Hur man kan köpa Ripple: din Steg för Steg-guide

Ripple, kanske mer känd som XRP, är en av de fyra populäraste kryptovalutorna i världen idag. Men vad är den egentligen och varför är den så efterfrågad? Vad bör du lära dig om att köpa Ripple idag?

Här kommer en snabb överblick för hur man kan köpa lite Ripple:

Skaffa en online-plånbok

Skaffa en online-plånbok

Besluta dig för vilken handelsplattform

Besluta dig för vilken handelsplattform du vill använda för att köpa Ripple

Välj det pris du är villig att betala för Ripple

Välj det pris du är villig att betala för Ripple baserat på marknadskursen

Vänta på att transaktionen ska bli accepterad av en säljare

Vänta på att transaktionen ska bli accepterad av en säljare

Klart, du äger nu lite Ripple!

Klart, du äger nu lite Ripple!

I den här artikeln ska vi gå in i detalj och vägleda dig genom varje steg, så att du vet hur man kan köpa Ripple helt själv.

Vad är Ripple? Vad är XRP?

Ripple är ett företag med bas i San Francisco, USA, som fokuserar på betalningssystem över landsgränser. Det huvudsakliga målet för Ripple är att göra globala transaktioner mer effektiva genom att bygga ett nätverk av finansinrättningar runtom i världen.

Istället för att vänta 3-5 dagar på att en traditionell överföring ska utföras, kan Ripple alltså minska väntetiden till bara några minuter eller till och med sekunder.

Och därmed föddes Ripples digitala valuta – XRP. XRP lanserades under 2012 och fungerar som en bro mellan två fiatvalutor som överförs i gränsöverskridande betalningar.

Här kommer en tabell som ger dig en generell översyn av egenskaperna hos Ripple:

EtableringsdatumJanuari 2012
ValutaXRP
AnvändningBetalningar över gränser
Total tillgång100 miljarder XRP
Inflationsmässig?Nej
Konsensusalgoritm?Bevis på korrekthet (PoC)
Transaktionstid4 sekunder
Programmerings-språkC/C++, JavaScript,Java, GO
MålmarknadFinansinrättningar
Kan brytas?Nej

Genomgång för hur man kan köpa Ripple

Till skillnad från kampen att tjäna pengar med  vad bitcoin är, jobbar Ripple fortfarande på att bli mer tillgänglig på marknaden.

Principen förblir dock densamma för att lära sig hur man kan köpa Ripple: skapa en plånbok och registrera dig sedan hos en kryptovalutaväxlare som stödjer Ripple.

Här kommer detaljerna:

delare
steg

Besluta dig för var du vill förvara dina Ripple och skaffa en plånbok

Precis som andra kryptovalutor du vill tjäna pengar på, kommer du börja med att skaffa en online-plånbok när du vill lära dig hur man kan köpa Ripple. Vissa plånböcker fungerar främst med Bitcoin och Ethereum, medan andra är kompatibla med XRP.

Här kommer några plånboksalternativ som fungerar bra med Ripple:

GateHub och CoinPayments are plånböcker för flera kryptovalutor, medan Exarpy endast förvarar Ripple.

Efter att ha skapat din online-plånbok kan du flytta dina coins till en mjukvaruplånbok eller offline-plånbok för att hålla dem säkra. Om du planerar att lära dig hur man kan köpa Ripple som en investering, är det starkt rekommenderat att köpa eller ladda ned en icke internetbaserad plånbok. De flesta större hårdvaruplånböcker stödjer Ripple.

Överlag är hårdvaruplånboken Ledger Nano S det mest rekommenderade alternativet. Den är inte bara helt offline, för att försäkra att dina Ripple-coins förblir säkra, utan har även ytterligare säkerhetsalternativ.

steg

Hitta en handelsplattform att köpa Ripple från

köpa ripple sverige

Till skillnad från andra populära kryptovalutor kan man inte bryta Ripple. Det andra steget för att lära sig hur man kan köpa Ripple är därför att registrera sig hos en handelsplattform.

Ripple är brett tillgänglig på flera internationella handelsplattformar, så som:

Men om du lever i ett land som har en föredragen handelsplattform så kan det vara bättre att använda den eftersom den lär vara mer kompatibel med din hemvaluta och dina bankkonton.

De flesta handelsplattformar kommer låta dig registrera dig gratis. Men fram tills att du har verifierat din identitet kommer du inte kunna köpa eller sälja kryptovalutor av något slag. Detta så att de kan verifiera att användarna faktiskt är människor och inte robotar. Det är även ett sätt att förebygga skapandet av falska konton.

hur man köper krusningscirkel ikon

När du precis börjar köpa Ripple och handelsplattformen inte ber dig om någon form av ID, är det ett varningstecken på att den inte är legitim.

När du registrerar dig kommer handelsplattformen be dig om grundläggande information, såsom namn, e-post, etc. För att verifiera din identitet kommer du ombes att tillhandahålla en ID-handling och kanske ett nytaget foto med namnet på handelsplattformen och ett datum på en bit papper.

När du har tillhandahållit detta och kontot blivit verifierat, kan du börja köpa och sälja Ripple.

Beroende på handelsplattformen kan det vara möjligt att köpa Ripple (XRP) med fiatvaluta. När man använder denna metod för att lära sig hur man kan köpa Ripple, kan man använda ett kredit- eller debitkort, bankkonto eller kanske till och med PayPal. Därefter kan man köpa Ripple från marknaden.

Vanligtvis kan du även handla med andra kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum på handelsplattformen för att köpa Ripple.

När du lär dig hur du kan köpa Ripple i Sverige kan dessa tips vara användbara:

Titta på det nuvarande marknadsvärdet

Titta på det nuvarande marknadsvärdet

De flesta handelsplattformar kommer tillhandahålla en marknadsöversikt för varje kryptovaluta, så att det blir enklare för dig att köpa kryptovaluta. Kolla upp Ripple och få reda på hur priset utvecklas minut för minut, i takt med att folk köper och säljer Ripple.

Tänk på transaktionskostnaderna

Tänk på transaktionskostnaderna

Alla handelsplattformar tar ut transaktionsavgifter. Oftast kommer avgiften tas ut i kryptovaluta. Det du måste tänka på är att ha koll på vad transaktionen faktiskt kommer kosta.

Om transaktionskostnaden till exempel är BTC 0.06112367 så kanske det låter som en överkomlig och “låg” avgift. Men denna summa är faktiskt värd nästan 4,000 kronor enligt kursen från augusti 2018!

Specificera maxpriset du är villig att betala eller ett prisspann

Specificera maxpriset du är villig att betala eller ett prisspann

Du ka välja att göra två saker när du lägger bud för att köpa eller sälja:

Förvara din valuta

Förvara din valuta

När du har kommit underfund med hur du kan köpa Ripple och har slutfört ditt köp, ska du flytta kryptovalutan till en plånbok. Om du bara har en online-plånbok så bör du titta på att ladda ned eller köpa en hårdvaruplånbok som är offline, så att du kan hålla dina Ripple säkra.

steg

Försäkra att dina Ripple är säkra

hur man köper krusning

Kryptovaluta är en av de roligaste metoderna för att skapa inkomster som vi diskuterar på CashNinja, och något vi verkligen rekommenderar:

Men ett av de största orosmolnen som vi vill betona för alla som lär sig om att köpa Ripple eller andra coins, är hur man håller kryptovalutan du köpt säker.

Många företag världen över må jobba hårt med att hålla sina handelsplattformar och plånböcker säkra, men det finns några saker du själv kan använda för att förbli lugn.

A. Byt lösenord regelbundet

Byt lösenord regelbundet

Se till att ändra ditt lösenord regelbundet. På så sätt kan du försäkra att ditt konto förblir säkert ur ett inloggningsperspektiv. Det är rekommenderat att göra detta varje månad.

B. Kontrollera endast din plånbok och handelsplattform privat

Kontrollera endast din plånbok och handelsplattform privat

Du kanske tror att detta gör dig paranoid, men det är en säkerhetsåtgärd som försäkrar att inga nyfikna ögon tittar över din axel. Genom att bara handla med kryptovaluta hemma, kan du minimera risken för att andra ska se din kryptovalutaportfölj, lösenord och annat.

C. Använd alla tillgängliga säkerhetsåtgärder

Använd alla tillgängliga säkerhetsåtgärder

Om din plånbok och handelsplattform har tvåstegsverifiering, använd den. Om någon försöker få åtkomst till ditt konto, kommer du på sätt kunna godkänna eller neka inloggningar från andra enheter eller datorer.

Ja, det medför ytterligare ett steg när du vill logga in på dina konton, men det är en säkerhetsåtgärd som är värd det.

D. Investera i en offline- eller hårdvaruplånbok

Investera i en offline- eller hårdvaruplånbok

Den högsta prioriteten när du lär dig hur man kan köpa Ripple är att flytta din kryptovaluta offline. Det är 100% värt det att göra en liten investering i en mjukvaru- eller hårdvaruplånbok, så att du kan flytta eller säkerhetskopiera din data så att den inte går förlorad, blir hackad eller stjäls online.

Ja, online-plånböcker jobbar hårt för att bibehålla sin säkerhet, men om du kan ge dig själv sinnesfrid angående din kryptovaluta så kommer det vara värt det.

Notera även att de flesta online- och offline-plånböcker erbjuder ett räddningsalternativ, så att om något allvarligt drabbar din dator eller hårdvaruplånbok, kan du använda det för att återfå åtkomsten till din kryptovaluta.

Ett praktiskt exempel på varför Ripple är fantastisk och hur man använder den

ripple köpaLåt oss säga att jag måste betala ett företag 8,000 kronor för att skicka en stor leverans med äpplen från Polen. Jag skulle då kunna skicka min betalning med Ripples XRP till företaget i Polen, som sedan kan konvertera XRP till zloty på några sekunder. Transaktionsavgiften skulle vara 0.0007 XRP (enligt kursen i juli 2018), vilket bara är några öre.

Om jag skulle välja att göra en elektronisk överföring med ett företag som Western Union så skulle det ta min betalning 3-5 dagar att genomföras och kosta runt 680 kronor. Avgiften är med andra ord 250,000x gånger högre och hela processen tar mycket längre tid!

Avslutande tankar om XRP

XRP arbetar för att revolutionera och optimera ett behov i dagens samhälle. Ripple må inte ha samma höga värde på marknaden som andra kryptovalutor, såsom Bitcoin, Ethereum och Litecoin, har den investerare och rörelser över hela världen som är exalterade över vad den är kapabel att bli.

Om du vill utöka din kryptovalutaportfölj och undrar huruvida det är värt att lära dig om hur man kan köpa Ripple, så är svaret ett definitivt ja! Dess potential att skaka om marknaden är väldigt spännande för många, så om du kan investera i Ripple nu, bör du göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen