här steget faktiskt räcka för att du ska kunna öka dina tillgångar avsevärt.

bli rik

Med bättre inkomst kan du nu investera, spara och få pengarna att jobba för dig.

hur blir jag rik

2. Skapa flera inkomstkällor

Visste du att snittmiljonären har fler än fem inkomstkällor? Det är alltid ett bra beslut att ha flera inkomstkällor, eftersom du då inte kommer ha alla ägg i samma korg.

Genom att skapa flera inkomstkällor kommer du inte bara öka din inkomst, utan även skapa ett bättre skyddsnät genom att ha andra inkomster att falla tillbaka på om en misslyckas. Man vet aldrig när en källa torkar ut!

Och se även till att minst en inkomstkälla du skapar är en med passiv inkomst (även känt som att tjäna pengar medan du sover).

bli rik

3. Hitta rätt jobb

hur man blir rik

Det räcker inte att bara bli riktigt bra på vad du gör; du måste även hitta rätta jobb hos rätt företag.

Även om du är en sann expert inom ditt yrke, betyder det ingenting om du är på ett företag med begränsade möjligheter. Var inte rädd för att leta efter nya möjligheter, och när du väl hittar rätt jobb ska du ta klivet och inte titta bakåt.

hur man blir rik

4. Investera i dig själv

Den viktigaste investeringen du kan göra är ditt liv är enligt Warren Buffet i dig själv. Så sant!

Investera alltid i dig själv genom att läsa böcker, anskaffa ny kunskap och förfina dina färdigheter. Se till att bredda din horisont genom att även studera saker som ligger utanför din industri och funktion.

På så sätt kommer du inte bara bli bättre på vad du gör, utan även skapa kopplingar till olika discipliner på okonventionella sätt. Hur blir man rik med hjälp av detta? Du kommer kunna brainstorma och hitta mer information om hur man ökar sina tillgångar.

hur blir man rik

5. Få dina pengar att jobba åt dig

Om du vill uppnå rikedom så kan du inte bara jobba för pengar. Du måste få dina pengar att jobba åt dig. Hur? Ett av de mest kritiska svaren på “hur blir man rik?” är investering.

Det finns olika sätt att investera. Ett pensionssparande är en god start, och det är även bra indexfonder. Om du klarar av högre risk med högre utdelning så kan du öronmärka en portion (vi rekommenderar max 15%) av din inkomst till cryptocurrencies, vilket vi ska diskutera senare i denna artikel.

hur blir man rik

6. Använd en av de främsta inkomstmetoderna för att bli rik

Nu när vi täckt flera aspekter av hur man bygger upp en förmögenhet, är det dags att diskutera toppmetoderna för att generera inkomster.

Eftersom sparande och investeringar är kritiska för att multiplicera dina tillgångar, måste du först skapa och öka din inkomst för att ha tillräckligt med pengar. Varför? Eftersom ju mer pengar du lägger på investeringar och sparande, desto mer kommer de öka!

Med hjälp av dessa beprövade metoder kommer du kunna öka din inkomst gradvis, och inte oroa dig över hur man blir rik.

bli rik

Frilansa – jobba varsomhelst på dina egna villkor

Eftersom trenden med att jobba hemifrån blir alltmer populär är frilansande det populäraste valet för personer som vill bygga upp sin rikedom. Det bästa med frilansande är att du har flexibla arbetstider, och om du undrar: “hur blir man rik på frilansande?” så är detta det perfekta sättet att bygga ytterligare inkomstkällor.

Det finns arbeten för alla, vare sig det är som grafisk designer eller skribent. När de jobbar som frilansare kan folk visa upp olika färdigheter och samtidigt lära sig nya.

Folk som väljer frilansande som arbete kan jobba var som helst, inklusive i sina egna hem. Tvärtemot vad många tror och trots de många bilderna på internet av frilansare på stränder, kan man vara produktiv med sitt frilansande och tjäna pengar hemifrån.

hur man blir rik

Online-jobb – säkerhet med flexibilitet

Kommer du ihåg att vi nämnde hur viktigt det är att hitta rätt jobb för att bygga upp sin inkomst? De goda nyheterna här är att du inte behöver begränsa dig till arbeten som du endast kan göra på ett kontor.

Många företag anammar du distansarbete eller online-jobb. En enkel anledning bakom detta är att det finns talangfulla personer överallt, och arbetslandskapet håller på att förändras. Tack vare internet och alla nya digitala verktyg behöver du inte jobba från ett kontor eller några meter från dina arbetskamrater för att få något gjort. Varför? För att vi nu helt enkelt kan jobba online.

Om du tar en titt på Metrojobb.se kan du bara där se hundratals jobb online och på distans! Detta är verkligen ett av de bästa svaren på frågan “hur blir man rik?”

hur blir jag rik

hur blir man rik

Hur blir man rik med YouTube?

När du vill ta en titt på den senaste musikvideon, se på en filmtrailer eller få en recension av den senaste tekniken, vart går du då? Just det! YouTube har blivit svaret på alla ovan nämnda frågor.

Med så många metoder för intäktsgenerering kommer det inte som någon överraskning att denna plattform tillhandahåller dig med några av de bästa svaren på “hur blir man rik?”

Du behöver inte spendera tusentals kronor på en ny kamera. Istället kan du filma videor och tjäna pengar med din smartphone. Så enkelt är det, och du behöver bara lite disciplin och se till att din produktivitet är konstant. Du kan trots allt inte vänta dig att snabbt bli rik efter att bara ha skapat ett par videor.

hur blir man rik

Men hur blir man rik på Youtube? Det finns flera sätt att knäcka koden och se intäkterna rulla in. Vi kan bland annat nämna att du kan bli en vloggare och arbeta med olika märken som en influencer. Eller så kan du recensera produkter och tjäna pengar med affiliatemarketing. Du kan läsa de kompletta detaljerna i vår guide för hur man tjänar pengar med YouTube.

På YouTube handlar allt om att fånga folks uppmärksamhet och anpassa sig. För de flesta kan det inledningsvis vara skrämmande att skapa videor, men när du kommit över detta kommer du finna stora chanser att bli rik med YouTube.

hur blir jag rik

Instagram – bli en influencer

Har du ätit en god dessert? Har du åkt på en lång semester? Festat med vänner? Eller har du bara varit på en återträff med klasskamrater? På Instagram förmedlar massor av människor sina berättelser och upplevelser.

Pengarna på sociala medier har inga gränser, men hur blir man rik på detta? Det är definitivt ett intressant alternativ. Folk är faktiskt intresserade av att se andra personers framgångsrika liv, och många märken använder detta till sin fördel.

I takt med att du bygger upp din profil och får fler och fler följer, kommer pengarna att börja trilla in på naturlig väg. Det finns många sätt att tjäna pengar på Instagram. Du kan jobba som marknadsförare och hjälpa folk att marknadsföra sina profiler. Eller så kan du jobba med märken och skapa Instagram-innehåll för att marknadsföra deras produkter.

Märken kan betala höga summor till influencers – allt från tusentals till tusentals kronor. Du kan till och med starta din egen webbutik och sälja dina produkter på Instagram. Hur blir man rik på Instagram? Som du ser råder det ingen brist på alternativ om man är driftig.

hur man blir rik

bli rik

Bloggande – skapa en egen tillgång

Hur blir man rik på ett yrke som bloggare? Det låter lite konstigt, eller hur? Men även om det kan låta simpelt så är framgångsrikt bloggande både en konst och en vetenskap. Man kan faktiskt bygga en stabil rörelse och tjäna pengar på en blogg, men det kräver tid, tålamod och hängivelse.

Bloggar agerar som en förmedlare av din kunskap, din expertis och ditt liv. Att arrangera och starta med en blogg är relativt enkelt och går på nolltid! 

Men när du väl är redo så måste du publicera inlägg regelbundet för att försäkra att du inte tappar dina läsares intresse. Snarare än att blogga om vad du åt till frukost imorse (såvida du inte bygger en matblogg som blivande kock), bör du välja en niche och publicera användbart innehåll för din läsarkrets.

Så hur blir jag rik på att blogga? Det finns flera sätt att tjäna pengar på en webbplats: du kan bli en betald bloggare för ett stort märke. Så kallad innehållsmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg för marknadsföring, och i princip alla märken använder det. 

Men på lång sikt bör du överväga att bygga upp din blogg och skapa dina egna inkomstgenererande tillgångar, såsom online-kurser, e-böcker eller något liknande.

Så om du är bra med ord och älskar att uttrycka dina idéer, kan bloggande vara det optimala sättet för dig att bli förmögen.

hur blir man rik

Kryptovalutor – 1000x utdelningar är fullt möjliga

hur blir man rik

Hur blir man rik medan man sitter hemma? Är det en fråga du vill ha svar på? Att lära sig hur man tjänar pengar på kryptovalutor kan vara svaret för dig. Du kan bygga en förmögenhet genom att investera dina pengar i diverse blockkedjeteknologi!

Det är en bra start att skaffa dig en övergripande förståelse för hur man investerar i kryptovalutor och hur man använder en crypto-plånbok. Lär dig grunderna i hur kryptomarknaden fungerar och sätt igång.

Vi råder dig att börja med små investeringar, och ta lite större steg när du känner dig lite mer hemma. Cryptocurrency är det perfekta svaret på frågan “hur blir man rik?”, vare sig du är ute efter riskabla investeringar med hög utdelning, eller bara vill ta en paus från ditt vanliga jobb.

hur blir jag rik

Avslutande ord

Hur blir man rik? Svaret på denna fråga är inte enskild sak! Men om du vänder blicken inåt så kommer du märka att svaret finns inom dig…

Utforska vad du är bra på: vad vi nämnt ovan är ett antal beprövade system och metoder för att tjäna bra med pengar online, få pengarna att jobba åt dig och långsamt bli rik, på rätt sätt. Om du följer dessa bevisligen effektiva system och metoder så kommer du definitivt börja öka dina tillgångar. Svaret på “hur blir man rik?” ligger i just detta.

Allt du behöver är disciplin, och sedan börja jobba mot dina mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen