Tjäna pengar som en Tränare

Make money as a coach

Are you looking for a job that involves work from home that allows you to be your own boss, make money and still interact with people? Then life guidance can be the perfect fit for you. The demand for life coaches is on the rise, and the industry is already valued at $ 2 billion. You don’t need to take any degree to act as a trainer either. In fact, most people can start with very little training. The most important thing is that you are a person with a positive attitude and a real desire to help people improve their lives. If it sounds like you, read on to learn more about becoming a coach.

Work description of life coach

Så vad gör en livscoach då?

Detta är en ganska speciell metod att tjäna pengar på. Du kan tänka på en livscoach som liknar en tränare för ett idrottslag. Tränaren hjälper laget genom att komma med strategier för att hjälpa dem att lyckas vinna matcher. Han eller hon påpekar styrkor och svagheter hos spelarna och hjälper dem att utveckla sina färdigheter för att övervinna de hinder som står i vägen för dem att briljera i konkurrensen.

Livscoacher gör samma sak, men i stället för att träna idrottare så tränar de män och kvinnor som har vissa mål i livet. En coach kan träffa kunder online med Skype eller en liknande tjänst, via telefon eller personligen i sina hem, sina kunders hem eller på offentliga platser som kaféer. De ger också sina kunder övningar och uppgifter att slutföra mellan sessionerna.

Många livscoacher väljer att specialisera sig på ett visst område. Till exempel fokuserar vissa livscoacher på att hjälpa människor att utveckla sin utstrålning. Andra hjälper människor med att bygga upp sin organisationsförmåga, bli mer detaljorienterade eller uppnå sina drömmar. Fältet är vidöppet; du kan välja vilken typ av specialitet som du känner finns efterfrågan för och som intresserar dig.

Komma igång som en coach

För att bli en tränare och börja tjäna pengar på det, kräver inte att du måste ha en viss utbildning eller ens få en licens eller certifiering, även om det finns kurser som du kan fullfölja som kommer att certifiera dig som en coach. Detta kan vara fördelaktigt för att hjälpa till att attrahera nya kunder, men det är inte nödvändigt för att börja. För att bli en livscoach kan du följa dessa enkla steg:

1. Hitta dina intressen

Innan du komma in i det finstilta med att inrätta ett livscoachingsföretag, måste du ta ett steg tillbaka och räkna ut varför grejen med att bli en coach är något som du vill göra. Fråga dig själv exakt varför du vill bli en coach. Vad är det som är tilltalande för dig? Hur föreställer du dig att hjälpa människor? Vad skulle vara givande för dig att arbeta som coach?

 

När du överväger din egen motivation, kommer du att börja se en väg framåt. Till exempel, om du bestämmer att du vill hjälpa människor att bli lyckligare, kan du bestämma dig för att du vill coacha människor som kämpar för att uppnå sina mål. Om du vill förenkla livet för dina kunder, kan en organisatorisk livscoach vara en bättre passform.

2. Gör några läxor

För att bli en livscoach behöver du inte någon formell utbildning, men du behöver kunskap och expertis. När du har bestämt dig för vilken aspekt av coachning som är mest tilltalande för dig, måste du lära dig om ämnet. Plocka upp en mängd olika självhjälpsböcker med anknytning till ditt ämne. Läs dem noga och gör anteckningar. Utvärdera material som du läser. Vad passar dig? Vad skulle du känna dig bekväm med att ge vidare till kunder? Vilka övningar och aktiviteter täckte böckerna som du kan använda som inspiration för att skapa uppdrag för dina kunder?

Även om du måste läsa ganska mycket innan du börjar, kommer du inte vara klar när du startar ditt företag. Bra coacher måste ständigt fortsätta att utbilda sig, vilket innebär att du måste ta kurser och gå på seminarier och fortsätta att läsa på om ämnen som rör din nisch.

3. Bli en coachare

Om du verkligen vill vara en stor coach, måste du ha någon att forma dig efter. Att anställa en coach kan vara till nytta för nybörjare, eftersom det gör att du kan se direkt hur det är att vara på den andra sidan av en coachningssession. Du kanske vill träffa några coacher på ett par möten innan du startar ditt företag. Du kommer snabbt se att allt livscoacher har sina egna stilar, och att utsättas för olika sätt att coacha kommer att hjälpa dig att avgöra hur du vill interagera med dina kunder.

Tjäna pengar som en tränare

Hur man tjänar pengar som en coach

När du har den kunskap och lite förstahandserfarenhet med att vara livscoach, är du redo att starta ditt företag och börja arbeta med kunder. Såhär börjar man att tjäna pengar som en coach:

1. Skapa en webbplats

De flesta människor idag kommer att leta efter livscoach på nätet och kommer att vilja läsa om tjänster av blivande coacher på sin fritid innan de anmäler sig till en session. Därför måste du ha ett professionellt utseende på din webbplats igång när du öppnar ditt företag.

Du behöver inte betala en professionell webbdesigner för att göra jobbet. Med hjälp av en tjänst som WordPress eller Wix kan du skapa en attraktiv webbsida utan att behöva göra någon kodning. Se bara till att korrekturläsa ditt webbinnehåll noggrant.

2. Sprid ordet

När du är redo att ta emot kunder ska du låta folk veta om det. Berätta för dina vänner, familjemedlemmar och bekanta men inte bara säga ”Jag är en tränare nu.” Förklara exakt vad din tjänst är och hur det hjälper människor. Prata om ditt arbete på sociala medier och överväg att erbjuda en gratis inledande 30 minuters livscoachingssession för att få folk att prova tjänsten.

3. Bli en resurs

Ett av de bästa sätten att få nya kunder på är genom att skapa webbinnehåll relaterat till ditt område. Du kan göra videor, starta en blogg, spela in podcasts eller välja en kombination av två eller tre av dessa typer av media. Skapa korta artiklar, inspelningar eller videor på ämnen med anknytning till ditt specialområde. Se till att du ger användbar information samtidigt som du lämnar läsarna till att vilja ha mer. Till exempel kan du skriva ett blogginlägg om att på fyra sätt förenkla ditt liv. I slutet kan du sedan ge en uppmaning till handling för att kontakta dig för fler idéer.

4. Var närvarande på sociala medier

Gör profiler på Twitter, Linkedin, Facebook, Pinterest och Instagram och spendera lite tid åtminstone två eller tre gånger per vecka till att lägga till innehåll på dina konton. Sociala medier är ett bra sätt att nå potentiella kunder och att hålla dina nuvarande engagerade.

5. Bjuda in allmänheten

Erbjudanden om seminarier och workshops i ditt område kan hjälpa till att sprida ordet om ditt livscoachningsföretag. Hyr en liten lokal och ange en nominell avgift på $ 10 till $ 20 att delta. Ge användbar information på workshopen och använd sedan händelsen som ett sätt att schemalägga gratis 30-minuters coachningssessioner för att försöka locka nya kunder

6. Vidga dina vyer

Tjäna pengar som en tränareFör att tjäna extra pengar som en coach kan du göra mer än bara genomför coachingssessioner. Skriv e-böcker om ämnen som rör din nisch eller erbjud dina tjänster som en offentlig talare. Du kommer inte bara tjäna pengar på dessa relaterade aktiviteter, utan du kommer också att bidra till att stärka dig själv som en expert inom ditt område, vilket kan hjälpa till att dra nya kunder.

Ska du bli en coach?

För rätt person kan coachning vara ett bra jobb, och en som gör det möjligt för massor av frihet. Ändå måste du se till att jobbet är en bra passform för dig om du vill bli framgångsrik. En bra coach måste:

Nöja sig med en blygsam lön

Den vanlige livscoachen tjänar $ 40.000 per år i USA och jobbar ofta för människor som tjänar $ 100.000 eller mer. För vissa människor kan detta leda till förbittring och stress.

Har en passionerad, driven personlighet

När du först startar som en coach kommer du förmodligen kämpa för att hitta kunder. Om du inte är den typen som kan hålla dig motiverad och fortsätta att arbeta under motgångar, kanske coachning inte är något för dig.

Var en bra problemlösare

Om du inte kan komma med svar på dina kunders problem, kommer du inte att kunna få dem att komma tillbaka.

Scroll to Top