Ripple vs Bitcoin: Vilken är bäst?

bitcoin vs rippleKryptovalutor blir alltmer allestädes närvarande. Vid det här laget vet du nog vad Bitcoin är, efter att det fått så mycket publicitet. Men har du någonsin funderat på hur andra virtuella alternativ står sig i jämförelse med Bitcoin, som till exempel Ripple vs Bitcoin?

Under de senaste åren har vi introducerats till andra kryptovalutor som Bitcoin Cash och Ripple. De har verkligen inte uppnått samma värde (ännu), men det är egentligen bara en del av historien.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur både Bitcoin och Ripple uppstod, vilka fördelar och nackdelar som det finns med vardera, och sedan granska vilken valuta som kan utgöra det bästa alternativet dig.

Ripple vs Bitcoin: Jämförelse

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ripple
RIPPLE (XRP)
ripple vs bitcoin
Utgivningsår20082012
Beskrivning:Världens mest kända kryptovalutaErbjuder snabbare betalningsprocesser och ett mer centraliserat tillvägagångssätt med en bankmarknad
Maximal leverans21 miljoner21 miljarder
Skapare(er)Satoshi NakamotoArthur Britto, David Schwartz, Ryan Fugger
Går den att bryta?JaNej
Kryptovaluta som användsSatoshiToken
AvgifterVarierar upp till runt 250 kronor per transaktionVanligtvis mindre än 5 kronor per transaktion
BlocktidMinst tio minuter3,5 sekunder i genomsnitt
Sekretess, SäkerhetMycket säker och privatMest säker, men inte så privat på grund av centralisering
Blockkedja ProtokollBevis på arbete, varje transaktion dokumenterad men långsamBevis på korrekthet, mindre noggrann men snabbare

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är den mest kända kryptovalutan, vilket betyder att den är virtuell och inte centraliserad till något företag eller varumärke, som PayPal eller Skrill. Användare ”äger” bitcoinsen, och en av anledningarna till att internetanvändare investerar i valutan är det faktum att det fungerar oberoende av banker och företag.

Valutan värderas för närvarande till strax under 50 000 kronor för bara en Bitcoin.

Bitcoin grundades 2009 och började ursprungligen med ett värde på nästintill ingenting – bokstavligen ören! Enligt anteckningar uppfann en man vid namn Satoshi Nakamoto Bitcoin-valutan. Men det var inte den första digitala valutan.

När det gäller en diskussion om Ripple vs Bitcoin är öppenhet och rykte viktigt. Det är huvudproblemet när man överväger hur man tjänar pengar på Bitcoin.

ripple vs bitcoin

Den ursprungliga användaren (som kanske är en pseudonym eller anonym grupp) startade med 50 bitcoins och ställde in algoritmen för att publicera ett begränsat antal Bitcoins för att behålla livstidsvärdet.

Skaparen Nakamoto tros ha brutit – eller “minat” – en miljon Bitcoins själv över tid men försvann senare från allmänheten. Bitcoin-stiftelsen leddes sedan av utvecklaren Gavin Andresen, och så småningom blev priset förhandlat och den virtuella liggaren eller “blockkedjan” fylldes med miljoner transaktioner.

Användare kan fortfarande ”mina” bitcoins genom att investera i en nod eller välutrustad dator som lägger till nya Bitcoin-transaktioner i blockkedjan. Varje block avser en fil som har de senaste transaktionerna listade.

När din nod söker efter de senaste transaktionerna och ibland hittar nya block skapar du nya Bitcoins. När du hittar ett nytt block genererar du 25 BTC.

Antalet blir emellertid färre, eftersom algoritmen har programmerats för att automatiskt bli mindre med en faktor på 0.5 vart fjärde år. Detta är väldigt mycket till skillnad från Ripple, som fungerar väldigt annorlunda.

En dag blir alla Bitcoins brutna och förmodligen, såvida ingen statsmakt lägger sig i, kommer Bitcoins att öka i värde ännu kraftigare. Det vill säga om inget går fel och det är många finansiella experter som anar att det kommer ske, vilket gör debatten kring Ripple vs Bitcoin mycket mer intressant.

Vad är Ripple?

Ripple grundades av företaget Ripple Labs 2012, bara några år efter Bitcoin. Det var en fortsättning på Ripplepay, utvecklad av webbutvecklaren Ryan Fugger, som alltid haft som mål att skapa ett praktiskt utbytessystem i sin lokala kanadensiska provins.

Till skillnad från Bitcoin skapades Ripplesystemet på en öppen källplattform, och det finns betydande skillnader i brytnings- och handelsprocessen.

Ripple nämns ofta som en rival eller alternativ till Bitcoin. Detta trots att Ripple skapades inom det kommersiella globala systemet och har en mer centraliserad inställning till kryptovalutateori.

Bitcoin-anhängare nämner ofta i debatten om Ripple vs Bitcoin att valutan är ”för-bruten”,  eller att den inte direkt involverar brytning av nya enheter, eftersom den behandlar allt och använder endast några valideringsnoder för en ”konsensus” av transaktioner .

Den största fördelen är att det kommer att hjälpa dig att tjäna pengar online från land till land mycket enkelt, samtidigt som du sänker dina avgifter. Den har också stötts av vissa banker, vilket möjliggör en lättare centralisering.

För mer om vem som accepterar Bitcoin-transaktioner, läs vår artikel om det aktuella ämnet.

bitcoin vs ripple

Vad är de viktigaste skillnaderna mellan Ripple vs Bitcoin?

Bitcoin

ripple vs bitcoin
bitcoin vs ripple

Ripple

Vilken ska du investera i?

Att investera i Bitcoin klokt kan vara svårt att göra rätt (men mycket lukrativt).

Det grundläggande argumentet mot Bitcoin var att det inte hade något verkligt värde, förutom hype. Det kan fallera när som helst, eller åtminstone möta motstånd från stater.

När du bara tittar på den aspekten, har Ripple vs Bitcoin en klar vinnare. Men enligt Di Digital, är även ett hindrat Bitcoin-protokoll fortfarande mycket mer populärt än andra kryptoalternativ. Åtminstone för tillfället.

Ripple spårar all information medan Bitcoin i stor utsträckning förblir anonymt. Det kan vara varför det fortfarande handlas i betydligt större utsträckning än Ripple.

Otroligt nog, trots att Ripple är ett mer centraliserat alternativ, är det fortfarande inte så känt eller vida accepterat som Bitcoin. Det finns också mycket fler plånboksalternativ för Bitcoin.

ripple vs bitcoin

Fundamentet i Ripple vs Bitcoin-debatten är att medan många strategiska tänkare tänker bortom Bitcoin, saknar dessa alternativ utbredd popularitet. Ripple är bäst för anslutningar med banker, även globalt, medan Bitcoin fortfarande är mestadels ett alternativ utanför systemet.

Att tjäna pengar hemma i dagens tekniska samhälle är lättare än någonsin, men hur mycket kan du göra med både Ripple vs Bitcoin? Bitcoin.se säger att bryta Bitcoin-block kommer att tjäna in 12,5 Bitcoins, och värdet är ca 50 000 kronor per Bitcoin.

Naturligtvis kan bearbetning av dessa block kräva ett team och en hängiven nod, vilket förklarar varför många Bitcoin-brytare arbetar med grupper för snabbare prestanda och ömsesidig nytta.

Med Ripple finns det ingen sann brytningsprocess. Men det finns en möjlighet att investera i Ripples värde, vilken många tror att kommer stiga drastiskt inom några år, eftersom Bitcoin förlorar fart. Ripple vs Bitcoin: vem vinner? Det är inte en lätt jämförelse eftersom de är som äpplen och apelsiner. Visst, de är båda kryptovalutor, men hur man får dem, använder dem och tjänar pengar med dem varierar. Bara tiden kommer att utvisa vilken som segrar, men det som är säkert är att det är alltid den bästa strategin att investera i flera former av kryptovaluta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen